Actueel

Weerbericht

Nazomerweer in aantocht!

Geplaatst op dinsdag 19 september 2017 om 23:45 door Amara Onwuka

Vandaag is het nog iets te fris voor de tijd van het jaar en hier en daar vallen een paar buien, maar rustig nazomerweer is in de maak! En we hoeven er niet eens zo heel lang op te wachten.

Maar in eerste instantie is het nog aan de frisse kant en helemaal droog houden we het vannacht ook niet. In het midden en noorden van het land vallen namelijk nog enkele buien met hier de meeste wolken. Verder zuidoostelijk is het droog en komen opklaringen voor. In combinatie met weinig wind kan weer wat mist ontstaan. Het koelt af naar een graad of 8 landinwaarts en 12 graden aan zee.

Woensdag is de bewolking vrij hardnekkig. In de noordelijke provincies komt de zon er nauwelijks aan te pas en zo af en toe valt er een bui. De zon krijgt wat meer ruimte in het zuiden en westen van het land en hier blijft het op de meeste plekken droog.  Verder waait er een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en loopt de middagtemperatuur op naar een graad of 17.

De dagen daarna staan in het teken van rustig nazomerweer. Het is meest droog, de zon schijnt geregeld en in het weekend wordt zelfs de 20 graden weer aangetikt.

image description
Amara Onwuka
Sinds 2013 actief als meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Zeven jaar ervaring bij Meteoconsult als mediameteoroloog.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 14,2 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 18,7 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 9,2 °C
Laagst gemeten temperatuur 1,8 op 20 september 1962
Hoogst gemeten temperatuur 28,6 op 20 september 1926