Meteorologen

Magdel Erasmus

Avatar van  Magdel Erasmus Sinds 2017 actief als meteoroloog bij Buienradar en sinds 2020 ook presentatrice bij Buienradar. Voorheen weervrouw bij de South African Broadcasting Corporation (SABC).
 

"Voor mij bestaat 'slecht weer' niet. Zon, wolken, regen, onweer of wind, alles is gewoon mooi!"

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Sinds februari 2017 ben ik meteoroloog bij Buienradar en vanaf april 2020 presenteer ik daarnaast ook het weer ’s middags op RTL 4.

Kort overzicht van de loopbaan

Tijdens mijn kindertijd was het weerbericht op TV altijd een hoogtepunt, maar het duurde even voordat ik dit vakgebied verder indook. Ik studeerde BSc Natuurkunde aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) en kwam tijdens mijn derde studiejaar enkele meteorologievakken tegen. Ik vond het zo ontzettend leuk dat ik daarna een BSc Honours diploma in Meteorologie studeerde en vervolgens een Master Meteorologie. Daarna begon ik als onderzoeker bij de Zuid-Afrikaanse Weerdienst (SAWS) en niet lang daarna begon mijn TV-carrière met op 1 juli 2010 mijn debuut als weervrouw: eerst in het Zuid-Afrikaans en kort daarna ook in het Engels. Na een tijdje bij eNCA, een 24-uurs nieuwskanaal in Zuid-Afrika, werkte ik als weervrouw en meteoroloog ook bij de South African Broadcasting Corporation (SABC). Tussendoor stond ik een tijdje voor de klas en werkte ik als freelance meteoroloog en weervrouw bij onder andere People’s Weather en een paar radiostations. In 2016 zijn we verhuisd naar Nederland en vanaf begin 2017 kon ik mijn passie voor het weer verder uitleven bij Buienradar en RTL.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Ik geniet enorm veel van alle weertype: van onweersbuien en stormen tot mist en koude nachten. Daarnaast ben ik gefascineerd door verschillende weerfenomenen en vooral de impact hierop van bijvoorbeeld klimaatverandering of menselijk gedrag. Ik heb gewoon een passie voor het weer! Het weer is dagelijks deel van het leven. Als meteoroloog en weerpresentatrice kan ik hierdoor iets betekenen en toevoegen aan het dagelijkse leven van mensen. Ik vind het erg leuk om mijn passie met mensen te kunnen delen en hen op allerlei manieren te informeren over de verschillende aspecten van het weer en klimaat.