Actueel

Weerbericht

Fris weekend

Geplaatst op donderdag 23 november 2017 om 13:30 door Jennifer Faber

Met een sterke zuidelijke wind werd vandaag voor de regen uit zeer zachte lucht aangevoerd en belandden de maximumtemperaturen in de dubbele cijfers. Ondertussen stroomt er koelere lucht binnen en wordt het in het weekend niet warmer dan 8 graden.

Vanmiddag trekt de regen naar Duitsland weg en klaart het vanuit het westen op. Het westen zit ondertussen al in koelere lucht met middagtemperaturen daar rond 10 graden. In het oosten is het nog vrij zacht met een graad of 15. Na het wegtrekken van de regen stroomt ook daar koelere lucht binnen. De straffe zuidwestenwind wordt matig en aan zee krachtig.

Vanavond klaart het flink op, maar vannacht raakt het weer bewolkt. In de loop van de nacht trekt vanuit het zuidwesten een nieuw regengebied binnen. Het koelt af naar een graad of 6 en de verder afnemende wind wordt even veranderlijk van richting.

Vrijdag begint bewolkt en regenachtig. In de middag wordt het droger en hier en daar breekt in het zuiden de zon even door. Een paar buien zijn dan nog wel mogelijk. Met middagtemperaturen rond 8 graden is het aanmerkelijk minder zacht. De wind gaat uit het westen waaien en is matig, aan zee en op het IJsselmeer nu en dan vrij krachtig.

In het weekeinde laat de zon zich nu en dan zien, maar er komen ook buien voor, soms zelfs met hagel. Verder wordt het 's middags een graad of 7 en in de nacht en ochtend is er kans op vorst aan de grond. Volgende week blijft het voorlopig nog wisselvallig.

image description
Jennifer Faber
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 6,3 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 9,1 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 3,3 °C
Laagst gemeten temperatuur -8,9 op 23 november 1993
Hoogst gemeten temperatuur 14,6 op 23 november 1984