Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Strooiwagens op pad: de wegen zijn verraderlijk glad

06-12-2021 om 17:09
Winterse buien zorgen vanavond voor gladde wegen in het midden en oosten van het land. De strooiwagens zullen de weg op gaan om zout te strooien, maar het blijft oppassen: door de coronamaatregelen is het rustiger op de weg, waardoor het zout minder goed ingereden wordt.
Lees het artikel

Kans dat je dinsdag en woensdag wakker wordt met sneeuw

04-12-2021 om 12:46
Goed nieuws voor de liefhebbers van sneeuw: op dinsdag- en woensdagochtend kleurt de wereld in een deel van ons land mogelijk wit. Al moet je er dan wel vroeg bij zijn, zegt Philippe Schambergen van Buienradar.
Lees het artikel

Wat te doen tegen een winterdip: 'Stel een maximale klaagtijd in'

04-12-2021 om 09:45
Het slechte coronanieuws slaat ons om de oren en buiten wordt het alsmaar kouder en natter. Bovendien lijkt er voor nu maar weinig om naar uit te kijken. Alle reden om in een winterdip verzeild te raken. Hoe voorkomen we dat we de komende maanden hartstikke ongelukkig worden?
Lees het artikel

Canada meet recordtemperatuur van 22,5 graden in winter

03-12-2021 om 02:36
Canadese meteorologen hebben deze week in het westen van het land recordtemperaturen van 22,5 graden Celsius gemeten. Afgelopen zomer werd de regio getroffen door historische hittegolven en sinds september is er veel hitte vanuit de subtropen overgewaaid.
Lees het artikel

Eerste officiële winterstorm van dit jaar luidt week vol winterse buien in

01-12-2021 om 14:28
De meteorologische winter begint vandaag gelijk goed: de eerste winterstorm is een feit. De winterstorm is een voorbode voor een koude week, vol winterse buien.
Lees het artikel

Er lag een beetje sneeuw, het was koud, maar de échte winter is er nog niet

29-11-2021 om 10:07
Pakte jij de auto vanochtend? Dikke kans dat je moest krabben. Het was flink koud met temperaturen om en nabij het vriespunt en dat na een weekend waarin zelfs de eerste sneeuwballen gegooid konden worden. En toch moeten de echte winterliefhebbers nog even geduld hebben.
Lees het artikel

Koude en mistige nacht voor de boeg, code geel voor gladheid

28-11-2021 om 16:47
Vanavond en vannacht blijft het nog buiig met mogelijk wat natte sneeuw. Maar komende nacht zijn er ook opklaringen waardoor het lokaal kan gaan vriezen. En dat betekent dat het weer glad kan worden. Ook is er kans op mist. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven voor het hele land met uitzondering van het noorden.
Lees het artikel

Onstabiel herfstweer houdt aan: 'Een goede regenjas is deze week wel handig'

28-11-2021 om 10:09
Wie had gehoopt dat het druilerige weer deze week zou verdwijnen, heeft pech. Vandaag blijft het regenen en ook de komende dagen blijft het weer onstabiel, zegt Brian Verhoeven van Buienradar. "Ik hoop niet dat mensen hopen op stabiel zonnig weer, want dat zit er de komende dagen echt niet in."
Lees het artikel

Met dit voedsel trek je eekhoorns naar je tuin

27-11-2021 om 20:25
Eekhoorns zie je vaak in de bomen in het bos rondspringen, maar rondhuppelen in jouw tuin doen ze niet zo vaak. Heb jij wel het juiste menu voor de eekhoorn?
Lees het artikel