Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Sporten in de hitte: hoe doe je dat het beste?

13-08-2022 om 17:09
Met deze hitte eens flink gaan sporten: de omstandigheden nodigen daar misschien niet echt toe uit. Toch weerhoudt het een hoop mensen niet. De vraag is alleen: hoe sport je het beste met zulke hoge temperaturen? En wat gebeurt er eigenlijk in je lijf? We vroegen het aan bewegingswetenschapper Willem-Paul Wierts.
Lees het artikel

Hitte in Nederland: drukte op stranden, parkeerplekken overvol

13-08-2022 om 13:25
Het is druk op de stranden. Vanwege het mooie weer zijn alle parkeerplekken vol in Scheveningen, Zandvoort, Castricum aan Zee, Noordwijk aan Zee en bij het Maasvlaktestrand.
Lees het artikel

Dode en gewonden door rondvliegend decor op muziekfestival Spanje

13-08-2022 om 09:15
Op het Spaanse muziekfestival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Ze werden geraakt door rondvliegende decorstukken, die waren losgerukt door harde wind.
Lees het artikel

Eerste hittegolf van het jaar is een feit – en waarschijnlijk zijn we over de helft

13-08-2022 om 08:08
De thermometer in De Bilt heeft vanmorgen de 25 graden aangetikt, en dat betekent dat de eerste landelijke hittegolf van dit jaar een feit is. Hoewel het vanaf maandag iets minder warm wordt, is het nog maar de vraag of we daar iets van gaan merken, zegt Buienradar-meteoroloog Philippe Schambergen.
Lees het artikel

Zo overleven je kamerplanten een hittegolf

13-08-2022 om 04:58
Misschien vind je het sowieso al een behoorlijke opgave om je planten in leven te houden, maar tijdens een hittegolf vragen je planten nog nét even wat meer aandacht. Hoe je planten een hittegolf overleven? Marije Franken van Plantenasiel Haarlem geeft advies:
Lees het artikel

Festival roept op om leren kleding thuis te laten: 'Dan maar zonder shirt'

12-08-2022 om 12:23
De organisatie van het Belgische hardrock- en metalfestival Alcatraz roept haar bezoekers op om komend weekend geen leer en zwart te dragen, met oog op de warmte. Maar dat is nogal wat om te vragen van hardrock- en metalfans. Hoe kleden rockers zich verantwoord tijdens een hittegolf?
Lees het artikel

Hoogste alarmfase om bosbranden: extra surveillances en watervoorraad op peil

11-08-2022 om 13:51
Voor heel Nederland geldt de hoogste alarmfase als het gaat om natuurbranden. Brandweerkorpsen hebben op strategische plekken wagens met een watervoorraad staan, omdat de natuur gortdroog is. In de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland worden surveillancevluchten uitgevoerd.
Lees het artikel