Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Veel bewolking met soms motregen

Veel bewolking met soms motregen

Geplaatst op donderdag 26 november 2020 om 12:00 door Maurice Middendorp

Vanmiddag is het overwegend bewolkt met soms wat motregen. In het noorden en zuidoosten van het land is het weer wat vriendelijker. In het weekend meer zon en geleidelijk kouder.

Vanmiddag is het grijs en blijft het bewolkt en druilerig in het midden van Nederland. Daarnaast ontstaat lokaal mist. In het noorden en uiterste zuidoosten blijft het droog met ook wat ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidwesten en in het noorden waait een matige noordwestenwind. Het wordt maximaal 10 of 11 graden.   

Vanavond en vannacht is het bewolkt met verspreid motregen. Het is nevelig of mistig. In het noordwesten en zuidoosten zijn opklaringen en blijft het droog. De temperatuur ligt in het noorden rond het vriespunt en in Zeeland wordt het 7 graden. Er waait een zwakke veranderlijke wind.

Morgen verplaatst de band met bewolking met motregen langzaam naar het noorden. Vanuit het zuidoosten klaart het langzaam op en komt ook de zon tevoorschijn. Het wordt in de middag 8 graden en er staat een zwakke en aan zee tot matig toenemende oostenwind.

In het weekend en begin volgende week is het rustig en droog weer. Slechts af en toe komt de zon tevoorschijn, de dag met de meeste zon is de zondag. Het wordt even kouder met in de middag op zondag en maandag een temperatuur van 4 of 5 graden en in de nacht naar maandag lichte vorst. Vanaf dinsdag wordt het weer flink zachter.  

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 5,6°
Maximale temperatuur 8,2°
Minimale temperatuur 2,8°
Laagst gemeten temperatuur -5,9°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1921
Hoogst gemeten temperatuur 14,1°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1983

Actuele temperatuur

Actuele wind