Meteorologen

Magdel Erasmus

Avatar van  Magdel Erasmus Sinds 2017 meteoroloog bij Buienradar. Voorheen meteoroloog en presentator bij de South African Broadcasting Corporation (SABC).
 

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

In februari 2017 ben ik begonnen met een stage van vijf maanden bij Buienradar. Sinds juli 2017 werk ik ook als freelance meteoroloog.

Kort overzicht van de loopbaan

Tijdens mijn kindertijd was het weerbericht op TV altijd een dagelijkse hoogtepunt, maar het duurde een tijdje voordat ik als meteoroloog begon. Ik studeerde BSc Fysica aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika). Vervolgens volgde ik de master Meteorologie, ook aan de Universiteit van Pretoria. Na mijn studie werkte ik eerst als onderzoeker bij de Zuid-Afrikaanse Weerdienst (SAWS). Mijn TV-carrière als weerpresentator, zowel in het Engels als in het Zuid-Afrikaans begon in 2010 bij het eNCA. Het eNCA is een 24-uurs internationaal nieuwskanaal in Zuid-Afrika. In 2012 en 2013 werkte ik als middelbare school lerares in de natuurkunde, terwijl ik weerpresentator (freelance) bleef bij de South African Broadcast Corporation (SABC). Vanaf juli 2013 was ik voltijds weerpresentator bij de SABC, totdat ik in 2016 naar Nederland verhuisden. Vanaf 2012 tot heden ben ik ook freelancer bij People’s Weather n Zuid-Afrika waar ik de weerberichten schrijf, radiopraatjes doe en consulteer.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het weer is dagelijks deel van het leven. Als meteoroloog en weerpresentator kan ik iets betekenen en toevoegen aan het dagelijkse leven van mensen. Daarbij ook de actuele thema's zoals klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Ik vind het leuk om mensen op allerlei manieren te informeren over de verschillende aspecten van het weer en om de gevolgen van mensen op het weer en het klimaat te onderzoeken.