Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Massale evacuaties voor twee cyclonen in noorden Australië

21-03-2019 om 17:18
In het noorden van Australië worden duizenden mensen geëvacueerd uit vrees voor twee cyclonen die naderen. Het gaat om twee orkanen die de komende dagen aan land worden verwacht.
Lees het artikel

Geen broodje aap: broodje ijs te koop in Utrecht

21-03-2019 om 11:06
"Twee bolletjes, op een broodje." Kijk niet gek op als je dat deze zomer hoort in een Utrechtse ijssalon. IJsmaker Roberto Coletti introduceert een Italiaans broodje naast de hoorntjes en bakjes waarin hij zijn ijs schept. Hij haalt daarmee een Siciliaanse specialiteit naar Nederland.
Lees het artikel

Eén dagje volop lente, ideaal weer om een terrasje te pakken

21-03-2019 om 10:45
Het is nu al best lekker weer, maar morgen wordt het echt een prachtige dag en kun je probleemloos een terrasje pakken..
Lees het artikel

Oppassen op de weg: op veel plekken dichte mist

21-03-2019 om 05:51
Automobilisten moeten vanmorgen rekening houden met dichte mist in het midden en zuiden van het land.
Lees het artikel

De eerste koeien gaan de wei in, kijk mee

20-03-2019 om 09:58
Vandaag, op de eerste dag van de astronomische lente gaan de eerste koeien weer de wei in. Dat gebeurt vandaag op de boerderij van boer Coen in Soest. Verslaggever Maarten Holla van EditieNL is er bij. Bekijk hier de livestream.
Lees het artikel

Hallo lente: het is voorlopig gedaan met de harde wind en regen

18-03-2019 om 09:53
De afgelopen twee weken vlogen we bijna de lucht in, zo hard waaide het. Goed nieuws: daar hebben we de komende weken geen last meer van. "Op momenten dat de zon er is krijg je meteen een lentegevoel."
Lees het artikel

Regen zorgt voor hoogwater in Limburg, maar de zon komt eraan

16-03-2019 om 15:45
Er is de afgelopen twee weken zo veel regen gevallen dat Waterschap Limburg vandaag in Vlodrop nooddijken aanlegt. Het dorp ligt aan de Roer, de rivier is op sommige plaatsen al buiten zijn oevers getreden. Goed nieuws: de zon komt eraan.
Lees het artikel

Tornado vlak over de grens, krijgen we dat ook in Nederland?

14-03-2019 om 15:08
Grote schade door een tornado in het Duitse dorp Roetgen, op enkele tientallen kilometers ten zuiden van Aken en Vaals. Een tornado lijkt een zeldzaam verschijnsel in West-Europa. Is het ook echt zo uitzonderlijk, of zien we er juist steeds meer?
Lees het artikel