Schotse Hooglander.

Schotse Hooglander.

Dit runderras is geschikt om in natuurgebieden jaarrond als grote grazer te worden ingezet. De dieren zijn in Nederland dan ook veelvuldig te zien in natuur- en recreatiegebieden. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn zelden agressief, maar bij een onverwachte confrontatie wordt terughoudend gedrag aanbevolen. Als ruim afstand wordt gehouden zullen de dieren in de regel niet verontrust raken door menselijke aanwezigheid.

Door: Regina Vastenhout
Gemaakt: 10-01-2019, 791x bekeken

Meer foto's van Regina Vastenhout

Bekijk slideshow
Windrichting wordt gerapporteerd door de richting waaruit het afkomstig is. Zo waait er een noordenwind van noord naar zuid. Windrichting wordt meestal gerapporteerd in windrichtingen of in azimutgraden. De windrichting wordt gemeten in graden met de klok mee vanuit het noorden. 1 De papaver die in Nederland groeit, komt vooral voor op droge zanderige grond die kort geleden omgewoeld is, zoals op spoordijken of op opgespoten zandvlaktes. De zaden van de klaproos behouden onder de grond erg lang hun kiemkracht en ontkiemen als ze, soms na jaren, weer aan de oppervlakte komen. De klaproos is dan ook een echte pioniersplant. Klaproos heeft geen nectarklieren, maar levert hoogwaardig stuifmeel voor bijvoorbeeld de honingbijen. 2 De witte pauwen van Staverden zijn landelijk bekend. De dieren bezitten een prachtig zuiver wit verenkleed. Witte pauwen hebben donkere ogen en zijn daarom geen albino’s. De pauwenhaan heeft een grote en lange staart. Vooral in het voorjaar tijdens de paar- of baltstijd wordt deze breed uitgespreid om ermee te pronken. 2 De witte pauwen van Staverden zijn landelijk bekend. De dieren bezitten een prachtig zuiver wit verenkleed. Witte pauwen hebben donkere ogen en zijn daarom geen albino’s. De pauwenhaan heeft een grote en lange staart. Vooral in het voorjaar tijdens de paar- of baltstijd wordt deze breed uitgespreid om ermee te pronken. 3 De witte pauwen van Staverden zijn landelijk bekend. De dieren bezitten een prachtig zuiver wit verenkleed. Witte pauwen hebben donkere ogen en zijn daarom geen albino’s. De pauwenhaan heeft een grote en lange staart. Vooral in het voorjaar tijdens de paar- of baltstijd wordt deze breed uitgespreid om ermee te pronken. 1 Mandarijneenden rusten vaak in bomen. Ze kunnen in het donker goed zien. Hun voedsel, dat ze op het land zoeken, bestaat uit noten en zaden, maar ook insecten en slakken staan op het menu. Dit dier is deels een trekvogel.
 
Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...