Ontdek Tirol!

Tirol - Vakantie in het hart van de Alpen

Van onze partner Visit Tirol

Over Tirol

Tirol staat voor sport, ontspanning en cultuur. Een zomervakantie in het hart van de Alpen maakt indruk met een adembenemend berglandschap, veel verschillende vrijetijdsactiviteiten en oprechte gastvrijheid. 

Meer dan 500 bergtoppen zijn hoger dan 3.000 meter, 5 gletsjers bedekken het Tiroolse landschap en groene bergweiden met almhutten nodigen jou uit om van deze idyllische sfeer te genieten. Het hele jaar door vind je culturele schatten en unieke tradities in de Alpen. En wist je dat 92% van de toeristische bedrijven door een familie wordt beheerd in Tirol? Dat maakt de Tiroolse gastvrijheid zo bijzonder! Lees meer over deze Tiroolse levensstijl op: https://www.visittirol.nl/activiteiten/tirol-voor/levensgenieters

Populaire regio's in Tirol

Regio Achensee
Bergachtige streek met een vleugje maritieme flair: de vakantieregio rondom het grootste meer van Tirol is het hele jaar door een gevarieerde en gezinsvriendelijke bestemming. In de zomer genieten bezoekers de indrukwekkende bergpanorama met de glinsterende blauwe kleur van het water. Zeilers en surfers houden van de omstandigheden op de "Zee van de Tirolers", zoals de Achensee ook wel bekend staat bij de lokale bevolking. Dankzij het heldere water en de prachtige ligging tussen het Karwendel- en Rofangebergte, is de Achensee al jaren een populaire zomerbestemming.

>  Meer informatie over de regio Achensee

Regio Innsbruck
De Tiroolse hoofdstad heeft veel te bieden: Innsbruck scoort met Alpendiversiteit en pulserende stedelijke energie. De historisch oude stad met zijn middeleeuwse architectuur getuigt van een bewogen geschiedenis. De bloeiende ALpenzomer in de regio Innsbruck komt ook tot uiting in het sportaanbod. Op de berg en in het dal kan je wandelen, klimmen, fietsen of rots klimmen - sportief plezier en het stadsgevoel zijn gegarandeerd.

>  Meer informatie over de regio Innsbruck

Regio Paznaun-Ischgl 
Paznaun met de vier steden Galtür, Ischgl, Kappl en See biedt met zijn buitengewone berglandschap een hoog alpiene ervaring voor sportievelingen, genieters en het hele gezien. Iedere gast kan zijn zomervakantie precies doorbrengen zoals hij of zij wil. Vol leuke zomeractiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, coole evenementen en nog veel meer: Paznaun - het Alpenparadijs is de plek voor jou!

>  Meer informatie over de regio Paznaun-Ischgl

Regio Seefeld 
In de regio Seefeld is de Tiroler hoogvlakte uniek in de Alpen: ze omkaderen de natuur in plaats van deze te begrenzen. Hier opent het landschap zich naar het zonnige zuiden en biedt ruimte voor natuurlijke diversiteit en echte levensvreugde. Het mooiste hoogplateau van Tirol strekt zich uit tussen berg en dal, bos en weide op 1.200 meter hoogte. De regio Seefeld, Leutasch, Mösern, Reith en Scharnitz bestaat uit vijf idyllische dorpjes. Ieder dorpje vertelt zijn eigen verhaal, biedt bijzondere ervaringen en weet te inspireren met afwisselende avonturen.  

>  Meer informatie over de regio Seefeld

Regio Stubai 
Omringt door ongeveer 100 bergen met toppen van 3.000 meter of meer biedt het Stubaital zowel in de zomer als in de winter talloze activiteiten voor gezinnen en sportliefhebbers. De regio Stubaital bestaat uit de vakantiedorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, waarbij de buitenbeleving een top prioriteit heeft: laad jouw batterij op tijdens een hike in de Stubaier Alpen, bewonder de Stubaier gletsjer of laat jouw hart sneller kloppen tijdens het mountainbiken in de Stubaier Alpen.

>  Meer informatie over de regio Stubai

Regio Tiroler Zugspitz Arena
In de Tiroler Zugspitz Arena wordt elke vakantie een onvergetelijke belevenis. Het geheime recept voor een onvergetelijke zomervakantie: een veelvoud aan afwisselende hikes, fietspaden en vrijetijdsactiviteiten, gecombineerd met verschillende bergmeren en openbare zwembaden en veel gezinsvriendelijke aanbiedingen. Wij bieden speciale aanvullende services tijdens jouw verblijf aan de voet van de Zugspitze - tot genoegen van onze gasten. 

>  Meer informatie over de regio Tiroler Zugspitz Arena