Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Zon, wolken en een bui

Zon, wolken en een bui

Geplaatst op maandag 19 april 2021 om 05:00 door Ed Aldus

Vandaag en morgen valt er plaatselijk een bui en komt de temperatuur even boven het langjariggemiddelde uit. Vanaf woensdag wordt met een noordenwind opnieuw duidelijk koudere lucht naar ons land gevoerd. De lente is dan ook niet van plan om van start te gaan!

Vanochtend begint de dag in het westen lokaal met (dichte) mist(banken). Verder zijn er perioden met zon en blijft het droog. Echter vanuit het oosten zwiept een een smalle strook met wat regen over een deel van het land naar het zuiden. Tegen het eind van de ochtend is de temperatuur in het midden opgelopen naar een graad of 11. Er waait een zwakke veranderlijke wind. Langs d kust staat een matige noordenwind.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en in de loop van de middag vormen zich verspreid enkele buien met kans op onweer. In het noorden blijft het droog met zonnige perioden. Het wordt 16 graden in Groningen, 14 graden in het midden en 13 graden in het zuiden van Limburg. Er staat een zwakke tot aan zee matige wind uit richtingen tussen noord en oost.

Vanavond bestaat er in het zuiden in eerste instantie nog kans op een bui, maar de kans daarop wordt snel kleiner. Vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Vooral daar waar een bui is gevallen bestaat er kans op een mistbank. Het koelt af naar 6 graden langs de kust en 2 graden in het oosten van het land. Er waait slechts een zwakke noordoostenwind.

Morgen zijn er perioden met zon en vormen zich in het binnenland stapelwolken. In het noordoosten bestaat daarbij kans op een enkele bui. Het wordt de zachtste dag van de hele week met temperaturen tussen 13 graden vlak aan zee en lokaal 18 graden in het oosten. Omdat er slechts een zwakke wind staat voelt het in de zon warmer aan dan de thermometer in werkelijkheid aanwijst. 

De dagen erna wordt met een noordelijke stroming koude lucht voor de tijd van het jaar aangevoerd. Er is geregeld zon en de eerste dagen bestaat er kans op een lokaal lichte bui. De middagtemperatuur daalt naar 8 graden op de Wadden en 10 graden in het binnenland. In het weekend wordt het een fractie minder koud. In de nacht en vroege ochtend bestaat er lokaal kans op vorst aan de grond. 

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 11°
Maximale temperatuur 16,5°
Minimale temperatuur 4,9°
Laagst gemeten temperatuur -2,7°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1979
Hoogst gemeten temperatuur 27,4°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018

Actuele temperatuur

Actuele wind