Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Eerste officiële tropische dag is een feit: zo warm is het nu bij jou

17-06-2021 om 13:23
Het weer is vandaag officieel tropisch. In De Bilt is een temperatuur van boven de 30 graden gemeten. Die tropische temperaturen worden vannacht opgevolgd door (tropische) buien. Het zal op sommige plaatsen flink tekeergaan.
Lees het artikel

Is er genoeg water om de zomer te overleven? 'Zwembaden niet aan te slepen'

17-06-2021 om 10:00
De zomerse temperaturen zijn volop aanwezig en daarmee is ook een run op zwembaden voor in de achtertuin ontstaan. Vorig jaar hadden Nederlanders zoveel behoefte aan verkoeling dat er bijna een tekort was aan drinkwater. Ook dit jaar wordt er verwacht dat het waterverbruik zal stijgen. Maar een zwembad scoren om te vullen is an sich ook al een flinke opgave.
Lees het artikel

Joekels van onweersbuien op komst na hete en benauwde plakdag

17-06-2021 om 08:13
Het wordt een warme, en op sommige plaatsen ronduit hete dag, die eindigt in een bijzonder plakkerige avond. De komende nacht zijn er forse onweersbuien. Maar waar vallen die, en hoe laat? We vroegen het aan Marc de Jong van Buienradar.
Lees het artikel

Slaap jij slecht door de hitte? Hierdoor komt het en zo lukt het tóch

16-06-2021 om 19:46
Het worden de komende nachten flinke plaknachten. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de hitte goed slaapt en wat doet weinig slaap eigenlijk met je lichaam?
Lees het artikel

Het is tropisch vandaag, en het wordt nóg warmer

16-06-2021 om 10:01
Het wordt vandaag tropisch warm met temperaturen tot wel 32 graden. Mensen die niet goed tegen de hitte kunnen, zijn gewaarschuwd: het wordt nóg erger. "Morgen krijgen we fikse onweersbuien, met veel regen en zelfs hagel", zegt meteoroloog Maurice Middendorp.
Lees het artikel

Blauwalg en botulisme liggen op de loer: zwem alleen op goedgekeurde plekken

16-06-2021 om 09:53
Mocht je met dit prachtige weer willen gaan zwemmen, doe dat dan alleen in goedgekeurd natuurwater. Op een aantal plekken is de giftige blauwalg al opgedoken en ook botulisme ontwikkelt zich snel bij hoge temperaturen. 
Lees het artikel

Het is snikheet, ook voor huisdieren: zo bescherm je ze tegen de hitte

16-06-2021 om 07:55
Het wordt vandaag flink heet, met regionaal temperaturen van ruim 30 graden. En morgen tikken we zelfs de 35 graden aan. Wie daar over het algemeen niet zo blij mee zijn: onze huisdieren. We zetten op basis van tips van de Dierenbescherming en dierenartsen op een rijtje waarmee baasjes rekening moeten houden.
Lees het artikel

Vandaag en morgen heet: hitteprotocol Rijkswaterstaat in werking

16-06-2021 om 02:50
Het wordt vandaag en morgen zomers tot tropisch in Nederland, en dat is voor Rijkswaterstaat aanleiding om het hitteprotocol in te stellen. Het protocol geldt vandaag van 10.00 uur tot 20.00 uur, met uitzondering van Noord-Nederland.
Lees het artikel

Extra controles dierenwelzijn tijdens snikhete dagen

15-06-2021 om 18:00
De hoge temperaturen die komende dagen worden verwacht, kunnen ernstige gevolgen hebben voor dieren, die zelfs aan de hitte kunnen bezwijken. Inspecteurs van de NVWA gaan om die reden extra controles uitvoeren bij bedrijven.
Lees het artikel