Actueel

Weerbericht

Warm en later onweer

Geplaatst op dinsdag 27 juni 2017 om 08:15 door Dennis Wilt

Het is vandaag nog warm, maar de zon wordt vervangen door wolken met later op de dag vanuit het zuiden buien. Vanaf morgen komen de temperaturen lager uit en is het wisselvallig zomerweer. In het komende weekend is het zelfs ronduit fris. 

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon nog geregeld door de wolken heen. Vanuit het zuiden worden de wolken echter wel snel dikker. Met een zwakkke tot matige, soms vrij krachtige, oostenwind loopt het kwik aan het einde van de ochtend al op naar een graad of 20 op de meeste plekken.

Vanmiddag neemt de bewolking verder toe en kan er in het zuidoosten al een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Het wordt zo'n 18 graden op de Wadden. Op veel plaatsen in het binnenland stijgt de temperatuur verder door naar zomerse waarden rond 25 graden.

Vanavond trekken steeds meer buien vanuit het zuiden het land binnen. Daarbij komt soms ook onweer voor. Vannacht blijft het vrij zwoel met 17 graden en wordt het vanuit het zuiden tijdelijk droger. Vooral in de noordelijke provincies kan het soms nog wel even stevig plenzen en donderen. Tegen de ochtend trekken weer nieuwe buien vanuit het zuidoosten het land binnen. 

Morgen is er af en toe zon, maar vallen verspreid over het land ook enkele plensbuien met in het oosten kans op onweer en hagel. Het wordt nog rond 20 graden aan de kust tot maximaal 24 graden langs de oostgrens. De zwakke tot matige zuidoostenwind draait naar het zuidwesten. Daarbij trekt de wind aan naar matig tot aan zee vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. 

De dagen daarna blijft het aan de wisselvallige kant met iedere dag wel een paar buien of enige tijd regen. Met een stevige zuidwester en middagtemperaturen dalend naar rond 18 graden wordt het fris voor eind juni.

image description
Dennis Wilt
Sinds 2008 senior meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws, vanaf september 2015 ook werkzaam voor Buienradar. Voorheen als meteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en 14 jaar bij MeteoGroup.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 18 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 22,5 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 13 °C
Laagst gemeten temperatuur 4,4 op 27 juni 1939
Hoogst gemeten temperatuur 36,8 op 27 juni 1947