Meteorologen

Brian Verhoeven

Avatar van  Brian Verhoeven Sinds 2017 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Master Earth & Environment aan de Wageningen Universiteit.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Sinds december 2017 werk ik als junior meteoroloog bij Buienradar en ondersteun ik het team in de weekenden.

Kort overzicht van de loopbaan

Ik was als kind altijd nieuwsgierig naar hoe de dingen om me heen werkten. Toen ik klaar was met mijn vwo ben ik de studie "Bodem, Water, Atmosfeer" aan de Wageningen UR gaan doen, zodat ik al die processen om me heen ook kon begrijpen. Daar heb ik vrij vlot een passie ontwikkeld voor het weer. Vooral het extreme zomerse weer vind ik enorm boeiend en daardoor ben ik de meteorologie terecht gekomen.

Wat is er zo leuk aan het vak?

De extremen binnen de meteorologie zijn voor mij leukst. Van hittegolven en flinke onweersbuien tot extreme kou: je hebt ze allemaal in Nederland. Waar de meeste mensen naar binnen lopen omdat er bijvoorbeeld onweer aankomt, loop ik naar buiten om het te aanschouwen. Door met mijn neus bovenop het weer te zitten en elke dag weer een nieuwe uitdaging is, kan ik enorm genieten van mijn werk bij Buienradar. Iedere dag dat ik onderweg naar Hilversum ben, vraag ik me al af wat die dag me gaat brengen. Ik vind het onbekende binnen het weer dan ook het mooiste wat dit vak me brengt.