Europa

Weerbericht

Weerbericht Europa

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2022 om 10:00 door Ed Aldus

In Gent is het de komende dagen wisselvallig zomerweer. Op woensdag is er veel bewolking met af en toe zon en vallen enkele buien met kans op onweer. In de middag komt de temperatuur uit op 24°C. Op donderdag is het wisselend bewolkt en bestaat er in de middag nog kans op een regenbui. Vrijdag passeert vanuit het westen een storing met wat regen of een bui en bestaat er kans op onweer. In de temperatuur komt weinig verandering, het wordt opnieuw 24°C. Zaterdag wordt een droge dag met zonnige perioden. In de middag komt de temperatuur dan uit op ongeveer 22°C.

Het weer in Praag is de komende tijd wisselend te noemen. Woensdag is een droge dag met veel zon en blijft het nog droog. De temperatuur loopt op naar een tropische waarden van 31°C. Op donderdag is er eerst flink wat zon, maar in de middag neemt de bewolking toe en valt er ook een onweersbui. Het zal drukkend warm aanvoelen bij een middagtemperatuur van 30°C. Op vrijdag laat de zon zich af en toe zien en vallen nog enkele buien, met kans op onweer. Met een middagtemperatuur van 23°C is het duidelijk afgekoeld. Zaterdag is dan weer een prima dag om de stad te verkennen met geregeld zon en mogelijk nog een lichte bui. De temperatuur komt dan uit op 24°C.

Ook in Stockholm is het de komende tijd wat aan de licht wisselvallige kant. Op woensdag en donderdag is de zon geregeld te zien, maar bestaat er ook kans op een onweersbui. Het is zomers warm met in de middag een maximum temperatuur van 27 of 28 °C. Op vrijdag is de kans op een onweersbui wat groter en komt de temperatuur uit op 26°C. Zaterdag wordt de minste dag met meerdere buien, kans op onweer en in de middag een temperatuur van 24°C.

Het weer in Valencia ziet er de komende tijd prachtig uit. Op woensdag is er veel zon en blijft het droog. Met een middagtemperatuur van 31°C wordt het tropisch warm. Op donderdag is er flink wat zon en blijft het ook droog. In de middag komt de temperatuur uit op ongeveer 30°C. Vrijdag en zaterdag worden zonovergoten dagen en is het warm met in de middag een maximumtemperatuur van ongeveer 31 °C.

In Dublin is het op woensdag overwegend bewolkt en blijft het droog. De temperatuur komt uit op ongeveer 18°C. Op donderdag valt er af en toe regen of een bui en wordt 's middags ongeveer 21 °C. Vrijdag is een droge dag met geregeld de zon daarbij loopt de temperatuur 's middags op naar ongeveer 18°C. Op zaterdag neemt dan de kans op een bui weer toe en in de temperatuur komt nauwelijks verandering. Het wordt dan ook 's middags opnieuw 18°C.