Wild zwijn op zoek naar voedsel.

Wild zwijn op zoek naar voedsel.

Het wild zwijn heeft een borstelachtige vacht die 's winters langer en donkerder is dan in de zomer. In het voorjaar vallen de winterharen uit en krijgen ze een kortere en lichtere vacht. Ze hebben een kort en stevig lijf en een afgeplatte sterke snuit. De neus eindigt in een wroetschijf. De achterpoten zijn korter dan de voorpoten en volwassen dieren hebben een staart die eindigt in een pluim.

Door: Regina Vastenhout
Gemaakt: 09-12-2018, 1355x bekeken