Over Buienradar

Buienradar meldingen – Website

Buienradar Nederlandse Website van het Jaar 2018

Buienradar is uitgeroepen tot beste Nederlandse website van het jaar. De site won donderdagavond die prijs van vakblad Emerce.

Schermafbeelding 2018-11-23 om 09.48.55

Bij de verkiezingen werden prijzen uitgereikt voor de beste en populairste websites in 34 categorieën. Voor beste websites werd gekeken naar inhoud en ontwerp, voor populairste sites kon het publiek stemmen.

Al 12 keer eerder won Buienradar prijzen in de categorie ‘Weer en Verkeer’, maar het is de eerste keer dat Buienradar als eindwinnaar uit de strijd komt! Uiteraard zijn we hier ontzettend trots op en we willen alle bezoekers bedanken voor het stemmen en alle support!


 

Storing Buienradar op sommige Safari-browsers

Bij een kleine groep gebruikers worden Buienradar-kaarten op de website niet goed of volledig ingeladen. Vooral bij het gebruik van de browser Safari in combinatie met een oudere Mac OSX (besturingssysteem van Apple) kan dit voorkomen.

Oplossingen:

  • Het besturingssysteem van Apple updaten (via Mac App Store -> tabblad ‘Updates’);
  • Gebruik maken van andere browsers, zoals Mozilla Firefox of Google Chrome;

Excuses voor het ongemak.


Storing KNMI netwerk

Woensdag 13 december 2017 – 14:30 uur

Het KNMI had opnieuw een storing. Hierdoor ontbraken de waarnemingen van o.a. de Nederlandse weerstations, Nederlandse radarbeelden in de Buienradar en de Europese Buienradar.

De storing is voorbij. Excuses voor het ongemak.


Storing KNMI netwerk

Zondag 10 december 2017 – 17:45 uur

Momenteel geldt code oranje (extreem weer) voor sneeuw en gladheid voor Noord- en Midden-Nederland. Het KNMI heeft daarnaast een grote storing. Hierdoor ontbreken de waarnemingen van o.a. de Nederlandse weerstations, Nederlandse radarbeelden in de Buienradar en de Europese Buienradar.

We hopen op een spoedig herstel. Excuses voor het ongemak.


Storing fotoplatform Buienradar

Dinsdag 28 november 2017 – 14:15 uur

Buienradar had een storing op het foto- en videoplatform. Hierdoor konden weerfotografen niet tot nauwelijks inloggen en konden er nauwelijks foto’s worden geüpload op Buienradar.

De storing is verholpen. Excuses voor het ongemak.


Dank! Buienradar beste én populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Weer & Verkeer

Donderdag 23 november 2017 – 21:15 uur

We zijn enorm vereerd en dankbaar dat Buienradar.nl donderdagavond op het Website van het Jaar gala in Amsterdam is uitgeroepen tot zowel de beste als de populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Weer en Verkeer. Deze prijs wordt bepaald door bezoekers en juist daarom zijn wij zo blij dat we deze opnieuw in de wacht hebben mogen slepen.

Dank aan alle trouwe bezoekers voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Dat motiveert enorm om ook het komende jaar weer aan de slag te gaan en de Buienradar diensten verder te verbeteren.

wvhj


Storing Buienradar

Zondag 12 november 2017 – 16:15 uur

Buienradar kon vanwege een storing geen actuele data aanleveren. Daardoor ontbraken de waarnemingen van o.a. de Nederlandse weerstations en de Europese Buienradar.

De storing is verholpen. Excuses voor het ongemak.


Storing fotoplatform voorbij

Dinsdag 24 oktober 2017 – 14.00 uur

Buienradar had een storing op het foto- en videoplatform vanmorgen. Hierdoor duurde het langer voordat een foto was geüpload en verscheen op Buienradar.

De storing is inmiddels verholpen. Excuses voor het ongemak.


Storing bij het KNMI voorbij

Maandag 2 oktober 2017 – 14.00 uur

KNMI kon vanwege een storing geen actuele data aanleveren. Daardoor ontbraken de waarnemingen van o.a. de Nederlandse weerstations en de Europese Buienradar.

De storing is verholpen. Excuses voor het ongemak.


Storing weerstation Twente voorbij

Woensdag 30 maart 2017 – 11.00 uur

Het KNMI-weerstation Twente had een storing en gaf (tijdelijk) geen actuele meetwaarden door. Er werden hierdoor geen actuele metingen getoond in de omgeving van Enschede.


Technische storing weerstation Voorschoten voorbij

Dinsdag 28 maart 2017 – 13.00 uur

Het KNMI-weerstation Voorschoten had een technische storing en gaf (tijdelijk) geen actuele meetwaarden door. Er werden hierdoor geen actuele metingen getoond in de omgeving van Den Haag, Leiden en Zoetermeer.


Storing KNMI voorbij

Zaterdag 18 maart 2017 – 17.15 uur

De Buienradar radarbeelden en weerkaarten zijn weer volledig actueel.

KNMI kon vanwege een storing geen actuele radardata leveren. Op de radarbeelden van Buienradar ontbraken daardoor de waarnemingen van de Nederlandse radars. De radars in de omliggende landen gaven dekking over een deel van Nederland.

De waarnemingen in de weerkaarten (temperatuur, wind etc.) zijn ook weer actueel, zie Weerkaarten Buienradar.


Storing deel van de beelden Buienradar verholpen

Woensdag 8 februari 2017 – 15.00 – 18.45 uur

[Update] De storing is verholpen. We krijgen ook van het Nederlandse deel weer radarbeelden binnen waardoor er weer een compleet beeld op Buienradar zichtbaar is.

Door een storing wordt er op dit moment geen data geleverd van de Nederlandse radars. KNMI is bezig dit te verhelpen. Op Buienradar tonen we nu het radarbeeld zonder de Nederlandse radars. Plaatselijk valt er momenteel lichte (mot)sneeuw / neerslag.


Storing beelden Buienradar

Donderdag 2 februari 2017 – 13.30 – 13.50 uur

De storing waardoor de radarbeelden af en toe wel en af en toe niet te zien waren op de website is inmiddels verholpen.


Buienradar app in de prijzen

Vrijdag 20 januari 2017 – 17.00 uur

We zijn vereerd! De Buienradar app is in de iCulture-awards in de categorie ‘beste Belgische app’ als tweede geëindigd.

Daar bovenop is de Buienradar app uitgeroepen tot beste weerapp van Nederland! #iCultureAwards 2016

Download hier de app voor iOS
Download de app voor Android


Nederlandse radar terug in radarbeeld

Vrijdag 13 januari 2017 9.55 uur

Update: Het radarbeeld is weer compleet, de Nederlandse beelden zijn weer beschikbaar.

Vanwege een storing van radar De Bilt ontbreken de beelden van de Nederlandse radar momenteel in het radarbeeld van Buienradar. Dat beeld toont nu alleen neerslag gemeten door radars in omringende landen. We hopen dat het probleem zo spoedig mogelijk verholpen is.

Bekijk in plaats daarvan nu even het Europese radarbeeld

europeseradarbeeld.png

Buienradar wenst iedereen een mooi en gezond 2017 toe

Vrijdag 30 december 2016

In het tiende jaar van Buienradar hebben we de website en app volledig vernieuwd. Deze vernieuwing is met behulp van veel onderzoeken en gebruikerstesten tot stand gekomen. We danken alle bezoekers hartelijk voor alle steun en vertrouwen. Dit geeft veel energie om Buienradar komend jaar verder te verbeteren. Het Buienradar-team wenst u een mooi 2017 toe!

pasted-image-at-2016_12_21-03_38-pm

Buienradar.nl populairste en beste Weer & Verkeer website van 2016!

Donderdag 1 december 2016 20:00 uur

Donderdagavond is de nieuwe website van Buienradar op het jaarlijkse Website van het Jaar Gala uitgeroepen tot zowel de populairste als beste Website van het Jaar 2016 in de rubriek Weer en Verkeer. We danken alle bezoekers hartelijk voor de steun en het vertrouwen en natuurlijk de stemmen op Buienradar.nl en Routeradar.nl. We zijn blij dat de nieuwe website zo goed ontvangen is. Dit geeft ons enorm veel energie om de website komend jaar verder te gaan verbeteren.

15230626_1299737060068448_8663079824487390765_n

Onderhoud radarbeelden

Dinsdag 30 november 2016 14:11 uur

Vanwege onderhoud worden de radarbeelden dinsdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur niet geactualiseerd. De verwachtingen blijven gewoon beschikbaar. Gedurende die tijd wordt er geen neerslag verwacht, waardoor het een ideaal moment is voor het onderhoud.

[Update – 14:11 uur] Het onderhoud is goed verlopen, even voor 14.00 uur waren er weer actuele beelden beschikbaar.e categorie