Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Vanmiddag nu en dan regen

Vanmiddag nu en dan regen

Geplaatst op vrijdag 03 december 2021 om 05:15 door Jan Visser

Vooral in het binnenland kan het vanochtend eerst nog plaatselijk glad zijn. Vanmiddag gaat het regenen bij temperaturen omstreeks 4 graden. Doordat de wind aantrekt doet het onaangenaam (waterkoud) aan. Ook zaterdag houden we het niet droog.

Vanochtend is het, voornamelijk in het binnenland, plaatselijk glad en in het zuidoosten komt mist voor. Verder kan er in de kustprovincies een enkele bui vallen. Voor de rest draait het om een verdere toename van de bewolking. De temperatuur loopt langzaam op naar 2 tot 3 graden, aan zee is het circa 6 graden. De wind draait naar zuid tot zuidwest en wordt boven land matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vanmiddag gaat het van het westen uit nu en dan regenen en motregenen. In het oosten is er kans op wat natte sneeuw. De middagtemperatuur bedraagt circa 4 graden. Voor het gevoel doet het echter veel kouder (waterkoud) aan. Dat komt ook door de sterke zuid- tot zuidwestenwind. Die is in het binnenland matig, in de kustprovincies vrij krachtig en langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vanavond en de komende nacht valt er dikwijls motregen en in het westen en noorden komt plaatselijk mist voor. De minima lopen uiteen van 4 graden aan de westkust tot 1 graad in het oosten. De wind neemt af tot zwak uit het zuiden.

Zaterdag start met af en toe motregen en in het westen en noorden nevel of (lokaal) mist. In de loop van de dag gaat het enige tijd harder regenen. Tegen het einde van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het ietsje op. De temperatuur stijgt later in de middag en avond naar circa 6 graden. De wind is eerst zuidoostelijk en zwak. In het zuiden draait de wind zaterdagmiddag naar het westen en neemt toe tot matig of vrij krachtig. In het zuidwestelijk kustgebied wordt de wind krachtig tot hard. Zaterdagavond waait de wind overal uit het westen en neemt af.

De dagen daarna blijft het in grote lijnen wisselvallig weer. De temperatuur gaat na het weekeinde iets naar beneden, maar in de loop van volgende week loopt het kwik langzaam op.  

image description
Jan Visser
Sinds 2008 als weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 4,2°
Maximale temperatuur 7,7°
Minimale temperatuur 1,1°
Laagst gemeten temperatuur -9,7°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 2010
Hoogst gemeten temperatuur 13,3°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018

Actuele temperatuur

Actuele wind