Actueel

Weerbericht

Geleidelijk kouder

Geplaatst op dinsdag 11 december 2018 om 17:00 door William Huizinga

De komende dagen wordt het geleidelijk kouder en eind van de week komt het kwik nog maar met moeite boven het vriespunt uit. Het blijft daarbij wel droog. Vanavond overigens nog niet, aangezien lokaal nog een bui valt.

Vanavond wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het is daarbij grotendeels droog, maar niet helemaal. Op een enkele plek valt nog een bui. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Vannacht zijn er brede opklaringen afgewisseld door enkele wolkenvelden. Lokaal kunnen mistbanken ontstaan. In het noordoosten kan in de loop van de nacht een winters buitje vallen. Het wordt koud met in het binnenland lichte vorst. De temperatuur varieert van -3 graden in het binnenland tot +2 graden langs de kust. De wind neemt verder af in kracht en wordt variabel qua richting.

Morgen begint veelal wat grijs, maar in de loop van de ochtend breekt de zon af en toe door. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het Waddengebied kan 's ochtends nog een winters buitje vallen. Met een zwakke tot matige oostenwind wordt het in de middag nog maar 4 graden.

De dagen daarna blijft een oostelijke wind zorgen voor lage temperaturen. Naast wolkenvelden laat de zon zich ook geregeld zien. De temperatuur gaat verder omlaag en komt op vrijdag en zaterdag nauwelijks nog boven het vriespunt uit. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig. Van zaterdag op zondag rukt zachtere lucht op vanuit het zuidwesten. Dit gaat gepaard met regen en wellicht voorafgegaan door (natte) sneeuw.

image description
William Huizinga
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 4,2 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 6 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 1,9 °C
Laagst gemeten temperatuur -10,8 op 11 december 1969
Hoogst gemeten temperatuur 14 op 11 december 1994