Actueel

Weerbericht

Wisselvallig zomerweer

Geplaatst op donderdag 27 juli 2017 om 17:00 door Dennis Wilt

Bestendig en warm vakantieweer zit er voorlopig nog niet in. De komende dagen blijft het aan de wisselvallige kant en zijn de maxima iets te laag voor de tijd van het jaar. Toch zijn er ook nog wel lichtpuntjes.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt en trekken in het noorden en langs de kust enkele buien over met kans op onweer. Onder langdurige opklaringen in het zuidoosten koelt het af naar 12 graden. Langs de kust daalt de temperatuur naar een graad of 15. De zuidwestenwind blijft matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af en vallen enkele buien. Alleen in het zuidoosten blijft het vrijwel droog. Met maxima rond 20 graden verloopt de dag iets te fris voor de tijd van het jaar. Normaal is het namelijk drie graden warmer aan het einde van de maand juli. De matige tot vrij krachtige wind blijft zuidwestelijk. Aan zee staat er van tijd tot tijd een stevige wind, windkracht 6 á 7.

In het weekend is het overwegend bewolkt en vallen verspreid over het land enkele buien met vooral zondag ook kans op onweer. De temperatuur komt uit op een graad of 21. Zondag wordt het in het binnenland iets warmer, ruim 23 graden hetgeen normaal is voor deze tijd van het jaar. Begin volgende week zijn er wolkenvelden met ook nog enkele buien. Er zijn ook zeker zonnige perioden en de maxima liggen rond een graad of 22.

image description
Dennis Wilt
Sinds 2008 senior meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws, vanaf september 2015 ook werkzaam voor Buienradar. Voorheen als meteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en 14 jaar bij MeteoGroup.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 19,6 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 24,7 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 15,2 °C
Laagst gemeten temperatuur 4,8 op 27 juli 1963
Hoogst gemeten temperatuur 34 op 27 juli 1933