Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Het wordt lente: 'Zondag 15 graden'

30-03-2020 om 08:53
Op dit moment is het nog behoorlijk koud in Nederland, maar daar komt verandering in. Deze week loopt de temperatuur langzaam op en zondag kan het voor het eerst 15 graden worden.
Lees het artikel

Het was vannacht kouder dan het de afgelopen winter geweest is

24-03-2020 om 09:35
In het Brabantse Woensdracht werd vannacht een minimumtemperatuur van -6,1 graden gemeten. Het was daarmee kouder dan het in de hele winter is geweest.
Lees het artikel

Lentedip: als je totaal niet blij wordt van naar buiten gaan

20-03-2020 om 09:37
Het is weer lente! De meesten kunnen niet wachten - zeker nu we noodgedwongen moeten binnenblijven - tot ze weer zo bloot mogelijk, met zoveel mogelijk fluitende vogels om zich heen op een zonovergoten terras kunnen neerstrijken. Instant happy worden ze. Maar niet iedereen ervaart dit zo. Er zijn mensen die van de lente en de daarbij behorende vrolijkheid juist een enorme dip krijgen. "Ik word pas weer gelukkig als de herfst in zicht is."
Lees het artikel

Het is officieel lente, maar de winter heeft een verlaat staartje

20-03-2020 om 06:52
Echt lekker weer was het vanochtend om precies 04:49 uur natuurlijk nog niet, maar het was wel het officiële startschot van de lente. Op dat moment stond de zon namelijk loodrecht boven de evenaar. Toch hoeven we vandaag nog geen warmte te verwachten, zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar.
Lees het artikel

Het lentegevoel blijft niet lang: er komt nachtvorst

17-03-2020 om 11:23
Het is vandaag en morgen heerlijk weer met veel zon en aangename temperaturen. "De winter is nu echt voorbij, maar de vraag is hoe lang het lentegevoel vasthoudt. Het gaat zaterdagnacht vriezen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Na het weekend zacht weer: 'Ideaal om in de tuin (thuis) te werken'

13-03-2020 om 09:00
Moet je thuiswerken vanwege het coronavirus? Dat hoeft geen straf te zijn met dit weer. "Begin volgende week is het weer zacht en kan je heerlijk in de tuin zitten werken met je laptop."
Lees het artikel

Lente op komst: heeft het weer effect op het coronavirus?

11-03-2020 om 15:07
Na weken van regen en guur weer wordt het volgende week eindelijk een beetje lente. Heeft de temperatuurstijging nog effect op het coronavirus? Zorgt het warme weer er bijvoorbeeld voor dat het virus zich minder snel verspreidt?  
Lees het artikel

Kikkers gaan steeds vroeger in het jaar van bil

11-03-2020 om 10:13
In mei leggen alle vogels een ei, maar kikkerdril vind je tegenwoordig al vóór begin april. Dat blijkt uit onderzoek van RAVON, de stichting die zich inzet voor de bescherming van amfibieën, reptielen en vissen. Doordat de winters steeds warmer worden, planten kikkers zich steeds vroeger in het jaar voort.
Lees het artikel

De temperatuur stijgt volgende week, het wordt terrasjesweer

11-03-2020 om 09:36
Een echte winter met sneeuw, snert en warme chocola zit er niet meer in. Vanaf volgende week staat de lente om de hoek en stijgt de temperatuur. "We kunnen weer een terrasje opzoeken."
Lees het artikel

Na maandenlange 'herfst' eindelijk lenteachtig weer op komst

10-03-2020 om 12:05
Wie vandaag naar buiten kijkt ziet een grauwe, grijze regenachtige dag. Maar na regen komt zonneschijn, blijkt uit de weersverwachting voor de komende tijd. "Er komen een paar lekkere dagen aan."
Lees het artikel