Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Fijn nazomerweer

Fijn nazomerweer

Geplaatst op maandag 20 september 2021 om 04:30 door Ed Aldus

Een hogedrukgebied zorgt de komende dagen nog altijd voor mooi nazomerweer. In de tweede week helft bestaat er kans op een bui, maar een overgang naar wisselvallig weer laat voorlopig nog op zich wachten. De temperatuur blijft deze werkweek op een aangenaam niveau.

Vanochtend zijn er perioden met zon afgewisseld door enkele wolkenvelden of wat hoge sluierbewolking. Het blijft overal droog en de temperatuur is eind van de ochtend in het midden van het land opgelopen naar een graad of 16. De wind waait zwak tot matig en komt uit het oosten tot zuidoosten.

Vanmiddag is het mooi weer met zonnige perioden en wat hoge sluierbewolking en vormen zich verspreid een paar stapelwolken. Het blijft in het hele land droog. De temperatuur komt minder hoog uit dan de afgelopen dagen en varieert van 17 graden in het noordoosten tot 19 graden in het zuiden van het land. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht blijft het rustig en droog met brede opklaringen. Lokaal ontstaat er nevel of een mistbank. Het koelt flink af met minima van 10 graden langs de kust tot lokaal 4 graden in het binnenland. Waaien doet het nauwelijks.

Morgen komt er in het huidige weer geen verandering. Het is dan ook een mooie dag met zonnige perioden en een paar (hoge) wolkenvelden. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt in de middag op naar 18 graden in het noordoosten en 20 graden in het zuiden van het land. De wind waait zwak en veranderlijk. In het uiterste zuidoosten waait een zwakke tot matige noordoostenwind en in het noorden staat een matige westen- tot zuidwestenwind.

De dagen erna is het op woensdag zonnig en droog. De temperatuur loopt in de middag op naar 21 graden. Vanaf donderdag is er veel bewolking met soms wat zon en bestaat er kans op een lichte regenbui. De droge perioden blijven de overhand houden. In de middag wordt het ongeveer 19 graden, in het weekend wordt het iets warmer. Wel staat er wat meer wind dan dat we de laatste tijd gehad hebben. Een overgang naar een onvervalste herfstachtige periode is voorlopig niet aan de orde.

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 14,4°
Maximale temperatuur 19,7°
Minimale temperatuur 8,5°
Laagst gemeten temperatuur 1,8°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1962
Hoogst gemeten temperatuur 27,4°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2003

Actuele temperatuur

Actuele wind