Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Gemeente roept op: kom niet meer naar Leersum, hinder voor hulpdiensten

20-06-2021 om 11:49
Het is zo druk in de bossen rond Leersum dat hulpdiensten worden gehinderd bij hun werk. Bovendien is het te gevaarlijk in het dorp door vallende takken, zegt de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Die roept op om niet meer naar Leersum en de omliggende bossen te komen. Staatsbosbeheer gaat het bosgebied bij Leersum afzetten met dranghekken.
Lees het artikel

17 gewonden in Belgisch dorp door zware windstoten, 50 gebouwen beschadigd

20-06-2021 om 09:19
In het Belgische Beauraing in de provincie Namen zijn zeventien mensen lichtgewond geraakt nadat het dorp werd geteisterd door noodweer. Ook raakten zeker vijftig gebouwen beschadigd.
Lees het artikel

54 appartementen ontruimd in Waddinxveen, ook op andere plaatsen wateroverlast

20-06-2021 om 08:02
Hevige regen en onweer hebben ook vannacht voor overlast gezorgd. In Waddinxveen moest een complex met 54 appartementen worden ontruimd. En ook op andere plaatsen zorgde noodweer voor problemen.
Lees het artikel

Nog een paar plaknachten en onweersbuien, dan wordt het koeler

19-06-2021 om 09:50
Zo heftig als gisteren zal het niet worden, maar ook de komende nachten trekken er nog wat felle onweersbuien over het land. Het blijft warm, en klam: pas na het weekend wordt het koeler.
Lees het artikel

Stephanie filmde de windhoos in Leersum: 'Echt alles ging kapot'

19-06-2021 om 08:15
Heel Nederland heeft inmiddels het filmpje gezien dat Stephanie Boers gisteren maakte: de tuin van haar moeder in Leersum werd vol getroffen door het noodweer dat gistermiddag veel schade veroorzaakte in het Utrechtse dorpje.
Lees het artikel

Spannende dag voor stormchasers: 'We rijden het hele land door vandaag'

18-06-2021 om 15:56
Het is een dag zoals geen ander voor stormfanaten in Nederland: de kans op een mega-storm neemt namelijk met de minuut toe. Er is zelfs kans op een tornado en dat is toch een beetje een droom die uitkomt, legt Philippe Schambergen uit. Hij is stormchaser en doorkruist het land op zoek naar de heftigste storm die hij vinden kan.
Lees het artikel

Noodweer richt ravage aan in delen van het land: gewonden en veel schade

18-06-2021 om 15:14
De laatste zware onweersbuien trekken nu via het noorden het land uit. Het noodweer trok vanaf het einde van de middag van zuid naar noord over het land en richtte o verschillende plaatsen enorme schade aan.
Lees het artikel