Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

KNMI waarschuwt in hele land voor gladheid op de weg

25-01-2021 om 03:33
Door sneeuw en bevriezing kan het vanochtend in het hele land glad zijn op de weg. Daarom is code geel van kracht. "Moet je de weg op: wees dan extra alert en pas je rijstijl aan", meldt Rijkswaterstaat.
Lees het artikel

Pak sneeuw in Limburg en Brabant én er komt nog meer aan

24-01-2021 om 07:54
In Limburg en Noord-Brabant is vannacht sneeuw gevallen én blijven liggen. Op sommige plekken ligt een pak van wel tien centimeter. Het KNMI heeft code geel afgeven voor het hele land vanwege gladheid. "Sommige snelwegen zijn helemaal wit", zegt meteoroloog Thomas Vermeulen van Buienradar.
Lees het artikel

Kees (75) verzamelt sneeuwballen in de vriezer: 'Inmiddels ruim twintig'

22-01-2021 om 13:00
In het vriesvak van Kees Oosterbaan vind je niet alleen broden, doperwten en hamburgers. Het is ook de plek waar de 75-jarige Alkmaarder zijn verzameling sneeuwballen bewaart. "Elk jaar komt er een bij."
Lees het artikel

Meters water en enorme ravage: storm houdt huis in Britse plaatsen

21-01-2021 om 20:14
Lees het artikel

Code geel voor zware windstoten in groot deel van Nederland, nu al veel schade

21-01-2021 om 07:07
Het waait in een groot deel van Nederland zo hard dat het KNMI code geel heeft uitgevaardigd. Alleen voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt de waarschuwing niet meer. 
Lees het artikel

Harde wind hindert treinverkeer tussen Rotterdam en Brabant

21-01-2021 om 05:10
De NS moet vanwege de harde wind een deel van de treinenloop tussen Rotterdam en Roosendaal schrappen, meldt het vervoerbedrijf op Twitter.
Lees het artikel

Komend weekend mogelijk wéér sneeuw (maar reken er niet te veel op)

20-01-2021 om 10:06
De sneeuw van vorig weekend smaakt naar meer! Het is even wat anders dan die dagen waarop het alleen maar regent. Komt koning winter dit weekend weer langs? "Het wordt spannend", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Winterdepressie: niet alleen een blauwe maandag somber

18-01-2021 om 10:19
Het zou vandaag de meest sombere dag van het jaar zijn: Blue Monday. Maar bij veel mensen blijft het niet bij deze ene blauwe maandag droevig zijn. Vele duizenden mensen hebben namelijk last van een zogenoemde winterdepressie. Wat houdt een winterdepressie in? En wat kun je er tegen doen?
Lees het artikel

Verraderlijke gladheid zorgt door het hele land voor ongelukken

17-01-2021 om 11:01
Sneeuwval zorgde dit weekend voor mooie plaatjes, maar ook voor een verraderlijke gladheid op de weg. Op verschillende plekken in het land zijn ongelukken gebeurd die te maken hadden met die gladheid.
Lees het artikel

Foto's: de leukste sneeuwpoppen van Nederland

17-01-2021 om 09:24
De sneeuwpret lijkt maar kort te duren, maar wat heeft Nederland ervan genoten. Mensen gingen massaal naar buiten om sneeuwpoppen te maken, bleek ook wel uit de honderden reacties die we kregen op Facebook en Instagram. Wij vroegen om foto's in te zenden en hebben tien van de leukste sneeuwpoppen geselecteerd.
Lees het artikel