Meteorologen

Ed Aldus

Avatar van  Ed Aldus Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.
 

"Het weer heeft geen geheugen."

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Sinds februari 2008 werk ik voor Buienradar; ik was de eerste weerman die betrokken werd op het weerplatform Buienradar. Sinds maart 2011 is Buienradar overgenomen door RTL en schrijf ik de weerberichten voor de Nederlandse en Belgische Buienradar nog altijd met enorm veel plezier.

Kort overzicht van de loopbaan

Sinds kind ben ik geïnteresseerd in het weer. Om mijn kennis te verrijken las ik tijdens mijn schooltijd veel boeken en liep ik geregeld diensten mee bij het KNMI op Rotterdam Airport. In de jaren 80 ben ik begonnen met weerpraatjes op Radio 1 en 3 en later bij o.a. Stadsradio Rotterdam. Sinds maart 1997 ben ik de vaste weerman van TV Rijnmond en sinds januari 1999 de vaste weerman van Radio Rijnmond. Bij RTV Rijnmond ben ik inmiddels 18 jaar in vaste dienst. Ik verzorg lezingen en bewaak diverse evenementen zoals bijvoorbeeld het North Sea Jazz Festival, de marathon van Rotterdam, het Zomercarnaval, Parkpop in Den-Haag en het nationaal vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht vanaf de Erasmusbrug.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Juist de grilligheid van de atmosfeer is boeiend, elke werkdag ziet er dan ook anders uit. Ik zeg dan ook vaak: “Het weer heeft geen geheugen”.

Meest memorabele moment in je carrière?

In de beginperiode van RTV Rijnmond heb ik reizen mogen maken naar Lapland, Spanje en Engeland en in 1999 ben ik naar de zonsverduistering in Frankrijk geweest. Ook heb ik een programma gemaakt “Ed in de Weer” en ben op bezoek geweest bij vrijwel alle bekende weermannen en vrouwen van radio en TV. Daar heb ik fijne herinneringen aan!