Zuid-Amerika

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op maandag 17 juni 2024 om 10:30 door Ed Aldus

De komende week wordt er wisselvallig weer verwacht in Parijs. Maandag is er af en toe zon en moeten we rekening houden met enkele buien, waarbij er ook kans is op onweer. De temperatuur zal rond de 22 graden liggen. Op deze dag is een bezoek aan het Louvre een goed idee, zodat je tijdens de buien lekker binnen kunt blijven. Dinsdag verandert er weinig; de temperatuur blijft ongeveer 22 graden en er vallen verspreid over de dag enkele buien met kans op onweer. Het is dan ideaal om de Notre-Dame te verkennen en te genieten van de prachtige architectuur, met een paraplu bij de hand. Woensdag is de kans op buien het kleinst, maar dat betekent niet dat het de hele dag droog blijft. Het wordt wel warmer met een maximumtemperatuur van 24 graden. Maak een wandeling door de Jardin des Tuileries en geniet van de mooie omgeving tussen de buien door. Donderdag is het weer behoorlijk wisselvallig met meerdere buien vanaf de middag, ook met kans op onweer. De temperatuur komt opnieuw uit op 24 graden, perfect om de Eiffeltoren te bezoeken en van het uitzicht te genieten tussen de regenbuien door.

Het weer in Londen ziet er de komende tijd goed uit voor een stedentrip. Maandag en dinsdag is het overwegend droog met geregeld ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt op een aangename 22 graden. Bezoek op maandag het British Museum voor een culturele dag en maak dinsdag een wandeling door Hyde Park om van het mooie weer te genieten. Ook woensdag blijft het droog met een mix van zon en bewolking. Het wordt 's middags opnieuw 22 graden, ideaal om de Tower of London te verkennen en meer te leren over de rijke geschiedenis. Donderdag neemt de kans op een bui toe, maar tussendoor schijnt de zon en wordt het maximaal 21 graden. Een ritje in de London Eye biedt een prachtig uitzicht op de stad tussen de buien door.

In Kopenhagen is het weer de komende tijd licht wisselvallig. Maandag is er geregeld zonneschijn en bestaat de kans op een regenbui, met een aangename temperatuur van 20 graden. Een bezoek aan het Nationaal Museum van Denemarken is dan een goede keuze voor een regenachtige dag. Op dinsdag en woensdag verandert er weinig met een mix van zon en bewolking en mogelijk een regenbui. De temperatuur gaat iets omlaag; woensdag wordt het 18 graden. Maak op dinsdag een boottocht door de kanalen en geniet van de mix van zon en bewolking. Woensdag kun je de Tivoli-tuinen verkennen en genieten van de attracties, met een paraplu bij de hand. Donderdag belooft een droge dag te worden met zonnige perioden en een middagtemperatuur van 21 graden. Een bezoek aan Nyhavn, met zijn kleurrijke huizen en gezellige sfeer, is dan een perfect uitje.

In Istanbul wordt het de komende dagen warm. Maandag is het stralend zonnig en de temperatuur loopt op tot 30 graden. Bezoek de Hagia Sophia en geniet van de koelte binnen. Ook op dinsdag en woensdag schijnt de zon volop, met slechts wat lichte bewolking. De temperatuur stijgt verder naar 32 graden op dinsdag en op woensdag kan het zelfs 34 graden worden. Verken dinsdag de Grand Bazaar in de ochtend om de hitte te vermijden en bezoek woensdag de Blauwe Moskee om te genieten van de prachtige architectuur. Op donderdag blijft het zonnig met een maximumtemperatuur van 32 graden. Maak een boottocht over de Bosporus en geniet van de verkoelende wind. Vrijdag wordt de warmste dag van de week; met veel zonneschijn stijgt het kwik naar 36 graden. Ontspan op deze extreem warme dag in een traditionele hamam.

Het Nederlands elftal speelt aanstaande vrijdag in Leipzig tegen Frankrijk, in het kader van het EK 2024. Het weer in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd is tamelijk wisselvallig. Op maandag is het wisselend bewolkt met een enkele bui en kans op onweer. De temperatuur is aangenaam met 23 graden. Dit is een goede dag om het indrukwekkende Völkerschlachtdenkmal te bezoeken, een monument dat de Slag bij Leipzig herdenkt. Op dinsdag wordt het warmer, met vooral in de ochtend zonnige perioden. Later in de middag neemt de kans op regen- of onweersbuien toe. De temperatuur stijgt dan naar 26 graden. Maak 's ochtends een wandeling door het prachtige Clara-Zetkin Park en geniet van de natuur. Woensdagmiddag komt er meer zonneschijn en blijft het droog, al daalt de temperatuur naar 22 graden. Dit is een ideale dag om de dierentuin van Leipzig te bezoeken, een van de oudste en meest gerenommeerde dierentuinen van de wereld. Donderdag is de mooiste dag van de week met volop zon en blijft het de hele dag droog. Het wordt dan zomers warm met 26 graden. Ook op de wedstrijddag; vrijdag, is het in Leipzig zomers warm met regelmatig zon, maar er is ook kans op een regenbui. Voor de wedstrijd kun je een bezoek brengen aan het Red Bull Arena museum en de sfeer rondom het stadion opsnuiven voordat je het Nederlands elftal gaat aanmoedigen tegen Frankrijk.