Actueel

Weerbericht

Wolken in aantocht

Geplaatst op zondag 18 november 2018 om 23:30 door Nicolien Kroon

Het is gedaan met de opklaringen. vanuit het noordoosten drijven er geleidelijk wolkenvelden het land binnen. Vanaf maandag is er dus veel bewolking aanwezig en vanaf dinsdag wordt het overdag ook kouder. Vooral in de nacht naar woensdag kan er wat winterse neerslag vallen.

Vannacht trekt de bewolking vanuit het noordoosten naar het zuidwesten. Uit de bewolking kan lokaal een spatje motregen vallen. Daar vooruit daalt de temperatuur nog naar rond het vriespunt, in het noordoosten wordt het niet kouder dan +4 graden. Uiteindelijk loopt ook de temperatuur ook in het zuiden enkele graden op. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind.

Maandag is er veel bewolking met slechts af en toe een glimp van de zon. Lokaal, vooral op de Wadden, kan er een spat (mot)regen vallen. In de middag wordt het ongeveer 7 graden en waait er een matige en aan zee (vrij) krachtige noordoostenwind. Door de wind voelt het opnieuw kouder aan.

De dagen erna is het koud voor de tijd van het jaar. Dinsdag is er veel bewolking met vanaf de avond en in de nacht naar woensdag kans op een winterse bui. Vanaf woensdag is er weer geregeld wat ruimte voor de zon en blijft het vrijwel overal droog. Dinsdag wordt de koudste dag met een temperatuur van 4 graden. Daarna loopt de temperatuur op naar 7 graden. In de nacht en vroege ochtend ligt de temperatuur rond het vriespunt.

image description
Nicolien Kroon
Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatie bij RTL Nieuws en Buienradar.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 7 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 10,1 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 3,8 °C
Laagst gemeten temperatuur -8,3 op 19 november 1971
Hoogst gemeten temperatuur 15,1 op 19 november 1963