Actueel

In samenwerking met:

Code oranje in heel het land: 'Flinke windstoten en pittige buien'

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd voor heel het land. Code oranje geldt vanaf het begin van de avond voor zeer zware windstoten en onweersbuien.

Langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van meer dan 120 kilometer per uur, zegt het KNMI. Landinwaarts zijn er windstoten mogelijk van zo'n 100 kilometer per uur. Vanuit het westen zal in de loop van de avond de wind geleidelijk in kracht afnemen.

Code oranje begon om 19.00 uur en geldt in het hele land tot 01.00 uur. Daarna blijft het onstuimig en geldt code geel tot het begin van de nacht in alle provincies. 

"Stormdepressie Louis trekt aan het einde van de middag Zeeland binnen met een paar heel forse buien", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. 

Zie hier beneden hoe hard het nu bij jou waait:

"Bij pittige buien kan het landinwaarts nog wel hardere windstoten opleveren dan 100 kilometer per uur. Vanuit Zeeland trekt Louis naar het noordoosten toe. Het is vrij bijzonder dat die zware windstoten zo ver landinwaarts voorkomen."

Middendorp waarschuwt voor omvallende bomen. Want ook al staan die niet in het blad, door de regenval van de afgelopen tijd is de bodem erg zompig.


22 februari 2024 16:42


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25