Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Zon, droog en nachtvorst: komt de winter er dan nú al aan?

25-11-2020 om 16:00
We hoorden het eerder deze week al: het gaat vriezen. En gelijk stroomden de reacties binnen: Krijgen we het dan weer eens een échte winter? Met sneeuw en een Elfstedentocht?
Lees het artikel

Muts op, sjaal om, de kou komt er nu echt aan

22-11-2020 om 11:15
De sleur van druilerig en grijs herfstweer zal volgende week doorbroken worden. Pak de muts en handschoenen er maar vast bij, want het gaat vriezen.
Lees het artikel

Druilerig en grijs herfstweer dit weekend, maar winterweer zit er nog niet in

20-11-2020 om 15:36
Met zon en wolken die elkaar afwisselen en een enkele bui in het noorden van ons land, hebben we vandaag te maken met rustig herfstweer. Maar dat rustige weer loopt over in een grijs en bewolkt weekend.
Lees het artikel

Winterweer is nog ver te zoeken, maar het wordt wel kouder en natter

19-11-2020 om 10:56
Toen de gordijnen vanochtend opengingen, kon je zien dat het grijs en grauw was. En het klaart voorlopig niet op. Vandaag trekken flinke buien met kans op hagel en onweer ons land over en morgen duikt de middagtemperatuur voor het eerst sinds 1 april weer onder de 10 graden in De Bilt.
Lees het artikel

Het lijkt vandaag wel lente (maar dat blijft het niet lang)

18-11-2020 om 04:36
Het wordt vandaag een echte lentedag, en dat is uniek in november. Rond het middaguur schijnt overal in Nederland de zon, met temperaturen van zo'n 13 graden in het noorden en mogelijk wel 17 graden in Limburg. "Opnieuw lijkt het erop dat we een dagrecord gaan verbreken", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Hart van 'overleden' bergbeklimmer gaat weer kloppen: 'Hij kwam terug uit de dood'

16-11-2020 om 19:36
Hij raakte verdwaald in de sneeuw, werd een dag later bewusteloos gevonden en 'overleed' vervolgens op de intensive care. Maar met behulp van een hart-longmachine zorgden artsen voor de opleving van Michael Knapinski: zijn hart ging na 45 minuten toch weer kloppen en nu kan hij het navertellen.
Lees het artikel

Enorme bak regen in aantocht, vanavond harde wind

15-11-2020 om 08:27
Vandaag is het niet bepaald een dag om het bos in te gaan. Het wordt namelijk een regenachtig en onstuimig dagje.
Lees het artikel

Hoge temperaturen, maar geen mooi weekend

14-11-2020 om 10:30
De temperaturen zijn dit weekend uitzonderlijk hoog voor november. Maar dat betekent helaas niet dat we ervan kunnen genieten, zegt Buienradar-weerman Thomas Vermeulen. "Vandaag is vooral bewolkt, miezerig, grauw en donker, en morgen valt er veel regen."
Lees het artikel

Sinterklaas neemt warm weer mee: records op komst

13-11-2020 om 14:25
Sinterklaas neemt warm weer mee uit Spanje. Het wordt dit weekend namelijk uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Zowel morgen als zondag kan het dagrecord verbroken worden.
Lees het artikel

Had daling coronabesmettingen soms te maken met herfstvakantie?

13-11-2020 om 13:20
Vlak na de herfstvakantie daalde het aantal coronabesmettingen landelijk erg snel. Heeft de herfstvakantie een rol gespeeld in de daling? En wat zegt dat over scholen? Zijn er nu minder besmettingen omdat scholieren een week vakantie hadden? Die vragen stelde Leen aan RTL Nieuws.
Lees het artikel