Wintersport

Weerbericht

Weerbericht Nederland


Overwegend zonnig vakantieweer

Overwegend zonnig vakantieweer

Geplaatst op maandag 18 februari 2019 om 16:45 door Jan Visser

In sommige Oostenrijkse wintersportgebieden valt deze week wat neerslag. Voor de rest is het zonnig en droog vakantieweer. Op donderdag wel hoge temperaturen op de Franse pistes.

Dinsdag is het alweer (!) ‘Kaiserwetter’ in de Oostenrijkse wintersportgebieden. Alleen tussen Flachgau en het Weinviertel raakt het later op de middag zwaar bewolkt. De neerslagkansen blijven echter klein. In Zwitserland is het overwegend zonnig, maar later op de middag neemt in het noorden en deels westen de bewolking toe. In met name Wallis zijn maxima tot rond 12 graden mogelijk. In Frankrijk is het in alle wintersportgebieden in de Alpen en Pyreneeën (alsmede in Andorra) stralend skiweer. Ook in Italiaanse Alpen en Dolomieten (onder meer Val Gardena) droog en overwegend veel zonneschijn.

Woensdag trekt in Oostenrijk tijdens de ochtenduren een gebied met bewolking aan de noordzijde van de Alpen naar het oosten. In onder meer Flachgau is wat regen mogelijk: de sneeuwgrens bevindt zich op 1000 meter hoogte. Later wordt het vrijwel overal weer meest zonnig. In Zwitserland is het overwegend zonnig, maar vooral tijdens de ochtend kan het aan de noordzijde van de Alpen soms nog wat bewolkt zijn. Opnieuw stralend weer is het in de wintersportgebieden in de Franse Alpen en Pyreneeën. In de Italiaanse Alpen en Dolomieten eveneens veel zon en droog.

Donderdag een vrij zonnige dag in het westen en zuiden van Oostenrijk ofwel in de skigebieden van Vorarlberg, Tirol en Karinthië. Tijdens de middaguren neemt in het noorden en oosten de kans op regen toe: de sneeuwgrens ligt iets boven 1000 meter hoogte. Vrij zonnig weer in Zwitserland, maar in het oosten en noordoosten later op de dag wolkenvelden. In de Franse wintersportgebieden volop zonneschijn, maar het kwik gaat tussen 1000 en 1500 meter hoogte wel naar een ‘bedenkelijk hoog niveau’. In de Alpen is het op hoogten tot 1400-1500 meter in de middag 13-4 graden. In Italië eveneens een droge en zonnige wintersportdag. Wel in de dalen aanvankelijk kans op mist en/of lage bewolking.

De dagen daarna nemen in Oostenrijk de sneeuwkansen geleidelijk wat toe en bovendien daalt de sneeuwgrens tot beneden 1000 meter hoogte. In de overige skigebieden in de Alpen en Pyreneeën blijft het overwegend droog en zonnig.