Meteorologen

Martijn Dorrestein

Avatar van  Martijn Dorrestein Sinds 2019 actief als meteoroloog bij Buienradar. Voorheen als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht.
 

"Extreme weersverschijnselen zijn voor mij de krenten in de pap van een toch al erg boeiend vakgebied"

Kort overzicht van de loopbaan

Na een aantal jaren bij de landmacht, ben ik in 2009 overgestapt naar de luchtmacht. Nadat ik de korte officiers opleiding aan de militaire academie afgerond had, begon ik met mijn studie tot luchtvaartmeteoroloog. Tot 2017 heb ik het weer aan piloten van de luchtmacht mogen presenteren. In 2017 ben ik in de weerkamer van de luchtmacht gaan werken als regionaal meteoroloog.

Wat is zo leuk aan het vak?

Het feit dat je elke dag met het weer te maken hebt en het vrijwel elke dag anders is, maakt het voor mij een erg boeiend vak. Lange tijd het zelfde doen is niet voor mij weg gelegd. Daarbij vind ik het leuk om mensen te helpen, wat ik hoop te realiseren door een goede verwachting te maken.

Meest memorabele moment in je carrière?

Dat is toch wel mijn uitzending in Mali geweest. Niet alleen omdat je deel uitmaakt van een hecht team, maar zeker ook de weersverschijnselen die ik daar heb meegemaakt. Ik had het geluk om acht heuse zandstormen mee te maken, maar ook de 49,8 graden was een hoogtepuntje.