Meteorologen

Nicolien Kroon

Avatar van  Nicolien Kroon Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatrice bij Buienradar.
 

"Ik zei vroeger altijd dat ik geen weervrouw op tv wilde worden. En kijk waar ik nu zit!"

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Vanaf maart 2014 werk ik als meteoroloog en presentatrice voor RTL Buienradar. Ik presenteer het weer tijdens het RTL Ontbijtnieuws, RTL Nieuws, EditieNL en op Buienradar.

Kort overzicht van de loopbaan

Na de middelbare school ben ik begonnen met een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Hierna volgde ik een studie meteorologie bij de Koninklijke Luchtmacht en het KNMI. In de loop van de jaren heb ik in verschillende functies bekleed als meteoroloog, senior meteorologisch instructeur en kwaliteitsmanager en uiteindelijk als hoofd meteorologische educatie & training. Hierdoor heb ik veel bijgeleerd en heb ik meerdere opleidingen in de meteorologie gevolgd. Door mijn promoties ben ik echter steeds verder van het actuele weer af gaan staan. Bij RTL Weer & Verkeer kan ik dagelijks doen waarvoor ik ben opgeleid: het maken van weersverwachtingen en deze presenteren aan al die mensen die geïnteresseerd zijn in de weersverwachtingen. Na 15 mooie jaren bij Defensie heb ik de stap gezet en werk ik inmiddels sinds februari 2014 bij RTL Buienradar en presenteer ik met veel plezier het weer.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Weersverwachtingen maken is geen exacte wetenschap, elke dag is anders. Ik heb er enorm veel plezier in om grondig te verdiepen in het weer en mijn kennis daarna te delen met de vele mensen die dagelijks geïnteresseerd zijn in het weer.

Meest memorabele moment in je carrière?

Mijn eerste live uitzending kwam heel onverwachts. Doordat een collega ziek was, werd ik om 06:30 uur in de auto gebeld en presenteerde ik om 07:35 uur mijn allereerste uitzending. Ik was enorm zenuwachtig, maar nadat de leader was gestart, werd ik helemaal rustig. Toen wist ik het zeker, ik heb een goede keuze gemaakt!