Meteorologen

Thomas Vermeulen

Avatar van  Thomas Vermeulen Sinds 2019 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Master Earth and Environment aan de Wageningen Universiteit.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Sinds december 2019 werk ik als junior meteoroloog bij Buienradar en ondersteun ik het weekendteam.

Kort overzicht van de loopbaan

Na het behalen van mijn VWO-diploma, wist ik al meteen dat ik in Wageningen de studie ‘Bodem, Water & Atmosfeer’ wilde volgen. Van kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in de processen die de aarde te bieden heeft. Voor met name extreme weersomstandigheden heb ik een enorme passie ontwikkeld en hier ben ik dan ook veel mee bezig.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het weer is een van de meest besproken onderwerpen in het dagelijks leven. Niet zo gek ook, want het weer is geen dag hetzelfde en het beïnvloedt de maatschappij altijd! (Luchtvaart)verkeer, festivals en andere evenementen ondervinden allemaal de gevolgen van het weer. Met name extreem weer spreekt mij erg aan, omdat dan pas de enorme kracht van het natuurgeweld kan worden gezien. Het liefst ga ik dan ook achter zware onweersbuien of stormen aan om deze van dichtbij mee te mogen maken. Op zo’n moment zie je ook nog altijd hoe kwetsbaar we zijn en hoe belangrijk het dus is om correcte weersverwachtingen te maken.