Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Bewolking en (mot)regen

Bewolking en (mot)regen

Geplaatst op zondag 29 januari 2023 om 19:00 door Marjon de Hond

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en valt er (mot)regen. Morgen geregeld zon met vooral in het oosten en noorden nog enkele buien. Verder kan het enige tijd stormachtig waaien in het Waddengebied met kans op zware windstoten.

Vanavond valt er vooral in het midden en zuiden motregen, terwijl het in het noorden kortdurend droog wordt. De temperatuur ligt rond 1 graad in het zuidoosten tot 6 a 7 graden in het noordwesten Er waait een matige westelijke wind, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht gaat het opnieuw (mot)regenen vanuit het noorden. De temperatuur loopt geleidelijk iets op naar 4 tot 7 graden. De laagste minima in het zuidoosten. De westelijke wind is matig boven land maar in het noorden vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer waait een krachtige westen wind. In het Waddengebied gaat het hard waaien met windkracht 7. 

Maandag verloopt tamelijk onstuimig. De west tot noordwestelijke wind trekt in de loop van de ochtend verder aan. Boven land waait het matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied neemt de wind later in de ochtend toe tot stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. Ook in de noordelijke provincies kunnen windstoten rond 75 km/uur voorkomen. Verder zijn er zonnige perioden maar vallen er vooral in het noorden en noordoosten enkele buien met kans op hagel en een klap onweer. In de middag zijn ze met name in het oosten nog actief. Morgenavond is het droog. De wind zal in de loop van de middag iets in kracht gaan afnemen. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden. 

De dagen daarna blijft het wisselvallig, met vooral op dinsdag en woensdag veel wind. Vanaf vrijdag ziet er het meest droog uit vanwege de komst van een hogedrukgebied. De temperatuur blijft zowel 's nachts als overdag ruim boven nul. Overdag wordt het 8 a 9 graden.

image description
Marjon de Hond
Sinds 2019 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen gewerkt bij de NOS en Omroep Flevoland als weervrouw.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 4,9°
Maximale temperatuur
Minimale temperatuur 2,2°
Laagst gemeten temperatuur -13,6°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1947
Hoogst gemeten temperatuur 13°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2013

Actuele temperatuur

Actuele wind