Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Tweedeling in het land

Tweedeling in het land

Geplaatst op woensdag 20 november 2019 om 16:45 door Martijn Dorrestein

Het mistveld in het noordoosten is daar vrij hardnekkig, daar blijft het dan ook lang kil en grijs. De rest van het land heeft te maken met veel opklaringen.

Vanavond en de komende nacht blijft het in het noordelijk deel van ons land bewolkt en hier en daar kan het nevelig of mistig zijn. In het zuiden komen opklaringen voor. De temperatuur zakt in het noorden naar waarden rond nul, in het zuiden is lichte vorst mogelijk. Zeer lokaal is er kans op gladheid. De oostenwind is in het binnenland zwak, op het IJsselmeer en in het westen matig.

Morgen is het in het noorden eerst nog mistig. Later verdwijnt de mist, maar het blijft wel grijs en nevelig. Weinig zon trouwens ook in het zuiden vanwege de aanwezigheid van (sluier)bewolking. Het blijft vrijwel overal droog, in het uiterste noordoosten kan weleens wat motregen vallen. Verder is het met maximaal 5 graden opnieuw kil. De wind is oost tot zuidoost en zwak tot matig.

De dagen daarna blijven de neerslagkansen klein, maar het is over het algemeen wel bewolkt. De temperatuur komt uit op circa 8 graden: vanaf zondag wordt het enkele graden zachter.

image description
Martijn Dorrestein
Sinds 2019 actief als meteoroloog bij Buienradar. Voorheen als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 6,1°
Maximale temperatuur 8,8°
Minimale temperatuur 3,3°
Laagst gemeten temperatuur -9°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1902
Hoogst gemeten temperatuur 15,3°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1981