Actueel

Weernieuws

In samenwerking met:

Goed oppassen en mistlicht aan: weinig zicht in delen Nederland

18-04-2021 om 04:25
Pak jij de auto vanochtend? Pas dan even goed op. In het noorden en midden van Nederland komt vanochtend plaatselijk dichte mist voor. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland.
Lees het artikel

Temperatuur kruipt langzaam omhoog: 'Piek op dinsdag'

17-04-2021 om 11:02
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Dit weekend verloopt qua weer helemaal niet slecht. "Iedere dag is er wel ruimte voor de zon. Wie een gevoelige huid heeft en in het zonnetje zit, kan verbranden", zegt Brian Verhoeven van Buienradar.
Lees het artikel

Temperatuur loopt langzaam op, maar nog geen echt lenteweer

15-04-2021 om 15:00
De afgelopen dagen ruilden grijze wolken en de zon regelmatig van plek. En dit weekend zal de echte zonliefhebber ook nog even geduld moeten hebben.
Lees het artikel

Nachtvorst pakt verwoestend uit voor Franse druivenoogst

14-04-2021 om 18:52
De nachtvorst die zich de afgelopen weken ook in een groot deel van Frankrijk voordoet, zal een desastreus effect hebben op de druivenoogst dit najaar. Deskundigen verwachten dat de oogst tot een derde lager uitvalt dan andere jaren.
Lees het artikel

Stress bij fruittelers: nachtvorst met lokaal -5 graden verwacht

11-04-2021 om 10:22
Fruittelers en tuinliefhebbers gaan een angstige week tegemoet. Er staan namelijk meerdere dagen nachtvorst voor de deur en dat kan schade aan planten toebrengen. "Woensdagochtend zou het me niet verbazen als het lokaal richting de -5 graden gaat", zegt Philippe Schambergen van Buienradar.
Lees het artikel

Koud en nat weekend voor de boeg, maar daarna wordt het beter

09-04-2021 om 13:05
We snakken allemaal naar een beetje lenteweer, maar dat zit er de komende dagen nog niet in. Het wordt een koud en nat weekend, waarin zelfs nog kans is op natte sneeuw.
Lees het artikel

Sneeuw, regen, storm, zon: waarom doet april wat-ie wil?

07-04-2021 om 12:50
De afgelopen twee weken hebben we qua weersomstandigheden alle seizoenen gehad. Het heeft gestormd, geregend, gesneeuwd, er was een voorjaarszonnetje en het was boven de 20 graden. April doet wat-ie wil, blijkt maar weer. Maar hoe komt dat eigenlijk?
Lees het artikel

Pak sneeuw in het zuiden, komt er nog meer aan?

07-04-2021 om 09:10
Het kleurde vandaag winters wit in Nederland, met gladde wegen en kilometers file tot gevolg. Hebben we nu alle sneeuwval gehad, of staat ons nog wat te wachten komende dagen? We vroegen het Martijn Dorrestein, meteoroloog bij Buienradar.
Lees het artikel