Actueel

Weerbericht

Guur en koud!

Geplaatst op zondag 25 februari 2018 om 17:45 door Maurice Middendorp

Het vriest in Nederland en met een snijdende noordoostenwind voelt het ook nog eens kouder aan. De komende dagen verscherpt de kou zich verder. Toch is het einde van de vorstperiode alweer in zicht.

Vanavond is het op de meeste plaatsen helder. Alleen in het noorden is iets meer bewolking aanwezig met kans op een vlokje sneeuw. Vannacht is het helder met minima tussen -3 graden langs de kust en  -7 graden in het oosten. De wind draait naar het noordoosten en neemt iets in kracht af.

Morgen is in het noorden vrij veel bewolking aanwezig met kans op wat lichte sneeuw. In de rest van het land is het eerst vrij zonnig. Later op de dag ontstaan enkele stapelwolken. De maxima liggen rond of iets boven het vriespunt. Daarbij staat opnieuw een gure noordoostenwind.

De dagen daarna wordt het nog iets kouder. Op woensdag komen de maxima op veel plaatsen niet meer boven het vriespunt uit, en in de nacht naar donderdag vriest het plaatselijk zelfs streng. Omdat op woensdag en donderdag ook veel wind staat, komt de gevoelstemperatuur nog veel lager uit. Wel is er veel ruimte voor de zon.

Vanaf vrijdag komt zachtere lucht dichterbij. De kans op winterse neerslag neemt dan toe. Richting het weekend lijkt de vrieskou verdreven te worden.

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 6 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 8,9 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 3,3 °C
Laagst gemeten temperatuur -15,1 op 25 februari 1956
Hoogst gemeten temperatuur 15,1 op 25 februari 1964