Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Het is grijs

Het is grijs

Geplaatst op woensdag 22 januari 2020 om 11:30 door William Huizinga

Het blijft voorlopig rustig in Nederland. Het grijze weer houdt de komende dagen de overhand en vandaag en soms is het wat druilerig. Pas vanaf zondag wordt het wisselvallig met beduidend meer wind, daarnaast wordt het zachter.

Vanmiddag is het grijs, nevelig en lokaal komt mist voor. Daarnaast valt hier en daar wat motregen. In het noorden blijft het droog en daar laat de zon zich soms zien. De maxima lopen uiteen van 6 graden in het oosten tot 8 à 9 graden aan zee. In Limburg is met 1 tot 3 graden beduidend kouder. De zwakke tot matige wind komt uit het zuiden tot zuidwesten. In het noorden staat een zwakke noordwester.

Vanavond en vannacht wordt het al snel weer nevelig en mistig. Daarnaast raakt het vrijwel overal bewolkt. De temperatuur daalt naar een graad of 4 en in het zuidoosten komt het kwik rond het vriespunt uit. De zwakke wind waait meest uit het zuiden tot zuidoosten.

Morgen is het bewolkt, nevelig en regionaal eerst nog mistig. In de loop van de dag trekt de mist op de meeste plekken op, maar het blijft veelal grijs en nevelig. Het blijft op de meeste plekken droog, maar een drupje motregen is niet geheel uitgesloten. In de middag breekt in het zuiden en midden de zon af en toe door. Het wordt een graad of 6 en de wind waait zwak uit het oosten. In het noorden staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

De dagen daarna komt eerst nog nauwelijks verandering in het grijze weer. Vanaf zondag nemen depressies het heft in handen en vindt een overgang plaats naar wisselvallig weer en gaat het harder waaien. Vrijdag is de koudste dag met 's nachts lichte vorst, daarna wordt het met de dag zachter en op maandag halen we met gemak dubbele cijfers. 

image description
William Huizinga
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 1,5°
Maximale temperatuur 4,1°
Minimale temperatuur -1,5°
Laagst gemeten temperatuur -16,1°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1942
Hoogst gemeten temperatuur 12,2°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1993