Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Extra dekentje voor je baby? 'Geen goed idee'

13-12-2019 om 14:57
Nu de koude winterdagen er weer aankomen grijpen ouders en grootouders vaak naar een extra deken of laken om hun baby toe te dekken. Niet doen, waarschuwen deskundigen. "We zien in deze tijd van het jaar veel te dik ingepakte baby's. We proberen ouders te waarschuwen vanwege de risico's rond wiegendood."
Lees het artikel

Waze waarschuwt nu ook voor sneeuw en gladde wegen

12-12-2019 om 15:04
De populaire navigatie-app Waze heeft meerdere waarschuwingen rond sneeuw en ijzel toegevoegd.
Lees het artikel

Jaarlijkse sterrenregen dit weekend hoogstwaarschijnlijk goed te zien

12-12-2019 om 08:36
De vallende sterren van de Geminiden zijn dit jaar goed te zien. Precies tijdens de piek van deze jaarlijkse sterrenregen zijn er waarschijnlijk brede opklaringen. Op het hoogtepunt in de nacht van zaterdag op zondag zijn ongeveer 21 vallende sterren per uur te zien.
Lees het artikel

Vruchtbare handel in Winterdorp-mini's op Marktplaats

11-12-2019 om 15:10
Hoewel de spaaractie van Albert Heijn, een papieren winterdorp met plastic mini's, nog tot Kerstmis loopt, is er nu al een handel op Marktplaats ontstaan.
Lees het artikel

Flinke windstoten op komst, herfstachtig weer houdt aan

09-12-2019 om 15:52
Wie hoopt op wat decembersneeuw, komt voorlopig niet aan zijn trekken. Het blijft ronduit herfstachtig, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. Morgen krijgen we de zon nog wel te zien, maar morgenavond is het in sommige delen van het land oppassen geblazen: het gaat flink waaien.
Lees het artikel

Oorzaak mysterieuze knal Groningen en Drenthe bekend

09-12-2019 om 10:59
De harde knal die gisteravond te horen was in de provincies Groningen en Drenthe blijkt waarschijnlijk toch onweer te zijn. "Het kwam als donderslag bij heldere hemel", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

05-12-2019 om 06:34
Oppassen als je de weg op moet vandaag. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en is er code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.
Lees het artikel

Slecht krabben kost veel geld: 380 euro boete

05-12-2019 om 05:44
Op veel plekken moesten mensen vanochtend weer autoruiten krabben. De politie waarschuwt dat je geen ijs en condens op je ruiten mag hebben. De hele ruit moet ijsvrij zijn. "En niet een klein stukje."
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven weer plat door mist

04-12-2019 om 18:13
Alle vluchten op Eindhoven Airport zijn vanavond geannuleerd wegens dichte mist. Het gaat om vier toestellen met passagiers die klaar stonden voor vertrek, maar wegens de mist niet konden opstijgen.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt voor dichte mist: code geel in deel van het land

04-12-2019 om 15:59
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in een groot deel van het land. Code geel is afgekondigd voor de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De mist brengt gevaarlijke rijomstandigheden met zich mee.
Lees het artikel