Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

In het weekend meer zon en zondag droog

In het weekend meer zon en zondag droog

Geplaatst op vrijdag 10 juli 2020 om 07:30 door Ed Aldus

Vakantiegangers in Nederland kunnen nu eindelijk uitkijken naar beter weer met meer zon. De temperatuur gaat de komende dagen langzaam omhoog. Het wordt gewoon Nederlands zomerweer!

Vanochtend is het bewolkt en trekt een zone met regenachtig weer van west naar oost over het land. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar het noordwesten en waait matig en langs de kust vrij krachtig. Vanochtend was het 13 graden in het noorden en 18 graden in Limburg. Daar komt de rest van de ochtend niet zoveel verandering in.

Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg en komt in de loop van de middag vanuit het westen de zon vaker tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van 16 graden in het noorden en 18 graden in het midden en zuiden is het aan de koele kant voor juli. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind die geleidelijk in kracht zal afnemen.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder en blijft het droog. Later in de nacht bestaat er wel in het uiterste noorden en noordoosten kans op een regenbui. Het koelt sterk af en dat betekent dat kampeerders de bedsokken aan kunnen doen. De temperatuur varieert van 11 graden langs de kust tot slechts een frisse 5 graden in het oosten van het land. De wind wordt westelijk en waait zwak en aan zee matig.

Morgen wisselen zon en stapelwolken elkaar af en bestaat er in de ochtend in het westen kans op een lichte bui. In de middag blijft het daar droog en kan er in het oosten een bui vallen. Langs de kust is het de hele dag vrij zonnig. Het wordt 17 graden op het strand en 20 graden in het zuidoosten. De zwakke wind ruimt naar het noordwesten en wordt s'middags matig van kracht.   

De dagen erna is het typisch Nederlands zomerweer met de meeste zon-uren op zondag en maandag en dan blijft het ook droog. Daarna zien we een mix van zon en wolkenvelden en bestaat er kans op een bui. De temperatuur loopt op naar een normale 20 graden op de Wadden en 24 graden in het zuidoosten.  

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 18°
Maximale temperatuur 23,4°
Minimale temperatuur 12,6°
Laagst gemeten temperatuur 5,1°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1925
Hoogst gemeten temperatuur 32,7°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2010

Actuele temperatuur

Actuele wind