Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Het wordt een bloedhete week: 'Misschien wel 40 graden'

21-07-2019 om 07:49
Verzengende hitte komt deze week ons land binnen. Vandaag is het nog aangenaam zomerweer, maar dat gaat veranderen. "We doen er iedere dag een paar graden bij", zegt Nicolien Kroon van Buienradar.
Lees het artikel

Hagelbuien in Nederland: bomen omgevallen en straten blank

20-07-2019 om 14:34
Zware onweersbuien met hagel trekken vanmiddag en vanavond over het land. Het KNMI had voor de provincie Zuid-Holland zelfs korte tijd code oranje afgegeven. Er zijn al hagelstenen zo groot als pingpongballen uit de lucht gekomen en bomen zijn omgevallen.
Lees het artikel

Code geel in heel Nederland: hevige hoosbuien, onweer en zelfs hagel

20-07-2019 om 09:02
Voordat de hitte na dit weekend onze kant op komt, gaat het vandaag nog heftig regenen, waaien, onweren en zelfs hagelen. Code geel is afgegeven voor heel Nederland.
Lees het artikel

Oppassen als je op pad gaat: onweer met hagel en windstoten op komst

19-07-2019 om 09:05
Heb jij plannen om erop uit te trekken? Trek dan je regenjas maar aan en hou Buienradar in de gaten, want het kan flink gaan spoken. "Er komt hevig onweer onze kant op, met hagel, windstoten en vooral heel veel regen."
Lees het artikel

Links rijden en bergwegen zorgen voor klamme handjes bij vakantiegangers

18-07-2019 om 07:52
De komende weken gaan duizenden Nederlanders met de auto naar hun vakantiebestemming. Dat betekent soms voorpret, maar zorgt ook voor wat zwetende handjes. Links rijden, smalle bergweggetjes en korte invoegstroken horen bij de spannendste verkeerssituaties in het buitenland, volgens vakantiegangers.
Lees het artikel

Tropische temperaturen: volgende week grote kans op landelijke hittegolf

17-07-2019 om 09:51
Tropische temperaturen en een hittegolf: het wordt weer goed heet volgende week. "Het wordt prima weer voor vakantie in eigen land", zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus. Maandag wordt het al warm, vanaf dinsdag worden de temperaturen tropisch.
Lees het artikel

'Gemeente moet bij hittegolf veel meer doen voor kwetsbare burger'

17-07-2019 om 06:45
Nederland krijgt steeds vaker te maken met een hittegolf, en niet elke gemeente is daarop voorbereid. Als het aan het Rode Kruis ligt, komt daar snel verandering in.
Lees het artikel

Gebouw ingestort in Mumbai: 2 doden en tientallen mensen onder puin

16-07-2019 om 08:38
In de Indiase stad Mumbai zijn zeker twee mensen om het leven gekomen toen een pand van vier verdiepingen instortte. Tientallen mensen zouden nog onder het puin liggen.
Lees het artikel

Nog even volhouden: na vandaag komt de zon weer terug

15-07-2019 om 08:05
Het is een grijze bedoening vandaag, de zon laat zich nauwelijks zien. Maar als je van zomer houdt dan wordt het na vandaag alleen maar beter. Met in het weekend weer kans op tropische temperaturen.
Lees het artikel