Europa

Weerbericht

Weerbericht Europa

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2024 om 05:00 door Ed Aldus

Dinsdag ziet het weer in Parijs er wisselend uit. Er is een mix van zon en bewolking en er bestaat nog kans op een regenbui. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 24. Op woensdag en donderdag zijn er perioden met zon en blijft het ook droog. De temperatuur gaat verder omhoog. Op donderdag wordt het met gemak een graad of 30, ideaal om de Eiffeltoren te bezoeken en te genieten van het uitzicht! Vrijdag is een zonovergoten dag. Ook dan blijft het droog en loopt de temperatuur op naar maximaal 30 graden.

In Lissabon ziet het weer er de komende dagen uitstekend uit. Wellicht dat het wat te warm is voor een stedentrip. Zo schijnt de zon op dinsdag en woensdag volop en blijft het droog. De temperatuur boekt winst en loopt op van 26 graden op dinsdag naar 28 graden op woensdag, een perfecte gelegenheid om een boottocht te maken op de Taag! Op donderdag en vrijdag wordt het warmer. Bij volop zon wordt het dan 's middags 30 of 31 graden. Regen zit er voorlopig nog niet aan te komen.

Kopenhagen heeft de komende dagen licht wisselvallig weer, maar het is uitstekend voor een stedentrip. Zo zien we op dinsdag en woensdag wolkenvelden met tussendoor af en toe zon. Er moet ook rekening worden gehouden met een regenbui. De temperatuur komt in de middag bescheiden uit, maar met 20 graden is het toch wel aangenaam te noemen. In de tweede weekhelft komt er meer zon en blijft het droog. De temperatuur boekt een bescheiden winst met op donderdag en vrijdag een maximum van 22 graden, perfect weer voor een bezoek aan het Tivoli pretpark!

In het Poolse Krakau is het op dinsdag onstabiel met wisselende bewolking en in de middag een regen- en onweersbui. Het wordt zeer warm. De temperatuur loopt met gemak op naar een tropische 33 graden. Van woensdag tot en met donderdag zien we hetzelfde weer met zonnige perioden en soms kans op een bui. Maar veel buien worden niet verwacht. Het blijft erg warm met in de middag een temperatuur van een graad of 30, ideaal weer om de historische Wieliczka zoutmijn te verkennen!

Wenen heeft de komende tijd erg goed weer, al zal het ook daar wat aan de warme kant zijn. Zo zien we op dinsdag en woensdag flink wat zon en met name op woensdag zou er een bui kunnen voorkomen. De temperatuur loopt met gemak op naar 31 of 32 graden, perfect weer om het Schönbrunn-paleis en de tuinen te bezoeken! Op donderdag en vrijdag is er nog steeds volop zon en blijft het vrijwel droog. Het wordt nog een fractie warmer met 's middags temperaturen van 32 of 33 graden.

Keulen ziet er op dinsdag wat wisselvallig uit. De bewolking wordt afgewisseld door zon en er vallen een paar buien met kans op onweer. De temperatuur komt in de middag niet hoger uit dan 23 graden. Woensdag laat de zon zich geregeld zien, met name in de middaguren, en is de kans op een bui uitermate klein. Het wordt warmer met 's middags een maximum van 25 graden, een mooie gelegenheid om de beroemde Dom van Keulen te bezichtigen! Donderdag en vrijdag doet de zomer er een tandje bij met flink wat zon. Dan blijft het droog met oplopende temperaturen. Zo kan het op vrijdag wel 29 graden worden.