Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Nat carnavalsweer: het gaat dit weekend hozen en waaien

19-02-2020 om 09:48
Carnaval vieren met een paraplu, oké, het is niet ideaal, maar wie de komende dagen droog wil feesten moet dat toch echt gaan overwegen.
Lees het artikel

Snelle vliegtuigen en groeiende poolkappen: dit is de straalstroom

17-02-2020 om 13:26
Wellicht heb je nog nóóit van de straalstroom gehoord, maar het is de veroorzaker van de stormen die de laatste weken over ons land heen razen. Vliegtuigen liften er op mee en de winter blijft ver weg, waardoor de ijskappen kunnen aangroeien.
Lees het artikel

Op wintersport? Pas op voor onderkoeling!

17-02-2020 om 13:02
Dit weekend zijn we in groten getale voor de wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië vertrokken. Maar naast dat lekkere skiën én après-skiën, ligt er ook gevaar op de loer: niet alleen voor ski-ongelukken op de piste maar ook voor onderkoeling. Dokterdokter.nl zet de verschijnselen en de behandeling op een rijtje.
Lees het artikel

Drukte op de piste: kwart meer wintersporters gewond

17-02-2020 om 09:52
Deze winter zijn er op de skipiste tot nu toe al een kwart meer gewonden gevallen dan andere jaren. Dat zegt de ANWB Alarmcentrale, die de pechvogels ondersteunt.
Lees het artikel

Na Ciara en Dennis ligt de volgende storm op de loer: Ellen

17-02-2020 om 09:25
Dennis is nog maar net vertrokken, maar de volgende storm staat alweer voor de deur. Komend weekend komt Ellen misschien op bezoek en die neemt wisselvallig weer met regen en zware windstoten mee. Er is ook kans op een beetje zon.
Lees het artikel

Storm Dennis trekt weg, maar vandaag opnieuw onstuimig

17-02-2020 om 01:46
Er kwam gisteren enorm veel water uit de lucht en en het waaide flink. Op dit moment is het in een groot deel van het land wat kalmer, alleen aan de kust en op de Wadden wordt nog windkracht 8 gehaald. De temperatuur was uitzonderlijk hoog: in het zuiden meer dan 18 graden. Vandaag krijgen we een wisselvallig dagje.
Lees het artikel

Code geel om zware windstoten, wel opmerkelijk zacht

16-02-2020 om 06:15
Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven. Aan de kust worden harde windstoten verwacht, tot wel 110 kilometer per uur. Ook dieper landinwaarts gaat het flink tekeer, met windstoten tot 90 kilometer per uur.
Lees het artikel

Storm Dennis komt eraan: code geel vanwege windstoten

15-02-2020 om 20:31
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland en Friesland. De waarschuwing wordt later dit weekend uitgebreid. De komst van storm Dennis brengt zware windstoten met zich mee. Die beginnen vooral in het noordwesten van het land, maar morgen zullen ze ook landinwaarts voorkomen.
Lees het artikel

Frans skioord laat sneeuw overvliegen met helikopter

15-02-2020 om 19:19
Een Frans skioord in de Pyreneeën heeft een helikopter ingezet om de pistes met sneeuw te bedekken. Door de hoge temperaturen waren maar een paar pistes voldoende bedekt met sneeuw.
Lees het artikel