Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Opnieuw droog

Opnieuw droog

Geplaatst op maandag 16 mei 2022 om 23:30 door Reinier van den Berg

Maandag kwam het her en der tot regen- en onweersbuien, maar op veel plekken viel er weinig of geen regen. Dinsdag en woensdag is het droog, de dagen erna kan het opnieuw plaatselijk tot onweer komen. Vooral woensdag en donderdag is het (zomers) warm.

Vannacht zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden. Verder verloopt de nacht droog. Het koelt af naar 13 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig. 

Dinsdag is het droog met flinke zonnige perioden, het meest langs de westkust en op de Wadden, maar in het zuiden komt 's ochtends aanvankelijk meer bewolking voor met in Limburg mogelijk wat lichte regen. Het wordt zo'n 22 graden in het noordwesten tot een graad of 25 in Limburg en er staat maar weinig wind. 

De dagen daarna is het zeer warm voor de tijd van het jaar. Woensdag wordt het een graad of 27 met in het zuidoosten mogelijk voor het eerst dit jaar tropische temperaturen. Verder is er veel ruimte voor de zon en blijft het droog. Ook op donderdag en vrijdag wordt het nog (zomers) warm met geregeld zon. Wel vallen er dan verspreid over het land stevige regen- en onweersbuien. In het weekend laat de zon zich af en toe zien mat zaterdag mogelijk nog een bui. Met maxima tussen 18 en 22 graden wordt het dan minder warm. 

image description
Reinier van den Berg
Sinds 1989 meteoroloog en presentator bij RTL Weer & Verkeer en daarmee de langst presenterende weerpresentator in Nederland. Afgestudeerd aan Universiteit van Wageningen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 12,3°
Maximale temperatuur 17,3°
Minimale temperatuur
Laagst gemeten temperatuur -0,7°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1941
Hoogst gemeten temperatuur 29,6°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2000

Actuele temperatuur

Actuele wind