Meteorologen

Thijs Smink

Avatar van  Thijs Smink Sinds 2022 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Master Earth and Environment aan de Wageningen Universiteit.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Ik ben sinds oktober 2022 in dienst als junior meteoroloog. Hierbij verzorg ik in het weekend en tijdens vakanties de blog, weernieuws en de weersverwachting.

Kort overzicht van de loopbaan

Al in mijn vroege jaren was ik geïnteresseerd in het weer. Ik las het weernieuws en tekende soms ook weerkaarten. Uiteindelijk kwam ik op OnweerOnline in aanraking met andere weeramateurs, en daar begon ik ook weerberichten en weernieuws te schrijven. Na het voltooien van mijn VWO-diploma ben ik de bachelor Bodem, Water en Atmosfeer gaan volgen aan de Wageningen Universiteit. Deze studie combineerde mijn interesses, het was daarom al snel duidelijk dat ik deze studie ging doen. Als vervolg op de bachelor ging ik ook de master Earth & Environment volgen.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het leukste aan dit vak vind ik enerzijds iets uitleggen over het weer. Het weer is iets waar we vroeg of laat allemaal mee te maken hebben in het dagelijks leven. Als mensen daarom vragen hebben over het weer, kan ik daar enthousiast antwoord op geven en probeer ik het duidelijk uit te leggen. Het meest enthousiast word ik van extreem weer, in plaats van weg te duiken zoek ik storm, sneeuw of onweer juist op. Anderzijds vind ik het heel leuk om de dingen die je buiten ziet, hoort en voelt te kunnen verklaren. Als ik in de trein zit en uit het raam kijk, dan zie ik de wolken en de weilanden. Het voelt op zo’n momenten als een groot voorrecht om op deze fascinerende planeet rond te mogen lopen. Het weer staat nooit stil, het is altijd in beweging.