Actueel

Weerbericht

Wisselvallig en koel

Geplaatst op maandag 24 april 2017 om 11:30 door Jennifer Faber

April presteert de komende dagen ver onder zijn niveau. Vooral dinsdag is het met circa 9 graden ronduit koud. Bovendien vallen er buien met kans op hagel, onweer en later ook natte sneeuw.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en valt hier en daar wat regen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk nog droog en komt de temperatuur uit op 15 graden. In het noorden en in het noordwestelijk kustgebied wordt het niet veel warmer dan 9 tot 10 graden. De wind draait naar het westen en zwakt iets in kracht af.

Vanavond en de komende nacht gaat het harder regenen. Later in de nacht trekt het regengebied naar Duitsland weg, maar verschijnen in het noordwesten buien. De temperatuur zakt naar een graad of 5. De westenwind is matig, langs de westkust vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied waait een matige noordenwind.

Morgen is het eerst wisselend bewolkt en verspreid vallen een aantal buien met kans op onweer, hagel en misschien wat natte sneeuw. Rond lunchtijd wordt het van het westen uit droger met wat meer zonneschijn, maar in de avond is in de kustgebieden weer kans op een bui. De middagtemperatuur blijft steken bij circa 9 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

De dagen daarna blijft het nog vrij koud met verspreid wat buien. Ook op Koningsdag hebben we de paraplu nodig. Tussen de buien door schijnt de zon wel flink. In het weekeinde komt er een einde aan de voorjaarskou. Zondag wordt het circa 15 graden en blijft het vrijwel droog.

image description
Jennifer Faber
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 13,4 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 19,9 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 6,4 °C
Laagst gemeten temperatuur -4,4 op 24 april 1981
Hoogst gemeten temperatuur 26 op 24 april 2011