Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Zomers begin van de maand juni

Zomers begin van de maand juni

Geplaatst op maandag 01 juni 2020 om 04:45 door Jan Visser

Juni begint warm. Vandaag loopt het kwik in het zuiden op naar zomerse waarden; dinsdag zal dat in een groot deel van het land het geval zijn. Er hangt echter een weersverandering in de lucht. Na woensdag koelt het af en stijgt de kans op buien.

Vanochtend zijn er wat dunne wolkensluiers, maar over het algemeen schijnt de zon daar gemakkelijk doorheen. De temperatuur loopt vrij snel op en bereikt tegen het einde van de ochtend waarden boven 20 graden. De wind is landinwaarts zwak tot matig en waait uit het oosten tot noordoosten. Vlak aan zee staat een matige tot vrij krachtige wind, kracht 4-5.

Vanmiddag is het droog, zonnig en warm. De maximumtemperaturen komen op de Wadden uit op 20, in het zuiden op 26 graden. De oost- tot noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig: draaiend naar noord tot noordoost.

Vanavond en de komende nacht is er amper bewolking. De temperatuur zakt naar 12 tot 13 graden. De wind draait naar het oosten en is zwak.

Morgen is het tamelijk zonnig weer en het wordt flink warm met maxima tussen 22 graden op de Wadden en 28 graden in het zuidoosten. De wind is eerst zwak uit het oosten tot zuidoosten. In het zuidwesten komt de wind uit het noorden. Tijdens de middaguren gaat de wind in het westen en zuidwesten uit het noordwesten waaien en neemt daarbij toe tot matig. Daardoor koelt het enigszins af.

De dagen daarna voltrekt zich een overgang naar aanmerkelijk minder warm weer en tevens neemt de kans op buien toe. Onzeker is nog of de neerslaghoeveelheden groot zullen zijn. Woensdag is het overigens nog wel vrij warm (maxima boven 20 graden) en later op de dag komt er plaatselijk een onweersbui tot ontwikkeling. 

image description
Jan Visser
Sinds 2008 als weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 14,6°
Maximale temperatuur 19,7°
Minimale temperatuur 8,8°
Laagst gemeten temperatuur
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1936
Hoogst gemeten temperatuur 30°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1947

Actuele temperatuur

Actuele wind