Actueel

Weerbericht

In Limburg zomers warm

Geplaatst op zondag 19 augustus 2018 om 06:00 door Ed Aldus

Vandaag en morgen zorgen zwakke storingen voor veel bewolking. Echter het zuidoosten van het land heeft vandaag ook zonneschijn. Na morgen komt de zon overal geregeld tevoorschijn. De temperatuur ligt voorlopig nog op een aangenaam niveau. 

Vandaag valt het in het grootste deel van het land flink tegen met zon. Er is veel bewolking met vooral in het zuidoosten geregeld zon en het blijft droog. Eind van de middag bestaat er in het uiterste noordwesten kans op lichte (mot)regen. Het wordt 22 graden langs de kust en 26 graden in Limburg. De zuidwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot krachtig.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en neemt ook in het zuidoosten de bewolking verder toe. Vanuit het noordwesten wordt het druilerig en kan er regionaal wat motregen vallen. De nacht verloopt zwoel met temperaturen die niet lager uitkomen dan een graad of 17. De westen-, tot zuidwestenwind neemt af en wordt zwak of matig.

Morgen zien we opnieuw veel bewolking en kan er nog steeds wat motregen voorkomen. In de loop van de middag blijft het droog en komt de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur komt uit op een normale 22 graden en er waait een matige westen-, tot noordwestenwind.

De dagen erna zien we geregeld de zon tevoorschijn komen en blijft het overwegend droog. In de middag wordt het 22 tot 26 graden. Eind van de week gaan er eindelijk weer eens buien vallen en daalt de temperatuur voor het eerst sinds 22 juni tot onder de 20 graden! 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 17,8 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 23,2 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 12,6 °C
Laagst gemeten temperatuur 4,9 op 19 augustus 1962
Hoogst gemeten temperatuur 33,2 op 19 augustus 1932