Zuid-Amerika

Waar is het jouw ideale vakantieweer?

In de hak van Italië ligt de warmste plaats van de populaire vakantielanden in Europa: de stad Grottaglie. Hier is het in de zomer gemiddeld dertig graden.

RTL Nieuws en Buienradar hebben op basis van ruim 13.000 weerstations wereldwijd een kaart gemaakt waarmee je de bestemming met het ideale vakantieweer kan vinden. Ontdek waar jij op vakantie kan gaan aan de hand van temperatuur en regendagen.

Uitleg wereldweerkaart

Selecteer een week, met daarbij de gewenste minimumtemperatuur, maximumtemperatuur en aantal neerslagdagen en klik vervolgens op de grijze knop "Laat mijn vakantiebestemming zien". Op de kaart wordt jouw ideale vakatielocatie getoond. De gemiddelde temperatuur en het aantal dagen dat het regent zijn berekend op basis van tien jaar. Bij weerstations die korter dan tien jaar bestaan, is gebruik gemaakt van het aantal jaar dat beschikbaar was. 

Temperatuur

Wist je dat de hoogste temperatuur ooit gemeten in Europa maar liefst 48,0°C bedraagd (Athene, gevalideerd) en de laagste temperatuur -58,1°C (Ust-Shchuger, Rusland). De wereldrecords liggen op 56,7°C (Furnace Creek, Verenigde Staten) en op -93,2°C (Antarctica). In Nederland kwam het kwik niet hoger dan 38,6°C (Warnsveld) en niet lager dan -27,4°C (Winterswijk).

Neerslag

In Cherrapunji (India) werd de grootste neerslagsom in 1 jaar gemeten: 26460 millimeter. Ter vergelijking, de grootste neerslagsom in Nederland is 1382 millimeter (Vaals). De meeste regen op 1 dag werd in Voorhuizen gemeten, maar liefst 208 millimeter regen.