Noord-Amerika

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Noodweer verwacht in de Alpen en Noord-Italië!

Noodweer verwacht in de Alpen en Noord-Italië!

Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2020 om 10:15 door Philippe Schambergen

Het is tijd voor de allerlaatste vakantieweerupdate van dit jaar! Het is een spectaculaire, met vooral in de Alpen en Noord-Italië zware onweersbuien die daar zeker voor de nodige overlast gaan zorgen. Verder neemt de zomer overal in Europa langzaam afscheid, behalve in het uiterste zuiden van Italië, Griekenland en Portugal. 

België en Luxemburg

Vrijdag 28 augustus is het in de ochtend nog droog en wisselen zon & wolken elkaar af. Richting de middag gaan er echter nieuwe buien ontstaan. Deze kunnen lokaal pittig uitpakken met ook kans op onweer. De meeste en pittigste buien lijken vooral in het westen te gaan vallen. Hou de buienradar dus goed in de gaten! De temperaturen ligt tussen de 18 graden aan de kust en maximaal 23 graden in het midden van het land. Ook waait het af en toe vrij stevig door.

Zaterdag 29 augustus is opnieuw een erg wisselvallige dag. ‘s Ochtends is het op de meeste plekken nog droog en kan ook de zon tevoorschijn komen. Alleen in het oosten is het nog vrij bewolkt. Aan de kust verschijnen later in de ochtend de eerste buien, die in de loop van de middag verder het binnenland intrekken. Vooral in het midden en westen van het land kunnen deze echt stevig uitpakken met kans op onweer en windstoten. Als laatste zullen de buien eind van de middag ook de oostgrens bereiken. Tussen de buien door is er genoeg ruimte voor de zon. Het is vrij koel voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Ook waait het opnieuw stevig.

Zondag 30 augustus is vooral in het oosten van België nog een dag met veel buien. In de ochtenduren vallen de meeste buien, die in het oosten nog steeds gepaard kunnen gaan met onweer, maar ook in de rest van het land is het nog niet droog. Pas in de middag gaat de hoeveelheid buien afnemen en wordt het vanuit het westen uit droger. Het voelt echt fris aan met temperaturen tussen de 16 en 19 graden en een stevige noordwestenwind.

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Het weer wordt vanaf maandag juist weer iets rustiger en droger met minder buien en in de loop van de week lopen de temperaturen ook weer op. Ook neemt de wind af. 

Dit was het laatste vakantieweerbericht van de zomer van 2020. Hopelijk heeft u iets gehad aan onze verwachting en volgende zomer zijn we weer bij u terug!

Frankrijk

Vrijdag 28 augustus ligt er een koufront in een lijn van de Pyreneeën naar de Alpen. In het uiterste zuidoosten is het dus nog even mooi weer en kan de temperatuur ook oplopen tot nog net 29 graden. Onder het koufront in de bewolking en regen blijft de temperatuur steken rond de 20 graden. Ten westen van deze storing begint de dag nog vrij aardig, maar vanuit het noordwesten komen nieuwe felle (onweers)buien het land binnen, waarbij ook gewaarschuwd wordt voor windstoten. Deze lijken echter niet door te dringen tot het centrum van Frankrijk. Ook tegen de Alpen en rond de Pyreneeën aan de Middellandse Zee gaan er in de middag stevige regen- en onweersbuien ontstaan! De beste papieren voor mooi zomerweer zijn er dus in het uiterste zuidoosten, op Corsica en in een strook van Midden-Frankrijk richting Duitsland. In die laatstgenoemde strook ligt de temperatuur rond de 23 graden, wat vrij fris is voor de tijd van het jaar. Met uitzondering van het zuidoosten gaat het trouwens in heel het land vandaag stevig waaien! 

Zaterdag 29 augustus gaat het wisselvallige weer in een groot deel van het land gewoon door. Er vallen verspreid wat buien, de minste in het noordoosten en midden van Frankrijk. In de westelijke helft vallen juist de zwaarste buien met daar ook kans op onweer. De enige plek waar je vandaag nog terecht kunt voor heerlijk zomerweer is Corsica, daar blijft het droog met genoeg zonneschijn en een temperatuur van 30 graden. In de rest van het land komt de temperatuur nauwelijks meer boven de 20 graden uit, met uitzondering van het gebied rond Monaco, waar het nog even 27 graden kan worden. 

Zondag 30 augustus gaan er opnieuw in bijna heel het land veel buien vallen! De buien zijn wel iets minder heftig dan de afgelopen dagen. Alleen in het uiterste westen en uiterste zuidoosten lijkt het droog te blijven. Het is vrij fris met temperaturen die veelal onder de 20 graden blijven. Alleen in het uiterste zuidoosten aan de Middellandse Zee en op Corsica is het nog iets warmer met temperaturen rond 25-27 graden. Pas in de nacht verdwijnen de buien weer. Overdag staat er vooral in het noordwesten en zuidoosten af en toe een stevige wind.

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Het weer houdt zich daar ook een beetje aan, want ook maandag en dinsdag vallen er nog verspreid wat buien en is het te fris voor de tijd van het jaar. Alleen in het uiterste zuidoosten is nog een vleugje zomer te vinden met temperaturen tot 25 graden. Vanaf woensdag lijkt de temperatuur in heel Frankrijk weer omhoog te gaan en de zomer terug te komen.

C'était la dernière météo de vacances de l'été 2020. J'espère que vous avez répondu à nos attentes et nous serons de retour avec vous l'été prochain!

 Duitsland

Vrijdag 28 augustus trekken er ‘s ochtends wat buien van west naar oost over het land. ‘s Middags wordt het iets droger, maar blijft het wel vrij bewolkt. In het zuiden komen echter nieuwe pittige buien opzetten die ook gepaard kunnen gaan met onweer. Ook in het uiterste noordwesten tegen de grens met Nederland komen aan het eind van de middag nieuwe pittige buien opzetten. Die buien verdwijnen in de loop van de avond weer, maar de regen in het zuid(oost)en blijft nog de hele nacht doorgaan. De temperaturen liggen tussen de 18 graden in het noorden en nog 23 graden in Bayern. 

Zaterdag 29 augustus begint de dag in een groot gedeelte van het land vrij aardig met een mix van zon en wolken. Vooral in het noorden kan de zon even goed tevoorschijn komen. In het zuiden is het dan nog steeds bewolkt en regent het ook. In de middag kunnen er toch verspreid nog wat buien ontstaan, vooral in de noordwestelijke helft van Duitsland. De regen in het zuiden blijft gewoon onverminderd doorgaan. Hier geldt zelfs code rood voor overvloedige neerslag! In het regenachtige en sombere zuiden wordt het niet veel warmer dan 18 graden, in het midden en noorden kan de temperatuur bij voldoende zonneschijn nog oplopen tot waarden rond de 23 graden.

Zondag 30 augustus blijft het maar gieten in het zuiden van Duitsland! Ondertussen regent het daar al bijna 2 dagen non-stop en lopen de neerslaghoeveelheden op tot 50 mm in 3 dagen. Lokaal kan er tegen de Alpen zelfs 100 mm gevallen zijn! Er staat niet voor niets code rood uit voor regen. Ook op zondag begint de dag daar dus met regen, in het midden en noorden is het droog en zien ze de zon ook af en toe. In de loop van de middag trekt de regen die al dagen boven het zuiden van Duitsland hangt echter langzaam naar het noorden, waardoor ook het midden van het land hiermee te maken krijgt. Alleen in de noordelijke helft blijft het vandaag droog. De temperaturen liggen tussen een frisse 17 graden in het zuiden tot nog lokaal 23 graden in het oosten. 

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Ook het weer kwakkelt nog een beetje na en de eerste helft van de week vallen er nog af en toe buien en blijft de temperatuur steken onder de 20 graden. Pas in de tweede helft van de week loopt de temperatuur weer op en zou de zomer weer even terug kunnen komen! 

Dies war die letzte Urlaubswettervorhersage für den Sommer 2020. Hoffentlich haben Sie unsere Erwartungen erfüllt und wir werden nächsten Sommer wieder bei Ihnen sein!

Italië

Vrijdag 28 augustus is het in een groot deel van het land een prachtige zomerdag! Vooral in het midden en zuiden schijnt de zon weer volop en komen de temperaturen opnieuw hoog uit: tussen de 28 en 31 graden. Tegen de Alpen verschijnen ‘s ochtends tegen de grens met Zwitserland echter wel meer wolken en er kan dan ook al een enkele onweersbui vallen. In de middag breiden deze buien zich uit richting het oosten, maar ze blijven vooral rond de Alpen hangen. Deze buien kunnen pittig uitpakken en vooral tegen de grens met Zwitserland gaat zeer veel regen vallen. Lokaal kan er vandaag in de bergen meer dan 100 mm vallen! Ook grote hagel en zware windstoten behoren tot de mogelijkheden, dus hou de actuele situatie goed in de gaten. De Italiaanse autoriteiten hebben niet voor niets code rood afgegeven voor het noorden van het land. Daar blijft de temperatuur dan ook steken rond de 22 graden.

Zaterdag 29 augustus gaat het opnieuw rond de Alpen los met veel zware onweersbuien. Het midden en zuiden merken daar niet veel van, daar is het opnieuw prachtig zonovergoten zomerweer met hoge temperaturen die aan de kust boven de 30 graden uitkomen. Dan even terug naar Noord-Italië: opnieuw geldt daar code rood voor zware onweersbuien! Al in de ochtend zitten er nog wat onweersbuien van de dag ervoor, maar deze doven langzaam uit. In de middag gaan echter nieuwe exemplaren ontstaan die vooral rond de Alpenrand weer zwaar uit gaan pakken. Vandaag is er een nog grotere kans op grote hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. Dit zeggen we niet vaak, maar zelfs een tornado is morgen niet uit te sluiten: zo heftig zijn de buien! Hou de situatie dus goed in de gaten als u zich in Noord-Italië bevindt. Het zwaartepunt lijkt zoals het nu ernaar uitziet te vallen in het noordoosten van deze regio, van het Gardameer tot aan Venetië. In de Alpen tegen de Zwitserse grens gaat opnieuw de meeste regen vallen. De temperaturen komen nog tot ruim 25 graden voor de onweersbuien in de avond.

Zondag 30 augustus hebben we in Noord-Italië in de ochtend nog steeds te maken met restanten van de onweersbuien van de dag ervoor. Dat betekent dat het vooral in de ochtend nog even flink kan plenzen. Ook hier kan al onweer bij zitten, al is de kans op zware windstoten en grote hagel nu wel wat afgenomen. In het midden van Italië verschijnen ‘s ochtends ook al wat onweersbuien, die van west naar oost bewegen. In de loop van de middag trekken al deze buien langzaam richting het oosten weg. Ten zuiden van Rome blijft het droog, warm en zonnig zomerweer met temperaturen boven de 30 graden. Ten noorden van Rome bevinden zich dus wat buien, waardoor de temperatuur blijft steken rond de 25 graden, in de Alpen nog iets koeler.

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Het weer heeft er op de eerste normale maandag ook nog geen zin in, want het is veelal bewolkt en er gaan nu juist ten zuiden van Rome pittige buien vallen. In het noorden heeft bewolking de overhand, alleen in het uiterste zuiden is het nog lekker weer. Dinsdag is het dan weer even wat rustiger, maar woensdag komen er opnieuw buien aanzetten. Pas richting het weekend lijkt het stabiele, rustige en vooral warme zomerweer weer teurg te komen.

Questa era l'ultima previsione meteo per le vacanze dell'estate 2020. Spero che abbiate soddisfatto le nostre aspettative e torneremo con voi la prossima estate!

 Het Alpengebied

Vrijdag 28 augustus volgen vanuit het westen al vroeg in de ochtend pittige regen- en onweersbuien die zich snel oostwaarts verspreiden. Voor deze buien uit kan de temperatuur toch nog even boven de 25 graden uitkomen. Alleen in het uiterste noorden en oosten van Oostenrijk blijft het droog, warm en zonnig. De buien komen niet tot daar en dus kan de temperatuur nog flink oplopen: tot 30 graden tegen de grens met met Hongarije en Slowakije. Vooral in het zuiden van Zwitserland rond Lugano kan er vandaag extreem veel neerslag vallen: lokaal tot 100 mm! Ook in het westen van Oostenrijk kan het flink door plenzen. Bij buien moet ook rekening gehouden worden met lokaal zware windstoten of grote hagel, vooral in de zuidelijke Alpen. De lokale autoriteiten hebben voor delen van Oostenrijk al code oranje en voor de regio Lugano in Zwitserland zelfs code rood afgegeven! 

Zaterdag 29 augustus weet het uiterste noorden en oosten van Oostenrijk opnieuw de dans te ontspringen! Daar blijft het nog zonnig en warm zomerweer met temperaturen tot 30 graden. In de rest van de Alpen blijven de zware onweersbuien maar overtrekken. Het zwaartepunt ligt ‘’s ochtends opnieuw rond de regio Lugano in Zuid-Zwitserland, maar later in de middag en avond verplaatst zich dit richting zuiden van Oostenrijk rond de Italiaanse grens. Er kan opnieuw zeer veel regen gaan vallen en tijdens buien is ook kans op grote hagel en zware windstoten. Er geldt ook weer code oranje in delen van Oostenrijk en code rood in een deel van Zwitserland, dus hou de berichtgeving daar goed in de gaten! In de westelijke Alpen komt de temperatuur niet boven de 18 graden uit, in Centraal-Oostenrijk kan deze nog oplopen tot iets boven de 20 graden.

Zondag 30 augustus blijft het maar regenen in een groot gedeelte van de Alpen. De enige regio die er nog steeds aan weet te ontsnappen is het uiterste oosten van Oostenrijk, daar is het gewoon nog steeds prachtig weer met temperaturen die ruim 30 graden halen. In de rest van de Alpenregio vallen dus bijna de hele zondag weer stevige (onweers)buien. Vooral in het oosten kan de zon er tussendoor ook nog even bij komen. De temperaturen komen nu bijna nergens meer boven de 20 graden uit. 

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Ook het weer lijkt er geen zin meer in te hebben, want voorlopig zit er geen stabiel warm zomerweer meer in de verwachting. De meest extreme kantjes van de buien gaan er wel af, maar er blijven gewoon elke dag buien overtrekken. Ook blijft het vrij fris. Pas halverwege volgende week wordt het weer droger en kan de temperatuur ook weer iets oplopen.

Griekenland

Vrijdag 28 augustus is het gewoon mooi, zonnig en heet weer. De temperaturen lopen snel op tot ruim 30 graden en het blijft overal droog. Lokaal kan het 35 graden worden, op de eilanden is het iets koeler. Op de oostelijke eilanden kan het stevig doorwaaien.

Zaterdag 29 augustus is het opnieuw een prachtige zonovergoten zomerdag! Het is helder en de temperaturen lopen snel op: tot lokaal 37 of 38 graden in het binnenland. Verder blijft het droog en waait het vooral op de oostelijke eilanden stevig.

Zondag 30 augustus is het copy-paste met de dag ervoor. Het blijft gewoon droog en heet zomerweer. De wind op de eilanden neemt verder iets af. 

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Het weer in Griekenland blijft echter nog volop in de vakantiemodus: het blijft stabiel, zonnig en warm zomerweer met hoge temperaturen. Pas volgende week woensdag lijkt er een omslag te komen wat betreft de temperatuur. Die gaat dan iets omlaag. Ook wordt het iets wisselvallig en gaan er buien vallen.

Αυτή ήταν η τελευταία πρόγνωση καιρού για τις διακοπές του καλοκαιριού του 2020. Ας ελπίσουμε ότι έχετε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και θα επιστρέψουμε μαζί σας το επόμενο καλοκαίρι!

 Portugal

Vrijdag 28 augustus komen er in heel Portugal wat wolkenvelden voor, maar blijft het wel droog. De temperaturen liggen net boven de 20 graden aan de kust, 25 graden in het noorden van Portugal en maximaal 32 graden in het zuidoosten. Alleen op de Azoren kan een bui vallen. 

Zaterdag 29 augustus is in het midden en zuiden van Portugal een zonovergoten zomerdag! De temperaturen liggen wel nog iets lager dan de dag ervoor, want het wordt maximaal 30 graden. In het noorden komen meer wolkenvelden voor en daar gaan ook wat buien vallen. De temperatuur ligt daar rond de 25 graden. Op de eilanden van Portugal kan ook een bui vallen.

Zondag 30 augustus wordt in heel Portugal de perfecte zomerdag: er is geen wolkje aan de lucht en de temperaturen zijn vergelijkbaar met de dag ervoor: rond de 25 graden in het noorden en aan de kust, rond de 30 graden in het zuiden. Alleen op de eilanden trekken wat wolkenvelden over, maar het blijft daar verder ook droog.

De dagen daarna is de vakantieperiode helaas voorbij! Het blijft het over het algemeen wel aardig zomerweer. Af en toe drijven er meer wolkenvelden langs, maar het blijft meestal wel droog. De temperatuur liggen eerst nog rond de, 25 graden in het noorden tot iets meer dan 30 graden in het zuiden. Halverwege volgende week komt het hete zomerweer echter terug en loopt de temperatuur in het hele land weer op tot boven de 30 graden, in het zuiden zelfs lokaal boven de 35 graden.

Esta foi a última previsão do tempo para o feriado do verão de 2020. Esperamos que você tenha atendido às nossas expectativas e estaremos de volta com você no próximo verão!

Let op: door de huidige situatie omtrent Covid-19 zijn er een aantal landen waar de grenzen van gesloten zijn of waar een negatief reisadvies voor geldt. In dit vakantieweerbericht schrijven we alleen over het weer in de landen waar code geel voor geldt. Volg de actuele reisadviezen!

Bekijk de actuele reisadviezen op onze Vakantieradar.