Azië

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Stedentrip-weer

Stedentrip-weer

Geplaatst op donderdag 11 juli 2024 om 05:30 door Ed Aldus

In Parijs is het de komende dagen wat wisselvallig. Donderdag zien we af en toe zon en aan het eind van de dag neemt de kans op een paar buien toe. De maximumtemperatuur bereikt 24 graden. Een perfect moment om een bezoek te brengen aan het Louvre, waar je de regen kunt ontlopen en prachtige kunstwerken kunt bewonderen. Vrijdag is de minst mooie dag met veel bewolking, weinig zon en enkele buien. De temperatuur komt niet hoger dan een koele 19 graden. Zaterdag domineert de bewolking met enkele buien, er is weinig zon, pas aan het eind van de dag komt de zon wat vaker tevoorschijn. De temperatuur boekt een bescheiden winst en 's middags wordt het 21 graden. Zondag is wel een mooie dag met zonnige perioden en het blijft droog. De temperatuur gaat verder omhoog en bereikt zomerse 25 graden. Een ideale dag om door de schilderachtige straatjes van Montmartre te wandelen.

In Londen is het de komende dagen licht wisselvallig zomerweer. Donderdag zien we een mix van zon en bewolking en pas aan het eind van de dag valt er een bui. In de middag komt de temperatuur uit op een aangename 22 graden. Vrijdag is een sombere dag, het is bewolkt, er kan een spat regen vallen en het is aan de koele kant. In de middag wordt het slechts 17 graden. Een uitstekend moment om een bezoek te brengen aan het British Museum. Ook zaterdag is een frisse dag met weinig zon en een enkele bui. De maximumtemperatuur komt uit op 18 graden. Zondag is de beste dag met soms wat zon, het blijft dan overwegend droog en in de middag loopt het kwik op naar 21 graden. Al met al gematigd zomerweer, maar wel uitstekende condities voor een stedentrip en een wandeling door Hyde Park.

In het Italiaanse Pisa is het de komende dagen zeer warm. Donderdag en vrijdag schijnt de zon volop en blijft het droog. De temperatuur komt met gemak uit op een tropische 31 graden. Perfect weer om de beroemde Scheve Toren van Pisa te bezoeken en de omgeving te verkennen. Zaterdag is er iets meer bewolking, maar de zon heeft de overhand. Het wordt dan 30 graden. Ook zondag is een hete dag met volop zon en in de middag 30 graden op de thermometer.

New York kent de komende dagen ook wisselvallig weer, maar het is wel warm. Donderdag zijn er zonnige perioden en bestaat de kans op een bui. De temperatuur loopt met gemak op naar een tropische 32 graden. Een goede gelegenheid om een rondvaart door de haven te maken en het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Vrijdag is er duidelijk meer bewolking en is de kans op buien groter. In de middag wordt het 28 graden. In het weekend is er eerst veel bewolking, maar vanaf zaterdagmiddag krijgt de zon de overhand en zondagmiddag kan er mogelijk een bui voorkomen. Het blijft warm met in de middag maximaal tussen 30 en 32 graden. Zondag kun je genieten van een wandeling door Central Park.

In Praag is het donderdag wisselend weer met geregeld zon en kans op een bui. Het is zomers warm met een maximum van 28 graden. Een mooie dag om de Praagse Burcht te bezoeken. Vrijdag zien we dezelfde temperatuur, maar is de kans op een regen- of onweersbui in de namiddag en avond groter. In het weekend neemt de kans op een bui geleidelijk af en zondag blijft het overwegend droog met wat vaker zon. De middagtemperatuur gaat wat terug, met op zondag nog 25 graden. Ideaal weer voor een bezoek aan de Karelsbrug.

Stockholm heeft donderdag te maken met veel bewolking en een bui. Later op de dag komt de zon wat vaker tevoorschijn. De temperatuur is aangenaam met een maximum van 23 graden. Een perfect moment om het Vasa Museum te verkennen. Vrijdag bestaat er een kleine kans op een onweersbui en dan wordt het 's middags 24 graden. In het weekend laat de zon zich geregeld zien, mogelijk valt er een bui en de temperatuur blijft voor een stedentrip op niveau. Het wordt 's middags hooguit 23 graden. Bezoek dan het Koninklijk Paleis en geniet van de rijke geschiedenis.