Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Grote zandstorm veroorzaakt problemen op Canarische Eilanden

22-02-2020 om 22:20
Op de Canarische Eilanden zorgt een grote zandstorm voor flink wat problemen. Vliegtuigen kunnen niet opstijgen of landen vanwege het slechte zicht en in de bergen is een moeilijk blusbare bosbrand uitgebroken.
Lees het artikel

Carnavalsoptochten Tilburg en Heerlen ook afgelast, code geel vanwege windstoten

22-02-2020 om 21:07
Nog meer slecht nieuws voor carnavalsvierders. Ook in Tilburg en Heerlen zijn de carnavalsoptochten van zondag geschrapt vanwege het slechte weer.
Lees het artikel

Nat en harde wind met carnaval, optochten geschrapt

22-02-2020 om 09:46
Het weer zit dit carnavalsweekend niet echt mee. Het wordt nat, natter, natst. "Er komt een flinke bak water aan", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. En dan komt er ook nog veel wind.
Lees het artikel

Felle buien trekken het land over, maar de verwachte storm blijft weg

20-02-2020 om 14:32
Wie straks de weg op gaat, krijgt te maken met verraderlijk slecht weer. Het is nu nog droog, maar daar komt straks verandering in: het gaat plenzen en hard waaien. De komende dagen blijft het slecht, maar storm Ellen blijft weg.
Lees het artikel

Nat carnavalsweer: het gaat dit weekend hozen en waaien

19-02-2020 om 09:48
Carnaval vieren met een paraplu, oké, het is niet ideaal, maar wie de komende dagen droog wil feesten moet dat toch echt gaan overwegen.
Lees het artikel

Snelle vliegtuigen en groeiende poolkappen: dit is de straalstroom

17-02-2020 om 13:26
Wellicht heb je nog nóóit van de straalstroom gehoord, maar het is de veroorzaker van de stormen die de laatste weken over ons land heen razen. Vliegtuigen liften er op mee en de winter blijft ver weg, waardoor de ijskappen kunnen aangroeien.
Lees het artikel

Op wintersport? Pas op voor onderkoeling!

17-02-2020 om 13:02
Dit weekend zijn we in groten getale voor de wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië vertrokken. Maar naast dat lekkere skiën én après-skiën, ligt er ook gevaar op de loer: niet alleen voor ski-ongelukken op de piste maar ook voor onderkoeling. Dokterdokter.nl zet de verschijnselen en de behandeling op een rijtje.
Lees het artikel

Drukte op de piste: kwart meer wintersporters gewond

17-02-2020 om 09:52
Deze winter zijn er op de skipiste tot nu toe al een kwart meer gewonden gevallen dan andere jaren. Dat zegt de ANWB Alarmcentrale, die de pechvogels ondersteunt.
Lees het artikel