Meteorologen

Sam Koch

Avatar van  Sam Koch Sinds 2018 actief als radarmeteoroloog bij Buienradar. Afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Utrecht.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Via mijn afstudeerstage bij het KNMI in 2018 kwam ik in aanraking met een vacature bij Buienradar. Nog voordat ik echt afgestuurd was, was ik al aangenomen om vanaf november 2018 bij Buienradar in dienst te treden.

Kort overzicht van de loopbaan

Tijdens mijn bachelor Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht merkte ik al dat ik het bestuderen van de atmosfeer bijzonder interessant vond. Daarna ben ik overgestapt naar de TU Delft voor een toegepaste master, genaamd Geoscience & Remote Sensing, om te leren over het "voelen"(meten) van de aarde en haar atmosfeer. Een afstudeeronderzoek bij het KNMI en ECN over het meten van wind rondom windturbines bracht me vervolgens bij een vacature bij Buienradar als radarmeteoroloog.

Wat is het leukste aan het vak?

Dat ik met mijn werk als radarmeteoroloog bij Buienradar elke dag miljoenen mensen kan bereiken en helpen met een goede weergave van het weer op het juiste moment.