Actueel

Weerbericht

Koningsdag met kans op een bui

Geplaatst op donderdag 27 april 2017 om 12:45 door Jennifer Faber

Al met al geen slechte start van deze Koningsdag, maar vanmiddag komen er meer wolken en heb je de paraplu wat vaker nodig. Vanavond komt er meer regen vanuit het noordwesten.

Vanmiddag is er verspreid kans op een bui. De bewolking neemt wel steeds meer toe en aan het einde van de middag gaat het in het noordwesten regenen. De temperatuur loopt op naar tussen 10 en 12 graden. Normaal voor Koningsdag is een graad of 16. De wind waait uit het westen en is matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer enige tijd vrij krachtig.

Vanavond is het in het oosten en zuidoosten is het eerst nog droog met enkele opklaringen, maar in de loop van de nacht valt overal een beetje regen. De temperatuur daalt in het zuidoosten in de opklaringen naar 2 graden. In het westen onder de bewolking liggen de minima rond 5 graden. De nachtelijke vrieskou is daarmee uit de lucht. De wind waait uit het zuidwesten. Later draait de wind aan zee naar het noordwesten.

Morgen is het wisselend bewolkt. De dag start met een enkele bui, maar in de middag leven de buien vooral in het binnenland op. Tegen de avond neemt de buiigheid weer af en klaart het vanuit het westen op. Het blijft met 10 tot 13 graden te koud. De noordwestenwind is matig van sterkte.

Tijdens het weekeinde knapt het langzaam op. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker schijnen. Zaterdag is het nog fris, maar zondag stijgt de temperatuur naar een graad of 17. Volgende week is er kans op een bui, maar ook zonneschijn. De middagtemperaturen schommelen rond 15 graden.

image description
Jennifer Faber
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 12,9 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 17,8 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 8 °C
Laagst gemeten temperatuur -2,2 op 27 april 1989
Hoogst gemeten temperatuur 27,3 op 27 april 2007