Meteorologen

William Huizinga

Avatar van  William Huizinga Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.
 

"Het is ontzettend mooi hoeveel je kunt leren van het weer door alleen naar de lucht te kijken."

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Sinds april 2013 werk ik als meteoroloog en presentator, eerst bij het RTL Ontbijtnieuws en op weerplatform Buienradar, later ook op RTL 4 en bij het Nieuws in de avond en RTL Z.

Kort overzicht van de loopbaan

Mijn passie voor het weer begon bij de meteorologische dienst van de Koninklijke Luchtmacht. Als luchtvaartmeteoroloog raakte ik gefascineerd door alles wat er zich in de atmosfeer afspeelt. Na 12 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar Meteovista. Naast mediawerkzaamheden, zoals radioweerberichten inspreken en online weerfilmpjes maken, was ik actief in de advisering en coördinatie in de gladheidbestrijding. Na een toevallige screening, kreeg ik de smaak van het presenteren te pakken. Bij RTL zag ik de mogelijkheid om dit prachtige vak verder uit te diepen.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het vak blijft uitdagend doordat het weer altijd verandert en je telkens voor nieuwe situaties komt te staan. De variatie van het weer in combinatie met het opzetten van nieuwe weerpresentaties op televisie en online, is een geweldige uitdaging die ik met beide handen vastpak.

Meest memorabele moment in je carrière?

De eerste keer live het weer presenteren bij het RTL Ontbijtnieuws.