Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Opmerkelijk: deze herfst was er geen enkele storm in Nederland

26-11-2022 om 07:47
Mocht je het gevoel hebben dat er de afgelopen tijd weinig zwaar weer is geweest, dan klopt dat wel. Er is tot nu toe geen enkele herfststorm over het land getrokken. En dat terwijl de meteorologische winter al over minder dan een week begint.
Lees het artikel

Oekraïne bereidt zich na rakettenregen voor op winter zonder stroom

24-11-2022 om 19:07
Een dag na de grootschalige Russische raketaanval zitten grote delen van Oekraïne nog altijd zonder stroom, water en verwarming. Inwoners staan in overlevingsstand en zullen dat mogelijk lang moeten volhouden. De echte winter moet nog beginnen. "Mensen maken zich zorgen. Het kan hier -20 worden", zegt correspondent Olaf Koens vanuit Kiev.
Lees het artikel

Vanaf maandag temperatuur omlaag, mogelijk langdurig kouder

24-11-2022 om 12:46
Meteorologen en weeramateurs houden de weerkaarten boven Scandinavië deze dagen extra goed in de gaten. Als het hogedrukgebied dat daar in ontwikkeling is zich 'krachtig gaat nestelen', dan zou het in ons land langdurig kouder kunnen worden. "Bij meteorologen die houden van de winter, gaat het hart dan sneller kloppen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Dit is waarom er juist in de herfst zoveel spinnenwebben zijn

21-11-2022 om 19:09
In de herfst is het volop spinnentijd. Niet alleen de beestjes zelf, maar ook de spinnenwebben duiken overal op. Ook je tuin hangt er nu waarschijnlijk vol mee. Maar waarom er juist nú zo veel spinnenwebben zijn? Daar is een logische verklaring voor.
Lees het artikel

Uitzonderlijk koud, schaatsliefhebbers grijpen kans in Winterswijk

20-11-2022 om 08:25
Deze eeuw was het nog niet eerder zo vroeg in de herfst zo koud. Met een temperatuur van -7 in de Bilt is er sprake van 'uitzonderlijke vorst'. En bij de ijsvereniging in Winterswijk betekende dit sproeien, sproeien en nog eens sproeien. "De hele nacht zijn we bezig geweest, maar het is gelukt: er ligt een geweldige schaatsbaan."
Lees het artikel

Twee doden in New York door winterstorm: bijna 2 meter sneeuw

19-11-2022 om 18:44
In Nederland daalde de temperatuur vannacht tot het vriespunt, maar die kou stelt weinig voor vergeleken met de winterstorm waar de staat New York de afgelopen dagen mee te maken kreeg. Daar is in sommige gebieden tot bijna twee meter sneeuw gevallen. Door de extreme weersomstandigheden zijn inmiddels twee mensen overleden.
Lees het artikel

Het vriest! Eerste landelijke vorstdag van het jaar is een feit

19-11-2022 om 13:32
De eerste landelijke vorstdag is een feit. Bij het KNMI-weerstation in De Bilt werd een temperatuur gemeten van -0,2 graad. Uitzonderlijk is dat niet voor de tijd van het jaar. "We zijn zelfs iets aan de late kant", zegt Leander de Wit van Buienradar.
Lees het artikel

Met dit voedsel trek je eekhoorns naar je tuin

19-11-2022 om 05:55
Met een beetje geluk zie je nog wel eens een eekhoorn van boom naar boom springen in het bos. Maar rondhuppelen in jouw tuin komt wat minder vaak voor. Toch kan het zomaar gebeuren als je het juiste voedsel in je tuin hebt liggen.
Lees het artikel

Tuintips van Tom: 5 stappen om je tuin winterklaar te maken

18-11-2022 om 16:50
Nog even en dan zullen de planten en grassen in de tuin bedekt zijn met een wit laagje vorst. Dit mag er dan wel sprookjesachtig mooi uitzien, maar niet alle planten overleven de kou. Tom vertelt daarom welke planten winterhard zijn, hoe je vorstgevoelige planten kunt beschermen én hoe je de tuin winterklaar maakt.
Lees het artikel