Wintersport

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Wintersport Weerbericht 2019/2020

Wintersport Weerbericht 2019/2020

Geplaatst op donderdag 23 januari 2020 om 13:15 door Jan Visser

Het is deze week over het algemeen zonnig wintersportweer in de skigebieden van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. 

Oostenrijk

Afgezien van plaatselijk hardnekkige lage bewolking en mist in de dalen, is het dinsdag 21 januari uitgelezen wintersportweer in Oostenrijk. Het blijft namelijk droog, het is zonnig en dankzij niet al te hoge temperaturen blijft de kwaliteit van de sneeuw goed. Woensdag belooft het opnieuw een stralende dag te zullen worden. Ook donderdag droog en zonnig wintersportweer. Over het noordoosten van het land trekken enkele dikkere wolkenpartijen.

Zwitserland 

Van dinsdag t/m donderdag (21-23 januari) is het droog en op wat sluierbewolking na overwegend zonnig in de meeste Zwitserse wintersportgebieden: met name in de bergen. Later op vrijdag komt er meer bewolking en neemt de kans op lichte neerslag toe. De sneeuwgrens zakt in het westen naar tussen 1200 en 1500 meter hoogte. Beneden 1000 meter hoogte (regionaal onder 800 meter) is het de komende dagen echter vaak bewolkt (Hochnebel). 

Frankrijk

In de zuidelijke Alpen viel dinsdag nog wat sneeuw. Woensdag 22 januari wordt het, met name in de loop van de dag, overal zonnig in de skigebieden in de Alpen. Donderdag is het eveneens overwegend meest zonnig, maar later op de middag en in de avond kan er hoofdzakelijk in de zuidelijke Alpen (Alpes du Sud) wat neerslag vallen. De sneeuwgrens ligt meest boven 1500 meter hoogte. Vrijdag neemt de neerslagkans toe: de sneeuwgrens daalt naar 1200 meter. 

In de westelijke Pyreneeën is het woensdag 22 januari overwegend droog met enkele opklaringen. In de oostelijke Pyreneeën en in Andorra is regen en sneeuw mogelijk: de sneeuwgrens ligt op zo’n 1500 meter hoogte. ’s Avonds neemt ook in het westen de kans op neerslag toe. Donderdag in alle skigebieden eerst nog neerslagkansen (sneeuwgrens op 1450 meter), later op de dag klaart het op. Vrijdag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af.  

Fins Lapland

In de wintersportgebieden van Fins Lapland, waar voor de tijd van het jaar zeldzaam veel sneeuw ligt, is het vrijdag en zaterdag (24-25 januari) op lokaal wat lichte sneeuw na droog. Bovendien zijn er opklaringen en is het koud met zaterdag overdag temperaturen beneden -10 graden. Zondag en maandag blijft het meest droog weer met opklaringen de temperatuur gaat verder naar beneden: maandag 27 januari vriest het meer dan 20 graden op veel plaatsen. 

Italië

Nieuw bericht volgt vanmiddag

Noorwegen

Duitsland

Tsjechië

Nieuw bericht volgt vandaag 

Ligt er al sneeuw op de pistes? Bekijk de actuele webcams op deze pagina.