Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Nog steeds veel bewolking

Nog steeds veel bewolking

Geplaatst op maandag 24 januari 2022 om 07:30 door Jan Visser

Het sneeuwt op de Griekse eilanden (zelfs op Kreta), maar in ons land komt de winter niet op stoom. Met name later deze week gaat de temperatuur duidelijk omhoog en neemt de kans op regen toe. Vandaag en morgen is het droog, maar in veel streken overwegend bewolkt.

Vanochtend breiden opklaringen in het zuidoosten zich geleidelijk uit. Wel kan er in opklaringsgebieden plaatselijk mist ontstaan. In het noorden en westen is en blijft het bewolkt. Regen is echter niet aan de orde. De wind is zwak tot matig en komt in het noorden uit zuid tot zuidwest, in het zuiden uit het zuidoosten.

Vanmiddag laat in het zuiden en zuidoosten van het land de zon zich wat vaker zien. De plaatselijk aanwezige mist lost vrijwel overal op. In het noorden en noordwesten blijft het bewolkt en droog. De temperatuur stijgt in het zuiden naar 8 graden. Elders wordt het een graad of 6 en daar waar de mist niet of nauwelijks oplost wordt het 4 graden. De wind is zwak tot matig en komt in de zuidelijke provincies uit het zuidoosten, in het noorden uit zuid tot zuidwest.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt, maar droog. In het zuiden zijn er enkele opklaringen. Wel kan er in opklaringsgebieden lokaal mist of dichte (verkeershinderlijke) mist ontstaan. De minima schommelen tussen waarden rond het vriespunt in het zuidoosten en 4 graden in streken met veel bewolking. Verder staat er vrijwel geen wind. In het Waddengebied echter is de wind zwak tot matig uit het zuidwesten.

Morgen kan het ’s ochtends in het zuidoosten plaatselijk mistig zijn. De mist lost later wel geleidelijk op. Voor de rest draait het om vrij veel bewolking. Het blijft droog. De temperatuur schommelt rond 4 graden. De wind is in het noordelijk deel van het land zwak zuidwestelijk: in het zuiden is het zo goed als windstil.

De dagen daarna voltrekt zich, vanaf donderdag, een overgang naar wisselvallig weer. Bovendien komt er meer wind en gaat het kwik omhoog. Donderdag wordt het zo’n 9 graden, zaterdag 10 tot 11 graden. 

image description
Jan Visser
Sinds 2008 als weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 2,9°
Maximale temperatuur 5,3°
Minimale temperatuur 0,3°
Laagst gemeten temperatuur -13,3°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1922
Hoogst gemeten temperatuur 14,4°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018

Actuele temperatuur

Actuele wind