Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Eind van de dag veel regen en zware windstoten

Eind van de dag veel regen en zware windstoten

Geplaatst op donderdag 20 februari 2020 om 07:30 door Ed Aldus

Het is en blijft tot in het carnavalsweekend erg wisselvallig en zacht in Nederland. Het betekend niet alleen kommer en kwel, morgen is het best aardig weer. Helaas moeten de Carnavalsvierders op zondag rekening houden met nat weer. 

Vanochtend is het bewolkt en slechts lokaal kan er een spat regen- of motregen vallen. Het was vanochtend in alle vroegte met 5 graden in het noordoosten en 8 graden in het westen en zuidwesten al vrij zacht. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig of krachtig, windkracht 4 tot 6. 

Vanmiddag is het bewolkt en in de tweede helft van de middag trekt een actief koufront met regen vanuit het westen ons land binnen. Het kan dan tijdelijk stevig plenzen. De avondspits zal last krijgen van de regen. De temperatuur komt uit op 9 graden op de Wadden, 10 graden in het midden en 12 graden in het zuiden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee hard tot mogelijk stormachtig, windkracht 4 tot 8. Eind van de middag bestaat er in het westen kans op zware windstoten tussen 75 en 90 km/u.

Vanavond trekt het actieve regengebied met de bijbehorende zware windstoten naar het oosten weg. De nacht verloopt droog met opklaringen en nog maar een kleine kans op een bui in het oosten. Er staat een matige en aan zee krachtige westenwind, windkracht 4 tot 6. In het Waddengebied kan de wind nog soms hard zijn, windkracht 7. Het koelt af naar 1 of 2 graden in het zuidoosten en 5 graden aan zee.  

Morgen zorgt een rug van hogedruk voor droog weer met geregeld zon. Wel neemt in de loop van de middag de bewolking vanuit het westen toe. Het wordt 10 graden en de zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6. In het Waddengebied staat een krachtig of harde zuidwestenwind, kracht 6 of 7.

De dagen erna blijft de herfstmachinerie op volle toeren draaien. In het weekend is het bewolkt en vooral op zondag is het kletsnat met 10-20 mm, de meeste regen lijkt in de ochtend te vallen. Zaterdag waait er aan zee een krachtig of harde zuidwestenwind, kracht 6 of 7. Op zondag is de wind minder sterk. In de middag wordt het 10 tot 13 graden. De hele volgende week blijft het wisselvallig met later kans op winterse buien en minder zacht weer. 

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 4,6°
Maximale temperatuur 7,4°
Minimale temperatuur 1,5°
Laagst gemeten temperatuur -14°
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1956
Hoogst gemeten temperatuur 16,9°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1990

Actuele temperatuur

Actuele wind