Australië / Oceanië

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op maandag 22 juli 2024 om 04:30 door Ed Aldus

In Praag moet op maandag rekening worden gehouden met enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur loopt op naar een zomerse 26 graden. Dinsdag is het een droge dag met geregeld zon en de maximumtemperatuur komt dan uit op 27 graden. Dit is een perfecte dag om de Praagse Burcht te bezoeken. Op woensdag domineert de bewolking het weerbeeld en valt er ook een enkele bui. De temperatuur doet een stapje terug en komt uit op 23 graden. Donderdag en vrijdag worden twee mooie dagen met flink wat zon, blijft het droog en uiteindelijk wordt het vrijdag 28 graden, ideaal voor een wandeling over de Karelsbrug.

In Stockholm komt in de loop van maandag de zon vaker tevoorschijn en blijft het droog. De temperatuur is aangenaam met 23 graden. Dinsdagmiddag kan er een bui voorkomen en de temperatuur blijft op hetzelfde niveau. Een bezoek aan het Vasa Museum is dan een aanrader. Woensdag blijft het vrijwel droog met geregeld zonneschijn. Het wordt 's middags 24 graden. Op donderdag en vrijdag is het licht wisselvallig waarbij er vooral op donderdag kans is op een onweersbui. In de middag komt weinig verandering in temperatuur, het wordt zo'n 23 of 24 graden.

Het weer in Valencia is de komende tijd zonovergoten. Het blijft droog en de temperatuur ligt gedurende de hele week tussen 30 en 33 graden, wellicht wat te hoog voor een stedentrip, maar ideaal voor een dagje naar het strand van Malvarrosa.

In Oslo is het de komende dagen wisselvallig, zo is het op maandag bewolkt en staan perioden met regen op het programma. In de middag wordt het slechts 18 graden. Dinsdag ziet het weer er wat beter uit. Soms komt de zon even tevoorschijn maar toch kan er nog een lichte regenbui vallen. De temperatuur komt op een hoger niveau, het wordt dan 21 graden. Een bezoek aan het Vigelandpark is dan zeker de moeite waard. Op woensdag domineert de bewolking en vallen enkele buien bij een temperatuur van 21 graden. Op donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig en gaat de temperatuur naar beneden. Op vrijdag wordt het nog 19 graden.

In Istanbul is het van maandag tot en met vrijdag prachtig weer met veel zonneschijn en blijft het droog. Het is heet met 's middags een temperatuur tussen 32 en 36 graden. Een bezoek aan de Hagia Sophia is dan ideaal om even aan de hitte te ontsnappen.

In het Spaanse Bilbao is het maandag en dinsdag mooi weer met veel zonneschijn en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 26 en 28 graden. Een perfect moment om het Guggenheim Museum te bezoeken. Op woensdag is er meer bewolking en bestaat de kans op een bui. De temperatuur komt dan uit op 26 graden. Donderdag en vrijdag is het prima weer met zonnige perioden afgewisseld met enkele wolkenvelden en pas vrijdag in de namiddag en avond kan er een bui voorkomen. In de middagtemperatuur komt dan vrijwel geen verandering.

In New York staat een wisselvallige week op het programma. Op maandag is de zon nog geregeld te zien en in de middag bestaat de kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur loopt met gemak op naar 29 graden. Een mooie dag voor een bezoek aan Central Park. Dinsdag en woensdag is het wisselvallig weer met af en toe regen of een bui. In de middag wordt het 27 of 28 graden. De minste dag is donderdag. Dan moet rekening worden gehouden met veel regen en onweersbuien en wordt het maximaal 29 graden. Vrijdag is een betere dag met meer zon, blijft het vrijwel droog en wordt het 's middags 30 graden.