Australië / Oceanië

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op maandag 18 september 2023 om 08:15 door Ed Aldus

Op weg naar je volgende avontuurlijke stedentrip? Of je nu de straten van Parijs wilt verkennen, op ontdekking gaat in Londen, cultuur opsnuift in Rome of geniet van de zon in Barcelona, wij hebben het meest recente weerbericht om je reis perfect te plannen. Pak je koffers en lees snel verder voor de laatste weersverwachtingen!

In Barcelona is het op maandag en dinsdag uitstekend weer met veel zon en blijft het droog. Op maandag wordt het 28 graden en op dinsdag nog 25 graden. Op woensdag is er slechts af en toe zon en vooral in de middag vallen er buien, met kans op onweer. In de middag komt de temperatuur dan nog uit op 24 graden. Op donderdag zijn er perioden met zon en blijft het weer droog. De middagtemperatuur bereikt dan 27 graden.

Het weer in Rome is op maandag erg heet met een maximumtemperatuur van 33 graden en flinke zonnige perioden. Op dinsdag zijn er perioden met zon en is een regenbui niet helemaal uitgesloten. De temperatuur gaat iets terug naar 29 graden. Op woensdag is er flink wat zon, blijft het droog en wordt het zo'n 30 graden. Donderdag neemt in de loop van de dag de kans op een enkele bui toe en loopt de middagtemperatuur op naar ongeveer 28 graden.

Het weer in Dublin is de komende tijd wisselvallig. Op maandag wisselen zon en bewolking elkaar af en is er kans op een bui. De maximumtemperatuur bedraagt 15 graden. Op dinsdag is er weinig zon, in de middag kan de zon vaker tevoorschijn komen en valt er ook wat regen of een bui. Het wordt wat warmer met een middagtemperatuur van 19 graden. Woensdag laat de zon zich regelmatig zien en is er maar een kleine kans op een bui. De temperatuur komt dan in de middag uit op ongeveer 17 graden. Donderdag begint met wat zon maar in de loop van de dag vallen enkele buien. Het wordt in de middag weer koeler, met een maximumtemperatuur van 15 graden.

In Praag is het vandaag zonnig en tropisch warm. Eind van de dag bestaat er kans op een bui. De maximumtemperatuur bedraagt 30 graden. Op dinsdag zijn er perioden met zon en lijkt het droog te blijven. Wel is het afgekoeld, met een maximumtemperatuur van 23 graden. Woensdag en donderdag schijnt de zon volop in Praag en wordt het opnieuw warmer, met op donderdag een temperatuur van 27 graden.

In Parijs is er op maandag geregeld zon, maar in de middag bestaat er kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur loopt op naar maximaal 24 graden. Op dinsdag neemt de bewolking toe, maar blijft het droog. De temperatuur daalt naar 21 graden. Woensdag is er af en toe zon en wordt het zomers warm, met een middagtemperatuur van 25 graden. Donderdag is een wisselvallige dag met buien in de middag en een maximumtemperatuur van slechts 19 graden.

Met dit weerbericht ben je goed voorbereid op je stedentrip naar deze prachtige steden, en kun je je avonturen plannen met het weer in gedachten. Veel plezier op je reis!