Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Zon/stapelwolken en een bui

Zon/stapelwolken en een bui

Julianadorp

Ed van Pelt
Geplaatst op maandag 22 april 2024 om 04:30 door Ed Aldus

Het koude en wisselvallige weer blijft deze werkweek aanhouden, maar er is hoop op zachter weer passend bij deze tijd van het jaar op Koningsdag. 

Vanochtend zijn er zonnige perioden en ontwikkelen zich stapelwolken. Later in de ochtend kan lokaal een bui vallen. Tegen het einde van de ochtend wordt het 8 of 9 graden in het midden van het land, met een noordelijke wind die toeneemt tot matig.

Vanmiddag wisselen zon en stapelbewolking elkaar af, met verspreid over het land enkele buien, mogelijk met hagel en mogelijk onweer in het oosten en zuidoosten. De middagtemperatuur van 11 graden valt nog steeds tegen; normaal is het ongeveer 16 graden richting eind april. De wind waait matig uit het noordoosten.

Vanavond klaart het op en neemt de kans op een bui vlot af. Vannacht blijft het helder en droog. Het koelt af naar +4 graden aan de kust tot -3 graden lokaal in het noordoosten en oosten, waardoor fruittelers in het oosten waakzaam moeten zijn voor vorstschade aan bijvoorbeeld appelbloesems. De wind is zwak tot matig en komt uit noordwestelijke richting.

Morgen start zonnig en droog. In de loop van de dag vormen zich stapelwolken. Later in de middag betrekt het in het noordwesten en valt er eind van de middag regen in het Waddengebied. De wind draait naar het westen en wordt matig, aan de noordwestkust vrij krachtig. Het wordt 's middags ongeveer 10 graden.

De dagen daarna is er op woensdag af en toe zon met enkele buien. Donderdag en vrijdag is er een afwisseling van zon en wolken met een regenbui. Op Koningsdag lijkt de zon geregeld door te breken met ook de aanwezigheid van stapelwolken en bestaat er kans op een bui, maar het droge weer houdt de overhand. In de middag wordt het eerst 10 tot 12 graden. Op Koningsdag wordt het in de middag 13 tot 17 graden.

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 12,5°
Maximale temperatuur 18,1°
Minimale temperatuur 6,3°
Laagst gemeten temperatuur -3,8°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1929
Hoogst gemeten temperatuur 26,6°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018

Actuele temperatuur

Actuele wind