Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Volop zon en warm

Volop zon en warm

Geplaatst op vrijdag 19 april 2019 om 07:15 door Ed Aldus

Het lange Paasweekeinde staat geheel in het teken van volop zonneschijn en warmte.  In deze tijd van het jaar kan de zon al zo'n 13 uur per dag schijnen!

Vanochtend is het zonnig met aanvankelijk regionaal nog wat bewolking. De temperatuur loopt snel op en tegen het middaguur is het een graad of 20. Er staat een matige oosten- tot noordoostenwind.

Vanmiddag schijnt de zon volop en wordt het warm. De temperatuur loopt verder op naar 22 tot 24 graden, alleen op de Wadden is het met 18 graden minder warm. De oosten- tot noordoostenwind waait matig en in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig. 

Vanavond is het fantastisch weer om de bbq aan te steken. Om 20 uur is het in het binnenland nog 17 graden. De nacht verloopt helder en daarbij koelt het af naar 8 graden. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.

Morgen is het stralend zonnig en wordt het voor het eerst dit jaar zomerse warm. De temperatuur loopt in de middag uiteen van 19 graden op de Wadden, 24 graden in het midden van het land en 25 graden in het zuiden. De temperatuur van het zeewater bedraagt 10 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De dagen erna weet het zonnige en warme weer niet van wijken. Op zondag waait de wind langs de kust wel uit het noorden waardoor de temperatuur dit keer ook langs de westkust achterblijft. Maandag wordt de warmste dag met in het zuiden wellicht 26 graden. Dinsdag en woensdag verschijnt er meer bewolking, maar het blijft nog warm en droog. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 10,3°
Maximale temperatuur 16°
Minimale temperatuur 4,3°
Laagst gemeten temperatuur -2,7°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1979
Hoogst gemeten temperatuur 27,4°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018