Actueel

Weerbericht

Laatste zomerse dag!

Geplaatst op zondag 22 april 2018 om 09:30 door Brian Verhoeven

Vandaag is de laatste dag dat we nog kunnen genieten van zomerse temperaturen. Vanaf morgen is het gedaan met het warme weer! In de loop van de week komt de temperatuur zelfs uit onder het langjarig gemiddelde.

Vandaag is er flink wat zon met in de loop van de dag vanuit het zuidwesten meer bewolking en valt een regen-, of onweersbui. In het oosten bestaat vanmiddag kans op een zwaardere bui, mogelijk met hagel en windstoten. De temperatuur varieert van 23 graden in het westen tot 28  graden in het zuidoosten van het land. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag van het Oosten naar het zuidwesten.

Vanavond en vannacht is er meer bewolking met vanuit het westen een enkele bui. Daarachter volgen vanuit het westen al weer opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 11 en er waait een matige westen tot zuidwestenwind.

Morgen is opnieuw nog een dag met zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Het blijft vrijwel droog. Het is beduidend koeler dan de afgelopen dagen. Het wordt nog 14 graden in het noordwesten en 18 graden in het zuidoosten van het land. Er waait een matige en in het noordelijk kustgebied vrij krachtige westenwind.

De dagen erna is het licht wisselvallig met geregeld zon en soms wat regen of een bui. In de loop van de week gaat de temperatuur verder omlaag en op donderdag wordt het niet warmer dan 13 graden. Koningsdag verloopt vrij koel met geregeld zon en in de middag is er kans op een lokale bui. In de middag wordt het 12 tot 16 graden.

image description
Brian Verhoeven
Sinds 2017 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Bachelor Bodem, Water & Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 11,2 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 17 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 4,7 °C
Laagst gemeten temperatuur -3,5 op 22 april 1929
Hoogst gemeten temperatuur 26,3 op 22 april 2011