Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Tot donderdag volop zomers!

Tot donderdag volop zomers!

Geplaatst op zondag 25 augustus 2019 om 11:45 door Philippe Schambergen

Het blijft nog een aantal dagen zonnig en zeer warm in Nederland. Zelfs de kans op de tweede landelijke hittegolf deze zomer is nog niet verkeken! Pas vanaf donderdag gaan de temperaturen weer naar beneden.

Vandaag is het uitermate zonnig en wordt het zeer warm. De enige vorm van bewolking zijn wat dunne sluierwolken die af en toe overtrekken en alleen in het oosten kunnen later vanmiddag wat stapelwolken ontstaan. Het blijft wel droog en de temperatuur loopt uiteen van 29 graden langs de westkust tot 32 graden in het oosten van het land. Alleen op de Wadden is het met 27 graden iets minder warm. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Op de stranden langs de westkust staat vanmiddag wind vanaf zee waardoor het daar zal afkoelen.

Vanavond lost alle aanwezige bewolking op en vannacht is het dan helder. Het koelt af naar 13 graden in het binnenland en 18 graden aan zee. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Morgen komt er geen verandering in het huidige zomerse weerbeeld. Het is dan opnieuw zonnig met in het oosten 's middags vorming van enkele stapelwolken. Het voelt wel iets benauwder aan. Een enkele stapelwolk zou in het uiterste oosten kunnen uitgroeien tot een kleine (onweers)bui, maar veel zal het niet voorstellen. Hou de buienradar dus toch een beetje in de gaten! Het wordt 28 graden in het noordwestelijk kustgebied, 30 graden in het midden van het land en 32 graden in het oosten en zuidoosten. Er waait een zwakke oostenwind. In de middag staat er langs de westkust opnieuw wind vanaf zee. 

De dagen erna gaat de zomer nog een aantal dagen onverminderd door. Er is veel zon en op een enkele lokale (onweers)bui in de oostelijke helft van het land na blijf het droog. De temperaturen liggen tussen de 28 en 32 graden. Pas vanaf donderdag verandert het weerbeeld: er vallen enkele regen- of onweersbuien en het is in het hele land minder warm met temperaturen tussen de 21 en 25 graden. Volgend weekend lijkt de temperatuur echter weer de weg omhoog te vinden en wordt het droger. 

image description
Philippe Schambergen
Sinds 2017 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Bachelor Bodem, Water & Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 16,9°
Maximale temperatuur 21,9°
Minimale temperatuur 12,3°
Laagst gemeten temperatuur 3,8°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1919
Hoogst gemeten temperatuur 31,1°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2001