Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Kletsnatte carnavalszondag

Kletsnatte carnavalszondag

Geplaatst op zaterdag 22 februari 2020 om 23:45 door Maurice Middendorp

Vannacht begint het op uitgebreide schaal te regenen. Zondag staat in het teken van heel veel regen en zware windstoten, vooral op plekken waar carnaval wordt gevierd.

Vannacht blijft het in eerste instantie bewolkt en op een enkele bui na is het droog. Gedurende de nacht breidt vanuit het westen een omvangrijk regengebied zich uit over het land. Het blijft zacht met minima tussen 6 graden in het noorden tot 9 graden in het zuiden. De wind neemt af tot matig of vrij krachtig en komt uit het zuiden, in het noorden uit het westen. 

Zondag is het bewolkt en kletsnat. Vooral in het zuid(oost)en kan tegen de 30 mm regen vallen. In de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten wat droger. De temperatuur varieert van 7 graden in het noordoosten tot 13 graden in het zuiden. In het noorden waait een matige westenwind. In het zuiden staat een (vrij) krachtige en aan zee harde tot stormachtige westen- tot zuidwestenwind, kracht 5 tot 8. In de zuidelijke helft van het land kunnen zware windstoten voorkomen tussen 75 en 85 km/u. Langs de Zeeuwse kust zijn zeer zware windstoten mogelijk van 100 km/u. In de loop van de middag draait de wind naar het noordwesten en neemt dan in kracht af.

De dagen erna blijft het de hele week wisselvallig met geregeld buien, waarbij vooral op woensdag winterse buien kunnen vallen met hagel en natte sneeuw. Het wordt even wat minder zacht met rond het midden van de week meer normale temperaturen. Ook de wind blijft een belangrijke rol spelen. 

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 4,2°
Maximale temperatuur 7,6°
Minimale temperatuur 1,3°
Laagst gemeten temperatuur -15,2°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1956
Hoogst gemeten temperatuur 14,5°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1990

Actuele temperatuur

Actuele wind