Actueel

In samenwerking met:

Het is koud en nat, maar daar komt verandering in

Buiten is het een graad of vijf. Wie naar buiten gaat, merkt al gauw dat het waterkoud aanvoelt: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Maar meteoroloog William Huizinga van Buienradar heeft goed nieuws.

Nu staat er nog een krachtige noordoostenwind, goed dus voor een frisse gevoelstemperatuur. Daar komt komende nacht verandering in, zegt Huizinga. "De wind neemt af, morgen loopt de temperatuur op tot rond de acht graden."

De zon

Minder koud dus, en het wordt ook nog eens droog. "Die dagen zijn tegenwoordig bijzonder", zegt Huizinga. "De zon komt ook langs, maar slechts in delen van het land."

Dan gaat het met name om het noorden en westen. Dat ligt anders in de andere delen van het land. "Vooral in het oosten en zuidoosten wordt het mistig, en dat kan lang aanhouden."

Beetje regen in het weekend

Een dag met twee gezichten dus, hoe zit dat dan de rest van de week? "Een lichtpuntje is dat de hoeveelheid regen die woensdag valt, klein is. Het wordt droog en rustig weer."

Richting het weekend neemt de kans op regen weer wat toe, maar echt veel gaat het niet worden. "Het zijn een paar millimeter, niet meer de bakken die we hebben gehad."

De temperatuur dan? Een graad of 11. "In het weekend is dat iets onzekerder."


26 februari 2024 13:30


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25