Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Komende dagen is het wisselvallig

Komende dagen is het wisselvallig

Geplaatst op dinsdag 15 oktober 2019 om 06:00 door Ed Aldus

Na een belachelijk zachte nacht voor half oktober is en blijft het deze week wisselvallig weer in Nederland. De temperatuur zakt vanaf morgen naar meer normale waarden terwijl de nacht zacht blijven verlopen.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en schijnt in het oosten eerst de zon nog af en toe. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuiden af en toe (licht) regenen, maar het westen houdt het op de meeste plaatsen droog. In de temperatuur komt vanochtend nauwelijks verandering, het was om 4 uur maar liefst 14 tot 17 graden in het land terwijl het zou moeten afkoelen naar 7 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind, later vanochtend draait de wind naar het zuidwesten.

Vanmiddag is het bewolkt met vooral in het oosten af en toe wat regen, veel regen wordt er niet verwacht. In het westen blijft het vrijwel droog. Het wordt 16 graden in het westen en 20 graden in Twente. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig.

Vanavond valt er verspreid over het land een bui. De nacht verloopt vrijwel droog met enkele opklaringen. Met een temperatuur dalend naar 10 graden koelt het verder af dan de afgelopen nacht. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgenochtend neemt de bewolking toe en in de middag trekt er vervolgens over het hele land vanuit het zuidwesten een regengebied. Dat wordt dan ook een middag voor regenkleding en paraplu. In d middag wordt het 15 of 16 graden en staat er een matige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. De meeste wind wordt verwacht in het noordwestelijk kustgebied. 

De dagen erna blijft het tot in het weekend tamelijk wisselvallig met af en toe regen of een bui, maar grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Tussendoor laat de zon zich ook af en toe zien en het wordt 's middags een graad of 15. Er staat een matige wind meestal uit het zuiden, aan zee staat er vaak een (vrij) krachtig wind.  

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 11°
Maximale temperatuur 15,2°
Minimale temperatuur 7,1°
Laagst gemeten temperatuur -3,8°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1904
Hoogst gemeten temperatuur 23,6°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1990