Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Plaatselijke tropennacht

Plaatselijke tropennacht

Geplaatst op maandag 02 oktober 2023 om 23:45 door Maurice Middendorp

Vannacht blijft het erg warm met temperaturen die plaatselijk niet onder de 20 graden zakken. Morgen wordt het 's middags een stuk minder warm en trekken geregeld buien over.

Vannacht neemt vanuit het westen de bewolking toe. In het noordwesten kan wat regen vallen. Het wordt een uitzonderlijk warme nacht voor deze tijd van het jaar met minima variërend van 16 graden in het noorden tot maar liefst 20 graden in Zuid-Limburg. De wind is matig en komt uit het zuidoosten. In de loop van de nacht draait de wind naar het zuidwesten en langs de westkust neemt de wind toe tot krachtig of hard, windkracht 6 of 7. Hier kunnen ook zware windstoten tot 75 km/u voorkomen.

Dinsdag begint in het oosten nog droog. Vanuit het westen trekken echter buien over het land. In de middag kan in het noordwesten ook onweer bij voorkomen. Tussen de buien door is de zon soms te zien. In de loop van de middag en avond wordt het vanuit het westen droger. In de ochtend warmt het nog op tot 18 tot 20 graden, maar gedurende de dag zakt het kwik naar zo'n 14 of 15 graden. De wind draait naar het westen en neemt geleidelijk af in kracht.

Vanaf woensdag is het op een plaatselijke bui na droog. Daarnaast wisselen zon en wolken elkaar af. In de middag wordt het ongeveer 18 graden, en op vrijdag stijgt het kwik alweer naar 20 graden. In het weekend wordt het opnieuw erg warm voor de tijd van het jaar met veel zon en het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld rond 22 of 23 graden. In het zuiden komen mogelijk zomerse temperaturen voor van 25 graden of iets meer.

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 12,9°
Maximale temperatuur 17,5°
Minimale temperatuur 9,2°
Laagst gemeten temperatuur -1,2°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1936
Hoogst gemeten temperatuur 25,1°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1908

Actuele temperatuur

Actuele wind