Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Blijvend wisselvallig, maar wel zachter

Blijvend wisselvallig, maar wel zachter

Gilze

Jolanda Pelkmans
Geplaatst op donderdag 13 juni 2024 om 17:45 door Marc de Jong

Het is eindelijk wat zachter. Dat hebben we te danken aan een wind uit zuidwestelijke richting. Het blijft wel wisselvallig, met af en toe stevige buien. Na het weekend wordt het nog wat warmer.  

Vanavond zijn er flink wat opklaringen, maar vanuit het zuidwesten neemt de (hoge) bewolking steeds verder toe. Het blijft vrijwel overal droog: alleen in het noordoosten kan een buitje vallen. Tegen het einde van de avond begint het in het zuidwesten te regenen.

Vannacht is het vrijwel geheel bewolkt en van zuidwest naar noordoost trekt een regengebied over. Boven land staat er weinig wind. Aan zee is de zuidenwind matig tot vrij krachtig. Door die zuidenwind wordt het niet kouder dan een graad of 12.

Vrijdag heeft de bewolking de overhand en vooral 's ochtends valt er wat lichte regen of motregen. In de loop van de middag breekt vanuit het zuidwesten de zon af en toe door. 's Middags en vooral 's avonds trekken er enkele stevige buien over het land. Het wordt tussen 17 graden in het noordwesten en lokaal 20 graden in het zuidoosten. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig. 

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan met geregeld buien. Vooral op zaterdag gaat het flink waaien en vanaf zondag krijgt de zon wat vaker de ruimte. De maxima lopen geleidelijk op van 18 graden op zaterdag tot zo'n 22 graden op dinsdag. Op dinsdag is er ook kans op onweersbuien. 

image description
Marc de Jong
Sinds 2019 actief als meteoroloog bij Buienradar.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 16,5°
Maximale temperatuur 20,8°
Minimale temperatuur 12,2°
Laagst gemeten temperatuur
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1939
Hoogst gemeten temperatuur 31,5°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2006

Actuele temperatuur

Actuele wind