Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Vannacht buien, overdag droger en af en toe zon

Vannacht buien, overdag droger en af en toe zon

Gerard Koster Joenje
Geplaatst op zaterdag 24 februari 2024 om 23:45 door Marjon de Hond

Vannacht trekken er buien over het land, in de middag ziet het er droger uit en breekt de zon vaker door, in de avond gaat het in het zuiden opnieuw regenen. Na maandag waarschijnlijk een paar droge dagen met geregeld zon. De nachten verlopen koud met regionaal lichte vorst.

Vannacht blijft het bewolkt en trekken er buien over het land. In het zuidwesten wordt het geleidelijk iets droger. Het koelt af tot een graad of 3. De zuidelijke wind is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij)krachtig. 

Zondag starten we veelal grijs met hier en daar nog een bui. In de middag verdwijnen de buien op veel plaatsen en breekt de zon af en toe door, vooral in de zuidelijke helft van het land. In het noordoosten blijft de kans op enkele buien het langst aanwezig en daar zal de bewolking de overhand blijven houden. In de avond gaat het vanuit het zuiden opnieuw regenen. De wind houdt zich kalm. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, later wat meer bijdraaiend naar zuidoost. De temperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden. 

Maandag wordt waarschijnlijk een tweedeling met regen in de zuidelijke helft van het land en droog weer met af en toe zon in het noorden. Het wordt een graad of 7. Dinsdag en woensdag worden voor de verandering eens twee meest droge dagen met geregeld wat zon en in de middag 9 graden. De nachten verlopen wel koud met regionaal lichte vorst. Vanaf donderdag neemt de regenkans weer toe en loopt de temperatuur weer op tot in de dubbele cijfers. 

image description
Marjon de Hond
Sinds 2019 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen gewerkt bij de NOS en Omroep Flevoland als weervrouw.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 4,2°
Maximale temperatuur 8,8°
Minimale temperatuur
Laagst gemeten temperatuur -17,4°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1956
Hoogst gemeten temperatuur 16,7°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1990

Actuele temperatuur

Actuele wind