Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Komende dagen is het herfstachtig

Komende dagen is het herfstachtig

Geplaatst op zaterdag 07 december 2019 om 17:00 door Nicolien Kroon

Het blijft nog zeker een week erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat vaak veel wind. Het is een komen en gaan van depressies en de bijbehorende storingen. Verder is en blijft het zacht voor de tijd van het jaar!

Vanavond en vannacht is het bewolkt en blijft het droog. Tegen het eind van de nacht gaat het vanuit het westen in het hele land regenen. De temperatuur komt niet lager uit dan 7 of 8 graden. De wind waait uit het zuidwesten en neemt vannacht flink in kracht toe naar windkracht 3 tot 7.  

Zondag passeert in de ochtend en begin van de middag van west naar oost een storing met veel regen. In de middag wordt het vanuit het westen droog met af en toe zon en nog kans op een enkele bui. In de avond trekken meer en felle buien over het land. In het noordwesten gaan deze buien mogelijk gepaard met een klap onweer en wat korrelhagel. Overdag wordt het zeer zacht met maxima rond 11 graden. De zuidwestenwind waait matig en aan zee hard tot stormachtig. In de middag neemt de wind af naar windkracht 3 tot 6. 

De komende dagen blijft het uitermate wisselvallig en trekken er met de regelmaat storingen over het land met regen of buien. Tussendoor komen korte perioden voor met opklaringen en droog weer. Het waait flink en het blijft zacht voor de tijd van het jaar. Winterweer is voorlopig in geen velden of wegen te bekennen. 

image description
Nicolien Kroon
Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatie bij RTL Nieuws en Buienradar.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 5,2°
Maximale temperatuur 7,2°
Minimale temperatuur 2,4°
Laagst gemeten temperatuur -12,1°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1925
Hoogst gemeten temperatuur 13,8°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 2007