Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Het is nat, en dat blijft zo: 'Het is nog even wachten op de lente'

23-03-2023 om 14:32
Voor wie vorig jaar rond deze tijd aan het genieten was van de zon, zijn het teleurstellende dagen. De hele week is het al grijs en nat en dat zal de komende dagen niet anders zijn. Komende maandag komt er zelfs natte sneeuw aan.
Lees het artikel

'Allemachtig, wat deed dat flintertje lente me goed'

22-03-2023 om 08:30
Journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week geniet ze van de eerste zonnestralen, al zijn dat er lang niet genoeg om haar winterdepressie te verdrijven. "Houdt het dan nooit op met die regenbuien?"
Lees het artikel

Grondwater goed op peil door weken met regen: 'We hebben een buffer'

19-03-2023 om 10:36
Wisselvallig weer met vooral regen en ook veel wind. Echt lekker lenteweer kan je het niet noemen. "Het schommelt nogal heen en weer de komende dagen", zegt meteoroloog Sebastiaan Aerts van Buienradar. Voor het grondwaterpeil is het goed nieuws, dat is op veel plekken op niveau.
Lees het artikel

Dit is waarom je je lavendelplant in het voorjaar én het najaar moet snoeien

18-03-2023 om 06:22
Heb jij een mooie lavendelplant in je tuin staan? Dan is het belangrijk om 'm geregeld te snoeien. Het beste kun je dit in het voorjaar én het najaar doen, zodat ‘ie straks weer lekker vol wordt en prachtig zal bloeien.
Lees het artikel

Zacht maar grillig weekend op komst, slecht nieuws voor mensen met hooikoorts

17-03-2023 om 09:32
Het wordt de komende dagen op de meeste plaatsen lekker wandelweer: overwegend zachte dagen, maar door de relatief hoge temperaturen kan er plaatselijk ook zomaar een onweers- of hagelbuitje ontstaan. Intussen begint het hooikoortsseizoen op gang te komen.
Lees het artikel

Monument Piet Paulusma in Valkenburg: 'Hij was dol op Limburg'

16-03-2023 om 12:36
Op de Cauberg in Valkenburg wordt dit weekend een monument voor Piet Paulusma onthuld. Het eerbetoon heeft de vorm van een zonnewijzer en komt op de top van de helling te staan. Maandag is het een jaar geleden dat de weerman overleed.
Lees het artikel

Weer wordt zachter, met mogelijk 17 graden in het weekend

15-03-2023 om 11:27
Maart roerde de afgelopen tijd overduidelijk zijn staart, maar langzaamaan lijken de temperaturen iets te gaan stijgen. Vrijdag kan het 17 graden worden, zij het vooral in het zuidoosten van het land.
Lees het artikel

Eerste storm van het jaar een feit na windkracht 9, man overleden

13-03-2023 om 15:15
De eerste storm van het jaar is een feit: op Vlieland, IJmuiden en Houtribdijk werd er tussen 13.00 en 14.00 uur windkracht 9 gemeten. "Het is meer dan een jaar geleden dat er een officiële storm was in Nederland", vertelt meteoroloog Marc de Jong, van Buienradar. "En dat is uitzonderlijk."
Lees het artikel

Ruim 30 graden in Spanje, nu al eerste bosbranden: 'Ik vrees voor de zomer'

13-03-2023 om 15:08
In Spanje werden de afgelopen dagen hitterecords gebroken voor de maand maart, met temperaturen boven de 30 graden. Misschien leuk voor zonaanbidders, maar voor de natuur en de landbouw is het een alarmerend begin van het warme seizoen. "Ik vrees voor een zomer met grote, destructieve natuurbranden."
Lees het artikel