Actueel

Weerbericht

Herfstweer op komst

Geplaatst op zondag 21 oktober 2018 om 23:30 door Nicolien Kroon

Haal je winterjas maar tevoorschijn want het wordt de komende dagen wat grijzer en af en toe ook miezerig. Verder gaat het harder waaien en tegen het einde van de week wordt het flink kouder!

Vannacht beweegt een zwakke storing langzaam van noordwest naar zuidoost over het land. Het wordt daardoor bewolkt en het gaat licht regenen. In het zuidoosten blijft het tot ver in de nacht vrij helder en droog. Later in de nacht klaart het juist in het noordwesten weer op. De temperatuur daalt naar 6 graden in Limburg tot 12 graden langs de kust. De zwakke tot matige zuidwestenwind draait geleidelijk naar het noorden en neemt aan zee toe tot (vrij) krachtig.

Maandag begint de dag in het zuidoosten van het land druilerig met veel bewolking en wat lichte regen. In de rest van het land is het droog en zijn opklaringen aanwezig. Later op de dag wordt het ook in Limburg droog en is de zon nog even te zien. Met een middagtemperatuur van 14 graden doet de temperatuur nog een klein stapje terug, dit is echter wel een heel normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige meest noordenwind.

De dagen erna krijgt de bewolking de overhand en kan er soms wat lichte regen vallen. Vooral op dinsdag gaat het stevig waaien en staat er langs de kust een krachtige tot harde westenwind. Overdag wordt het een graad of 14. Vanaf vrijdag gaat er meer regen vallen in de vorm van buien en wordt het met een noordwestelijke stroming flink kouder met temperaturen dalend naar slechts 8 tot 10 graden in het weekend.

image description
Nicolien Kroon
Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatie bij RTL Nieuws en Buienradar.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 10,7 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 15 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 7,2 °C
Laagst gemeten temperatuur -3,4 op 22 oktober 1920
Hoogst gemeten temperatuur 22 op 22 oktober 2012