Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Regen op komst

Regen op komst

Geplaatst op zondag 07 maart 2021 om 18:00 door Reinier van den Berg

Het blijft nog een aantal dagen rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Morgenavond sluipt er echter al een kleine depressie tussendoor die voor wat regen gaat zorgen. Vanaf woensdag gaat het roer dan echt om: het wordt herfstachtig met veel wind en geregeld regen!

Vanavond komen er in het midden en zuiden nog wat opklaringen voor, waardoor het snel afkoelt tot temperaturen rond of net iets onder het vriespunt. Al snel trekt er echter nieuwe bewolking vanuit het noorden het land binnen en rond middernacht loopt de temperatuur dan ook weer iets op. In het noorden blijft de temperatuur boven nul en kan ook een spat regen vallen. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.

Vannacht kan het dan ook in het midden en oosten van het land even licht regenen. Het zuiden blijft droog. In het noordoosten kan het juist gaan opklaren en daar bestaat dan ook nog kans op mist. De temperatuur ligt tegen de ochtend vervolgens tussen de 1 en 4 graden, onder de opklaringen in het noordoosten kan het nog 2 graden vriezen. Er staat een zwakke en aan zee matige westenwind.

Morgen is het overwegend bewolkt en in de ochtend is het, op lokaal wat licht gespetter na, nog droog. In de loop van de middag gaat het vanuit het westen regenen. In de avond is het in het hele land regenachtig. In de temperatuur veranderd nog niet veel, het wordt 6 of 7 graden. De zuidwestenwind waait zwak tot matig. In het noordoosten komt de wind eerst uit het zuidoosten.

De dagen erna wordt het herfstachtig en is het vooral op donderdag onstuimig met kans op (zeer) zware windstoten. Dinsdag begint nog met enkele buitjes maar overdag komt de zon ook af en toe tevoorschijn.  Woensdag is het eerst nog geruime tijd droog, pas later in de middag en vooral 's avonds gaat het vanuit het westen regenen. Donderdag vallen er enkele stevige buien in de ochtend, vooral 's middags is het de beurt aan zonnige perioden, al kan er ook dan nog een bui vallen. De west- tot zuidwestenwind wordt (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig, en in het hele land kunnen zware windstoten voorkomen tot meer dan 75 km/uur. De middagtemperatuur loopt op naar 10 tot 12 graden. Richting het weekend is er geen weersverbetering in zicht: het blijft wisselvallig met buien en veel wind.

image description
Reinier van den Berg
Sinds 1989 meteoroloog en presentator bij RTL Weer & Verkeer en daarmee de langst presenterende weerpresentator in Nederland. Afgestudeerd aan Universiteit van Wageningen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 6,7°
Maximale temperatuur 10,4°
Minimale temperatuur 2,7°
Laagst gemeten temperatuur -13,6°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1971
Hoogst gemeten temperatuur 17,7°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1991

Actuele temperatuur

Actuele wind