Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Volop zon en droog

Volop zon en droog

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020 om 11:45 door Martijn Dorrestein

Vandaag schijnt de zon volop en het blijft droog. De komende dagen zien we een licht wisselvallig weertype met kans op een lokale bui. Het blijft nog even aan de koude kant. 

Vanmiddag schijnt de zon volop en het blijft droog. De noordoostenwind waait zwak tot matig. De temperatuur loopt uiteen van 8 graden in het noorden tot 10 graden in het midden en zuiden van het land. 

Vanavond en vannacht is het helder, rustig en koud met lichte vorst. In de loop van de nacht krijgt het noorden te maken met bewolking en valt er een bui. Het koelt af naar +1 graad aan zee en -2 tot -5 graden in het binnenland, de laagste temperatuur wordt bereikt in het oosten. Zodra de bewolking in het noorden arriveert loopt de temperatuur op tot boven het vriespunt. 

Morgen zien we een tweedeling met in het noorden en deels midden wolkenvelden en kans op een lichte bui. Ten zuiden van de grote rivieren is het opnieuw zonnig. In de middag wordt het 8 graden in het noorden en 10 graden in het zuidoosten. Het is verder rustig weer met slechts een zwakke tot matige westenwind.

De dagen erna zien we een mix van zon en bewolking en kan er lokaal een lichte bui voorkomen, veel zal het allemaal niet voorstellen. Zondag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Eerst wordt het een graad of 10, maar in de loop van het weekend wordt het aanzienlijk warmer met op zondag maxima tussen 15 en 19 graden. 

image description
Martijn Dorrestein
Sinds 2019 actief als meteoroloog bij Buienradar. Voorheen als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur
Maximale temperatuur 13,1°
Minimale temperatuur 4,3°
Laagst gemeten temperatuur -5,3°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 2013
Hoogst gemeten temperatuur 21,8°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2017

Actuele temperatuur

Actuele wind