Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Langdurig regen

Langdurig regen

Geplaatst op zondag 27 november 2022 om 09:30 door Sebastiaan Aarts

Vandaag en morgen is het natste weer van de komende 10 dagen. Vanaf dinsdag staat een periode met droog weer op het programma met eerst ook mistkansen. In de loop van de week wordt het langzaam kouder.

Vandaag is het bewolkt met vanochtend in het westen regenachtig weer. In het oosten van het land begint de dag nog wel droog. De regen breidt zich in de loop van de ochtend over de rest van het land uit. De temperatuur komt vanmiddag uit op ongeveer 7 of 8 graden. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind waardoor het waterkoud aanvoelt.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en regent het in het hele land. De temperatuur komt niet lager uit dan een graad of 5. De zuidenwind waait matig.

Maandag is een grijze en grauwe dag. Het is druilerig met af en toe regen en motregen. In de middag wordt het opnieuw 7 of 8 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

De rest van de werkweek is het overwegend bewolkt met de eerste dagen ook mistkansen. Het wordt langzamerhand kouder met op dinsdag nog een middagtemperatuur van een graad of 9. Vanaf donderdag wordt het 's middags een graad of 4. Ook de nachten worden kouder met tegen het weekend in het binnenland minima tijdens opklaringen rond het vriespunt.

image description
Sebastiaan Aarts
Sinds 2022 werkzaam bij Buienradar als junior meteoroloog. Daarnaast wegverkeersleider en gladheidscoördinator bij Rijkswaterstaat.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 6,2°
Maximale temperatuur 8,4°
Minimale temperatuur 3,2°
Laagst gemeten temperatuur -10°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1921
Hoogst gemeten temperatuur 15,1°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1983

Actuele temperatuur

Actuele wind