Meteorologen

Jennifer Faber

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Sinds december 2013 ben ik werkzaam als meteoroloog bij RTL Weer & Verkeer en bij Buienradar. Sinds januari 2014 ook werkzaam als weerpresentator voor RTL 4 en RTL Z.

Kort overzicht van de loopbaan

Aan de Wageningen University heb ik de master Meteorologie & Luchtkwaliteit gevolgd. Na het afronden van de studie heb ik 1,5 jaar voor Meteovista gewerkt als media- en gladheidsmeteoroloog. Ondanks een leuk team, vielen de onregelmatige diensten zwaar en miste ik de interactie met de mensen. Toen besloot ik een overstap te maken naar het voortgezet onderwijs. Gedurende 2,5 jaar heb ik op het Pallas Athene College gewerkt. Naast aardrijkskundedocent was ik ook mentor en gaf op invalsbasis wiskunde. In oktober 2013 werd ik door collega William Huizinga benaderd voor een vacature weerpresentator bij RTL. Volgens mij was dit een “once-in-a-lifetime” kans die ik niet wilde laten schieten en ik besloot auditie te doen. En tot op heden nog geen spijt gehad van deze keuze.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het vak blijft uitdagend doordat het weer altijd verandert en je telkens voor nieuwe situaties komt te staan. De variatie van het weer in combinatie met het opzetten van nieuwe weerpresentaties op televisie en online, is een geweldige uitdaging die ik met beide handen vastpak.