Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Enkele stevige buien, soms met onweer

Enkele stevige buien, soms met onweer

Geplaatst op dinsdag 27 juli 2021 om 17:45 door William Huizinga

Het is de komende dagen ronduit wisselvallig en koel zomerweer. Het is een komen en gaan van buien, maar er zijn ook lichtpuntjes als het om droge en zonnige momenten gaat. Donderdag lijkt een wat drogere dag te worden, ook met wat meer zonneschijn.

Vanavond is het wisselend bewolkt en daarbij trekken enkele regen- en onweersbuien over het land. Deze buien kunnen soms stevig uitpakken en naast onweer is ook kans op hagel en windstoten. in de loop van de avond wordt het vanuit het zuiden geleidelijk wat droger. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht.

Vannacht is het half tot zwaar bewolkt. De meeste buien trekken noordwaarts de Noordzee op en het wordt veelal droog. Toch kan lokaal nog wel een bui vallen. De temperatuur daalt naar een graad of 15. De zuidwestenwind is zwak tot matig en later in de nacht neemt de wind wat in kracht toe en wordt meest matig.

Morgen start in het oosten met een paar druppen regen, maar al snel laat de zon zich landinwaarts geregeld zien. In het westen raakt het daarentegen snel bewolkt en trekken in de loop van de ochtend buien het land binnen. Morgenmiddag kunnen ook in de rest van het land buien vallen. Tussen de buien door laat de zon zich nu en dan zien. Het wordt echter niet veel warmer dan 19 tot 22 graden. Wel is de lucht minder vochtig, waardoor het minder benauwd aanvoelt dan afgelopen dagen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

De dagen daarna blijft het ronduit wisselvallig zomerweer. Dagelijks vallen buien, maar op donderdag lijkt op de meeste plaatsen droog te verlopen. Met middagtemperaturen rond 20 graden is het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. 

image description
William Huizinga
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 20,8°
Maximale temperatuur 25,6°
Minimale temperatuur 16,9°
Laagst gemeten temperatuur 4,8°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1963
Hoogst gemeten temperatuur 35,4°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2018

Actuele temperatuur

Actuele wind