Gezondheid

Muggenradar

Afspelen Pauzeren
Afspelen Pauzeren

    Buienradar heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de muggenoverlast in Nederland: Het Grote Muggen Onderzzzoek. De resultaten hebben we voor je op een rijtje gezzzet. 

    >  Bekijk hier de resultaten

    Uitleg Muggenradar

    Op de Muggenradar tonen we een kaart met een verwachting van de muggenactiviteit voor vandaag en de komende vijf dagen. De verwachting varieert van 1, geen muggenactiviteit, tot en met 10, muggen zeer actief. De muggenverwachting wordt bepaald aan de hand van diverse weerfactoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. Meerdere keren per dag bepalen we aan de hand van de meeste actuele weergegevens de kans dat de aanwezige muggen actief zijn in de komende dagen. Gedurende de dag kan de overlast van muggen wijzigen. De meeste overlast is doorgaans tijdens de schemering.

    De mate van muggenoverlast is naast de muggenactiviteit sterk afhankelijk van het aantal muggen dat er in de buurt is. De muggenoverlast die wordt ervaren kan sterk verschillen van huis tot huis of van straat tot straat. Een kruipruimte vol met water, wel of geen gebruik van horren of een klamboe en een groot aantal andere factoren bepalen of er uiteindelijk overlast ontstaat.