Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Dag van zon én onweersbuien: zelfs kans op hagel

16-05-2022 om 10:02
Het zomerse gevoel is vandaag, af en toe, even verdwenen. Vanuit het zuidwesten trekken de eerste onweersbuien namelijk ons land binnen. In het oosten is er later zelfs kans op hagel.
Lees het artikel

Het is warm, en het wordt warmer: 'Woensdag lokaal mogelijk 30 graden'

15-05-2022 om 09:37
Zwembroek of bikini al aan? Of is het wat jou betreft nog nét te koud? Het is vandaag de eerste landelijke zomerse dag en woensdag zou het zomaar tropisch kunnen worden.
Lees het artikel

Barbecue schoonmaken? Pak er een ui bij!

15-05-2022 om 02:19
Barbecueën? Hartstikke leuk! Barbecue schoonmaken? Rotklus! Gelukkig hebben wij een truc ontdekt waarmee de klus zo geklaard is. Namelijk met een ui!
Lees het artikel

Strandweer dit weekend! Ook daarna blijft het warm en zonnig

14-05-2022 om 09:19
Trek je badpak of zwembroek maar uit de kast. Je kan dit weekend lekker op het strand gaan liggen. Met 25 graden, zon en weinig wind wordt het namelijk nógal warm. Ook de dagen daarna houden de hoge temperaturen aan. En blijft het droog.
Lees het artikel

Zondag wordt waarschijnlijk de eerste écht zomerse dag: 25 graden en warmer

12-05-2022 om 14:27
Kleine slag om de arm, maar: de kans is groot dat aanstaande zondag de eerste, landelijke zomerse dag wordt. Dat betekent temperaturen van 25 graden. En op sommige plekken zelfs hoger.
Lees het artikel

Dieren Oostvaardersplassen krijgen extra voer vanwege droogte

11-05-2022 om 15:58
Staatsbosbeheer gaat morgen beginnen met het bijvoeren van de heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat gebeurt normaal alleen in de wintermaanden, maar door de extreme droogte is het nu ook nodig.
Lees het artikel

Ook de komende dagen droog en warm: 'Maandag 24 graden'

11-05-2022 om 10:20
Voor wie geen genoeg kan krijgen van het warme lenteweer, volgt hier goed nieuws. Het blijft de komende dagen overwegend zonnig en droog bij aangename temperaturen, zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. Maandag loopt de temperatuur naar verwachting op tot 24 graden in De Bilt, dinsdag wordt zelfs nog warmer.
Lees het artikel

Een parasol of een schaduwdoek? Dit zijn de voor- en nadelen!

10-05-2022 om 04:58
De zon is natuurlijk heerlijk, maar je moet jezelf wel goed beschermen tegen de UV-stralen en de hitte. In de tuin kun je dit doen door schaduw te creëren met beplanting, of natuurlijk een parasol of schaduwdoek. Maar welke van die laatste twee kun je nou het beste kiezen? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.
Lees het artikel

Deze zonnebrandproducten voldoen niet aan de beloofde bescherming

09-05-2022 om 11:02
Met het zomerse weer op komst is zonnebrandcrème de komende dagen geen overbodige luxe. Maar niet alle producten beschermen je huid even goed tegen de zon, blijkt uit de jaarlijkse zonnebrandtest van de Consumentenbond. Drie geteste producten voldoen niet aan de beloofde beschermingsfactor.
Lees het artikel

Zomers weer op komst: volgende week nóg zonniger

09-05-2022 om 07:40
Wie vandaag de deur uitgaat, merkt het meteen: het is een prachtige dag, warm en met volop zon. Het is nog lente, maar het voelt bijna een beetje als zomer. Fijn voor zonaanbidders, minder leuk voor de natuur en de landbouw. "Er is weinig neerslag op komst, dus dat betekent dat de grond nog droger wordt."
Lees het artikel