Wintersport

Weerbericht

Weerbericht Nederland


Vanaf woensdag stijgende sneeuwkansen

Vanaf woensdag stijgende sneeuwkansen

Geplaatst op maandag 17 december 2018 om 15:45 door Jan Visser

Het is dinsdag in vooral de bergen uitstekend wintersportweer. Van woensdag tot en met vrijdag nemen echter de neerslagkansen toe. Daar waar het sneeuwt  kan zo’n 30 centimeter vallen.

Dinsdag is het fraai weer in de meeste wintersportgebieden in de Alpen. Zo is het in Oostenrijk vooral in het westen (Tirol en Vorarlberg) zonovergoten. In Zwitserland veel zon aan de zuidzijde van de Alpen. In het westen en noorden overheerst met name in de dalen de (lage) bewolking. Ook in de meeste wintersportgebieden in de Franse en Italiaanse Alpen is het zonnig wintersporten.

Woensdag neemt de bewolking toe en vooral aan de westzijde van de Alpen (Frankrijk) neemt de kans op neerslag toe. De sneeuwgrens ligt meest boven 1000 meter. In de Oostenrijkse wintersportgebieden blijft het waarschijnlijk droog.

Donderdag valt er, uitgezonderd de meeste Italiaanse skigebieden, sneeuw en regen in de Alpen. In de Franse Alpen is in de loop van de dag significante sneeuwval boven 1500 meter mogelijk. In Neder-Oostenrijk sneeuwt het tot in de dalen.

Vrijdag t/m maandag zijn er eerst nog sneeuwkansen. In het weekeinde worden de neerslagkansen kleiner en laat de zon zich op de pistes geregeld zien: met name in de zuidelijke Alpen. De sneeuwgrens loopt langzaam op tot tussen 1500 en 1700 meter hoogte.