Actueel

In samenwerking met:

Weervrouw Amara Onwuka keert terug bij RTL

Amara Onwuka keert na een afwezigheid van vijf jaar terug als meteoroloog bij RTL Weer. Tussen 2013 en 2019 was Onwuka te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. Afgelopen jaren presenteerde ze het weer op SBS6. "Ik ben blij om terug te zijn en opnieuw onderdeel uit te maken van het team van RTL Weer", zegt ze.

Onwuka spreekt van een 'boeiende tijd voor meteorologen'. "Het weer is altijd al interessant, maar wordt ook extremer en grilliger. Grote hagelstenen, valwinden, tornado's en extreme droogte zijn in Europa bijna geen uitzondering meer. Ook in Nederland neemt de onvoorspelbaarheid toe; allemaal gevolgen van de atmosfeer die warmer wordt en daarmee ook onverwacht en soms zelfs explosief kan zijn."

De taak van meteorologen wordt hiermee belangrijker, zegt Onwuka. "We doen een zo nauwkeurig mogelijke verwachting, zodat iedereen zich hier zo goed mogelijk op kan voorbereiden. De klimaatdesk van RTL Nieuws is hierop een mooie aanvulling; weer en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden."

Onwuka studeerde aan de kunstacademie in Utrecht. In 2006 volgde ze een opleiding bij Meteo Consult, daarna werd ze weervrouw voor de regionale televisie.

Naast haar werk als meteoroloog was ze ook in andere tv-programma’s te zien. Zo was ze in 2015 de winnaar van Expeditie Robinson en was ze in 2021 te zien in De Verraders.


27 februari 2024 14:58


Geniet nog even van het weekend, want komende week slaat het weer om

12-04-2024 om 13:02
We moeten het er dit weekend nog even van nemen wat betreft het weer. Een lekker terrasje of barbecueën in de tuin is vanavond tot en met zondag zeker mogelijk. In Limburg kan het morgen wel 24 graden worden. En geniet daar maar van, want na het weekend maakt het weer een flinke omslag.
Lees het artikel

Weer een hitterecord: maart wereldwijd de warmste maart ooit

09-04-2024 om 02:03
Nog nooit werd het volgens de metingen op onze aarde in maart zo warm als het afgelopen maand werd. En dat niet alleen: maart was ook de tiende maand op rij dat er warmterecords werden verbroken.
Lees het artikel

Komend weekend opnieuw 20 graden, daarna voelt het flink kouder

08-04-2024 om 08:47
Warm en dan weer fris. Rustig zonnig weer en dan weer stormachtig en bewolkt. De komende week gaat het weerbeeld alle kanten op. Vandaag is het een prima lentedag en is het vrij warm, morgen krijgen we te maken met flinke wind en kan het herfstig en zelfs een beetje guur aanvoelen.
Lees het artikel

Het is officieel: vandaag is de warmste 6 april ooit gemeten

06-04-2024 om 12:42
Nog nooit was het op 6 april zo warm, sinds de metingen in 1901 begonnen. Rond 14.30 uur kwam de temperatuur in De Bilt uit boven de 23 graden, waarmee het dagrecord werd gebroken. Het zijn uitzonderlijk hoge temperaturen voor deze periode van het jaar.
Lees het artikel

Mogelijk zomerse temperaturen: zo warm is het nu bij jou

06-04-2024 om 11:11
Het is vandaag een warme dag in Nederland. Rond 12.30 werd het in De Bilt meer dan 20 graden en naar verwachting lopen de temperaturen nog verder op. Lokaal tot boven de 26 graden.
Lees het artikel

Ook in Zuid-Europa is het warmer dan gemiddeld: 28 graden in Spanje

06-04-2024 om 10:57
In ons land worden zomerse temperaturen verwacht, maar in Frankrijk, Spanje en Italië is het vandaag nog net iets warmer. Ook zijn de temperaturen hoger dan gebruikelijk op 6 april, met op sommige plekken zelfs zomerse waarden.
Lees het artikel

Nat hè? Maar let op: zaterdag mogelijk 26 graden

04-04-2024 om 09:21
Regen, regen en regen: veel meer ga je vandaag niet krijgen. Ook morgen is het nog nat en waait er een stevige wind. Maar nog even twee dagen doorzetten, want mooi weer komt onze kant op. Aanstaande zaterdag krijgen we te maken met de eerste lokale zomerse dag. In het zuiden kan het zelfs 26 graden worden.
Lees het artikel

Nooit eerder was de prijs van robusta-koffie zo hoog

03-04-2024 om 18:01
De prijs voor Robusta-koffiebonen, die veel wordt gebruikt voor oploskoffie, was nog nooit zo hoog. Vandaag bereikten de bonen op de handelsbeurs in Londen het hoogste niveau ooit. Eén van de oorzaken lijkt een hittegolf in Vietnam te zijn.
Lees het artikel

Regenachtige week, maar lenteweer met 20 graden komt in zicht

31-03-2024 om 09:17
Velen snakken ernaar: in T-shirt naar buiten, een wandeling maken in de warme lentezon. Volgend weekend zou dat zomaar kunnen, al moeten we eerst nog even een regenachtige week door.
Lees het artikel

Eitjes zoeken kan het beste zondag, tweede paasdag kletsnat

29-03-2024 om 08:42
Mensen die het helemaal gehad hebben met de regen van de afgelopen dagen, zullen nog even geduld moeten hebben. Dit weekend blijft het namelijk wisselvallig, met een erg natte maandag op komst.
Lees het artikel

Vier mensen verdronken in Spanje door storm Nelson

28-03-2024 om 17:33
In Spanje zijn vandaag vier mensen verdronken door storm Nelson. Twee van hen werden door de golven de zee in getrokken. Ook een kind dat de zee in liep en een man die het kind probeerde te redden, hebben het niet overleefd.
Lees het artikel

Na regen komt zon: 'De jas kan morgen zeker uit'

25-03-2024 om 14:57
Afgelopen weekend moesten we de regenbuien doorstaan, maar wie nu naar buiten kijkt zal ongetwijfeld een glimlach op zijn gezicht krijgen: het is zonnig én droog. Dat kunnen we de rest van de week grotendeels ook verwachten, zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar.
Lees het artikel