Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Geleidelijk droger

Geleidelijk droger

Geplaatst op dinsdag 18 mei 2021 om 18:00 door William Huizinga

Vanavond valt lokaal nog een bui, maar gaandeweg de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. Daarnaast klaart het op. Vannacht is het vrijwel droog en regionaal wordt het mistig. Woensdag doemen weer buien op, plaatselijk met onweer en hagel. Op sommige plekken kan bovendien veel regen vallen in korte tijd. De rest van de week verloopt wisselvallig en met 14 graden vrij koel.

Vanavond valt voornamelijk in het oosten en noordoosten nog een enkele bui, maar gaandeweg de avond wordt het op de meeste plekken droog. Daarnaast klaart het verder op. De wind neemt langzaam in kracht af en wordt zwak tot matig. ook draait de wind geleidelijk naar zuidwest. 

Vannacht is het eerst licht tot half bewolkt. In de loop van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en zeer plaatselijk kan vervolgens een bui vallen. Op de meeste plaatsen verloopt de nacht echter droog. In het noorden/noordoosten blijft het lange tijd helder en daar kan het lokaal mistig worden. De minima lopen uiteen van 3 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuidwesten. De wind is zwak en komt uit zuidelijke richtingen.

Morgen lost de aanwezige mist halverwege de ochtend op. Verder trekken 's ochtends vanuit het zuidwesten en westen nieuwe buien het land in. In de loop van de dag nemen de buien in aantal en intensiteit toe. Vooral in de oostelijke helft van het land is 's middags kans op stevige plensbuien, soms met onweer en hagel. Zeer lokaal kan een bui ook gepaard gaan met windstoten to ca. 70 km/u. In de loop van de middag wordt het in het westen droger en breekt de zon soms door. Het uiterste noordwesten en de Wadden houden het meest droog, met redelijk wat zon. Het wordt 13 tot 15 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Later op de dag wordt de wind matig en draait naar west tot noordwest.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en met 14 graden aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Donderdag lijkt de meest droge dag te worden en wordt het even iets warmer. Vanaf vrijdag volgen weer meer buien en ook trekt de wind flink aan. Stabiel, droog en warm lenteweer zit er voorlopig nog niet in.

image description
William Huizinga
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 13,5°
Maximale temperatuur 18,4°
Minimale temperatuur 8,4°
Laagst gemeten temperatuur -0,2°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1944
Hoogst gemeten temperatuur 26,3°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1925

Actuele temperatuur

Actuele wind