Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Langs de kust een bui.

Langs de kust een bui.

Geplaatst op donderdag 29 september 2022 om 17:30 door Nicolien Kroon

Tot vrijdagavond is het vrij rustig weer in Nederland. Daarna wordt het behoorlijk onstuimig en nat en daar verandert heel het weekend vrij weinig aan. Dat wordt binnen blijven of lekker uitwaaien in de regen(buien).

Vanavond en vannacht is het op een enkel buitje langs de kust na droog. Verder is het vrij helder en ontstaat er weer op uitgebreide schaal (dichte) mist. Het koelt af naar 2 graden in het oosten tot 10 graden aan zee en het waait nauwelijks.

Vrijdag wordt het na het oplossen van de mist een vrij zonnig en droge dag. Langs de kust is nog een enkel spetterbuitje mogelijk. Het wordt een graad of 16. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe  en later in de avond gaat het vanuit het westen stevig regenen en waaien. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind aan zee hard, later mogelijk stormachtig met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten.

Het weekend verloopt behoorlijk wisselvallig. Op zaterdag waait het stevig en vallen er geregeld buien met tussendoor nog wat ruimte voor de zon. Op zondag is er minder wind, minder zonneschijn en meer regen. Het wordt overdag ongeveer 17 graden en de nachten verlopen met 12 graden ook weer wat zachter. Na het weekend wordt het rustiger en overheerst het droge weer. De zon komt af en toe tevoorschijn en halverwege volgende week komt lokaal de 20 graden in zicht.

image description
Nicolien Kroon
Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatrice bij Buienradar.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 13,8°
Maximale temperatuur 18,3°
Minimale temperatuur 9,9°
Laagst gemeten temperatuur -0,4°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1921
Hoogst gemeten temperatuur 25,2°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2011

Actuele temperatuur

Actuele wind