Aziƫ

Weerbericht

Weersverwachting Grand Prix Monaco

Geplaatst op woensdag 24 mei 2017 om 12:00 door Ed Aldus

Het Formule 1 is verhuist naar Monaco waar het komend weekend de 6de Grand Prix zal worden verreden van het seizoen. Monaco is het op een na kleinste land ter wereld, maar staat bij veel Formule 1 liefhebbers op de eerste plaats. Alles heeft natuurlijk te maken met de geweldige setting waarin wordt geracet. Monaco is gelegen aan de Franse Riviera en heeft een typisch Middellandse Zee klimaat. Zo verlopen de zomers zonnig en droog en de winters zacht en nat. De regio staat bekend om het aantal zon-uren; over het hele jaar schijnt de zon maar liefst 2600 uur. In mei bedraagt de gemiddelde middagtemperatuur 19,4 graden en valt er zo’n 45 mm aan regen. 

Donderdag zien we tijdens de vrije trainingen prachtig weer met volop zon en blijft het droog. De temperatuur loopt op van 16 graden in de vroege ochtend naar 25 graden in de loop van de middag. Er waait slechts een zwakke zuidwestenwind waardoor het flink warm zal aanvoelen. 

Vrijdag komt er in het heersende standvastige lenteweer geen verandering. Het is dan ook tijdens de Porsche Cup en de Formule 2 stralend zonnig. Het wordt in de middag 24 graden en er staat maar weinig wind. 

Tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes blijft de zon zaterdag ongehinderd schijnen. De temperatuur komt een fractie hoger uit en kan bij weinig wind de zomerse grens van 25 graden aantikken. 

Ook de Grand-Prix op zondag verloopt zeer zonnig. In de middag wordt het opnieuw 25 graden en staat er een zwakke tot matige oostenwind. 

Kortom voor de bezoekers van het festijn bijzonder goed weer, nou maar hopen dat Max ook in vorm zal zijn en zal zorgen voor een verrassing. Hij zal aan vorig jaar geen goede herinneringen hebben, hij crashte en werd daardoor 18de.