Actueel

In samenwerking met:

Weervrouw Amara Onwuka keert terug bij RTL

Amara Onwuka keert na een afwezigheid van vijf jaar terug als meteoroloog bij RTL Weer. Tussen 2013 en 2019 was Onwuka te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. Afgelopen jaren presenteerde ze het weer op SBS6. "Ik ben blij om terug te zijn en opnieuw onderdeel uit te maken van het team van RTL Weer", zegt ze.

Onwuka spreekt van een 'boeiende tijd voor meteorologen'. "Het weer is altijd al interessant, maar wordt ook extremer en grilliger. Grote hagelstenen, valwinden, tornado's en extreme droogte zijn in Europa bijna geen uitzondering meer. Ook in Nederland neemt de onvoorspelbaarheid toe; allemaal gevolgen van de atmosfeer die warmer wordt en daarmee ook onverwacht en soms zelfs explosief kan zijn."

De taak van meteorologen wordt hiermee belangrijker, zegt Onwuka. "We doen een zo nauwkeurig mogelijke verwachting, zodat iedereen zich hier zo goed mogelijk op kan voorbereiden. De klimaatdesk van RTL Nieuws is hierop een mooie aanvulling; weer en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden."

Onwuka studeerde aan de kunstacademie in Utrecht. In 2006 volgde ze een opleiding bij Meteo Consult, daarna werd ze weervrouw voor de regionale televisie.

Naast haar werk als meteoroloog was ze ook in andere tv-programma’s te zien. Zo was ze in 2015 de winnaar van Expeditie Robinson en was ze in 2021 te zien in De Verraders.


27 februari 2024 14:58


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25