Actueel

Weerbericht

Rustige nacht, morgen lokaal onweer

Geplaatst op zaterdag 21 april 2018 om 18:30 door Maurice Middendorp

Vanavond en vannacht is het het rustig weer. Morgen is het broeierig warm met 's middags in het oosten stevige onweersbuien. Na het weekend is het snel gedaan met het zomerse weer. 

Vanavond en vannacht zijn er eerst brede opklaringen, maar geleidelijk komt er vanuit het zuidwesten meer bewolking ons land binnen. Later in de nacht zou er in het uiterste zuiden een regenbui kunnen vallen. Het koelt af naar een graad of 11 en de wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Morgenochtend schijnt de zon weer volop, maar lokaal valt er nog een regenbui. Morgenmiddag neemt met name in de oostelijke helft van het land de kans op een aantal regen- en onweersbuien toe. Verder is het morgen broeierig warm met temperaturen tussen de 22 en 27 graden. De matige zuidoostenwind draait in de middag naar het zuidwesten.

De dagen erna is het gedaan met het heerlijke lenteweer. De temperatuur daalt naar een graad of 15 en er valt af en toe regen of een bui. Kortom, geniet vandaag en morgen nog even van het heerlijke weer, want vanaf maandag kunnen de korte broeken weer opgeborgen worden. 

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 10,8 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 16,3 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 5 °C
Laagst gemeten temperatuur -4,8 op 21 april 1991
Hoogst gemeten temperatuur 27,8 op 21 april 1968