Meteorologen

Philippe Schambergen

Avatar van  Philippe Schambergen Sinds 2017 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Bachelor Bodem, Water & Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Begin december 2017 kreeg ik te horen dat ik aangenomen was als junior meteoroloog bij Buienradar. Na een maand inwerken ben ik in januari 2018 begonnen met zelfstandige diensten in het weekend.

Kort overzicht van de loopbaan

Na het behalen van mijn VWO-diploma in Maastricht, wist ik vrij zeker dat ik het diepe zuiden van het land wilde inruilen voor Wageningen. Daar ben ik tweedejaars student van de bachelor Bodem, Water & Atmosfeer. Daarnaast ben ik nu ook junior meteoroloog bij Buienradar.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Vooral de extreme weersituaties, waarin je je even realiseert hoe klein wij mensen eigenlijk zijn ten opzichte van het natuurgeweld waar we soms mee te maken krijgen. Dat kan van alles zijn: Een flinke sneeuwdump tijdens de avondspits, zeer zware windstoten of hagelstenen zo groot als tennisballen; het kan allemaal voorkomen in ons kleine landje! Als kind was ik al onder de indruk van dit geweld, waardoor ik me er steeds meer in ben gaan interesseren. Uiteindelijk ben ik in april 2016 gevraagd bij het stormchaseteam 'Onlineweather'! Met mijn team ga ik vooral in de zomer op pad om de meest extreme onweersbuien van dichtbij vast te leggen en mee te mogen maken. Dan zie je pas hoe heftig het weer af en toe kan uitpakken en hoe belangrijk het is daar een goede verwachting voor te maken.