Meteorologen

Maurice Middendorp

Avatar van  Maurice Middendorp Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.
 

"Ik geniet enorm van de verschillende weertypes in Nederland."

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Sinds 2013 ben ik meteoroloog bij Buienradar. Vanaf januari 2015 presenteer ik daarnaast ook regelmatig weerberichten voor RTL en Buienradar.

Kort overzicht van de loopbaan

In 2007 heb ik mijn VWO-diploma gehaald. Daarna ben ben ik Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen gaan studeren. Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met het weer. De inrichting van het (stedelijke) landschap heeft namelijk een enorme impact op het weer in de stad en haar omgeving! De fascinatie voor het weer werd zo groot, dat ik na mijn bachelor een master meteorologie ben gaan studeren aan de Wageningen Universiteit. Door mee te doen aan de facebookactie ‘Jij Vs. Helga’, kwam ik in aanraking met Buienradar. Niet veel later startte ik mijn afstudeerstage bij Buienradar. Na mijn afstuderen kon ik meteen parttime aan de slag als meteoroloog. Drie jaar lang bracht ik de overige dagen van de werkweek door bij defensie als luchtvaartmeteoroloog. Vanaf augustus 2017 werk ik fulltime bij Buienradar en presenteer ik alle weerbulletins.

Wat is er zo leuk aan het vak?

In Nederland is het weer bij veel mensen iedere dag een gespreksonderwerp. Niet gek, want het weer is in ons land bijna dagelijks anders! Ik geniet enorm van de verschillende weertypes in Nederland: Een hittegolf gevolgd door een verkoelende onweersbui, een besneeuwd landschap beschenen door de volle maan, en zelfs een grijze, mistige herfstdag heeft zo z'n charmes. Veel mensen vinden het wisselvallige Nederlandse weer verschrikkelijk. Als weerman is het juist een enorme uitdaging om het veranderlijke weer in een weerbericht te gieten en mensen (zelfs als het regent) enthousiast te maken over het Nederlandse weer!

Meest memorabele moment in je carrière?

Uiteraard staat mijn afstuderen bovenaan. Jarenlang hard studeren betaalde zich uit in een diploma en een plek op de arbeidsmarkt. Mijn eerste live-weerbericht op tv was ook een spannend moment. De zenuwen gierden door mijn lijf, maar achteraf was ik blij met het resultaat! Gelukkig is mijn carrière nog maar enkele jaren geleden begonnen. Ik hoop dat ik de reeks met memorabele momenten de komende jaren nog flink kan uitbreiden!