Actueel

In samenwerking met:

Sjor het tuinmeubilair maar weer vast: vanavond trekt storm Louis langs

Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt, maar het gaat later vandaag behoorlijk spoken in het land. En dat heeft allemaal te maken met storm Louis.

Vanochtend is het allemaal nog erg rustig, met vrij hoge temperaturen. Het wordt zo'n 12 graden, en dat is veel hoger dan het februarigemiddelde van 7 graden. Het is vanmorgen ook nog eens overwegend droog. Er kan zo nu en dan een buitje vallen, maar dat mag geen naam hebben. Misschien is er zelfs een zonnetje te zien, maar het is vooral bewolkt.

Veel regen

Dat is echter letterlijk stilte voor de storm. Want vanmiddag komen vanuit het zuidwesten buien aanzetten, lokaal met een klap onweer, en dan gaan we de invloeden van storm Louis merken in ons land. Die ligt nu nog boven de Atlantische Oceaan en gaat richting de Britse eilanden, maar hij trekt in de loop van de avond ook hier langs. 

Dat gaat gepaard met flink veel regen en zware tot zeer zware windstoten. Aan de kust kan de wind zelfs aantrekken tot een westerstorm, met windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur. Ook in het binnenland is er kans op zware windstoten, van zo'n 90 tot 100 kilometer per uur. Houd de berichtgeving vanavond dus in de gaten.

Het KNMI heeft code geel aangekondigd. 'Ronduit onstuimig en nat', noemt Buienradar-meteoroloog William Huizinga het weerbeeld van vanavond in het RTL Ontbijtnieuws.

Komende nacht neemt de wind langzaam maar zeker af. Morgen en in het weekend wordt het dan een stuk rustiger. Er valt zo nu en een buitje, en de zon laat zich ook geregeld zien.

Het wordt echter ook kouder. De temperaturen dalen tot zo'n 7 à 8 graden, en in de nacht neemt de kans op vorst toe.


22 februari 2024 09:47


Harde wind: minder treinen, vluchten geannuleerd

15-04-2024 om 13:00
De zware buien die nu over het land trekken, gaan gepaard met onweer, hagel en harde windstoten. Vanwege deze harde wind zijn tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd. De intercity's tussen Amsterdam en Rotterdam die vanmiddag niet reden vanwege de wind, rijden weer.
Lees het artikel

Vandaag onweer, hagel en code geel vanwege windstoten

14-04-2024 om 18:51
Na een aantal mooie lentedagen begint de komende week onstuimig. Vandaag trekken buien met onweer en hagel over het land. Die buien gaan gepaard met zware windstoten. Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven.
Lees het artikel

Geniet nog even van het weekend, want komende week slaat het weer om

12-04-2024 om 13:02
We moeten het er dit weekend nog even van nemen wat betreft het weer. Een lekker terrasje of barbecueën in de tuin is vanavond tot en met zondag zeker mogelijk. In Limburg kan het morgen wel 24 graden worden. En geniet daar maar van, want na het weekend maakt het weer een flinke omslag.
Lees het artikel

Weer een hitterecord: maart wereldwijd de warmste maart ooit

09-04-2024 om 02:03
Nog nooit werd het volgens de metingen op onze aarde in maart zo warm als het afgelopen maand werd. En dat niet alleen: maart was ook de tiende maand op rij dat er warmterecords werden verbroken.
Lees het artikel

Komend weekend opnieuw 20 graden, daarna voelt het flink kouder

08-04-2024 om 08:47
Warm en dan weer fris. Rustig zonnig weer en dan weer stormachtig en bewolkt. De komende week gaat het weerbeeld alle kanten op. Vandaag is het een prima lentedag en is het vrij warm, morgen krijgen we te maken met flinke wind en kan het herfstig en zelfs een beetje guur aanvoelen.
Lees het artikel

Het is officieel: vandaag is de warmste 6 april ooit gemeten

06-04-2024 om 12:42
Nog nooit was het op 6 april zo warm, sinds de metingen in 1901 begonnen. Rond 14.30 uur kwam de temperatuur in De Bilt uit boven de 23 graden, waarmee het dagrecord werd gebroken. Het zijn uitzonderlijk hoge temperaturen voor deze periode van het jaar.
Lees het artikel

Mogelijk zomerse temperaturen: zo warm is het nu bij jou

06-04-2024 om 11:11
Het is vandaag een warme dag in Nederland. Rond 12.30 werd het in De Bilt meer dan 20 graden en naar verwachting lopen de temperaturen nog verder op. Lokaal tot boven de 26 graden.
Lees het artikel

Ook in Zuid-Europa is het warmer dan gemiddeld: 28 graden in Spanje

06-04-2024 om 10:57
In ons land worden zomerse temperaturen verwacht, maar in Frankrijk, Spanje en Italië is het vandaag nog net iets warmer. Ook zijn de temperaturen hoger dan gebruikelijk op 6 april, met op sommige plekken zelfs zomerse waarden.
Lees het artikel

Nat hè? Maar let op: zaterdag mogelijk 26 graden

04-04-2024 om 09:21
Regen, regen en regen: veel meer ga je vandaag niet krijgen. Ook morgen is het nog nat en waait er een stevige wind. Maar nog even twee dagen doorzetten, want mooi weer komt onze kant op. Aanstaande zaterdag krijgen we te maken met de eerste lokale zomerse dag. In het zuiden kan het zelfs 26 graden worden.
Lees het artikel

Nooit eerder was de prijs van robusta-koffie zo hoog

03-04-2024 om 18:01
De prijs voor Robusta-koffiebonen, die veel wordt gebruikt voor oploskoffie, was nog nooit zo hoog. Vandaag bereikten de bonen op de handelsbeurs in Londen het hoogste niveau ooit. Eén van de oorzaken lijkt een hittegolf in Vietnam te zijn.
Lees het artikel

Regenachtige week, maar lenteweer met 20 graden komt in zicht

31-03-2024 om 09:17
Velen snakken ernaar: in T-shirt naar buiten, een wandeling maken in de warme lentezon. Volgend weekend zou dat zomaar kunnen, al moeten we eerst nog even een regenachtige week door.
Lees het artikel

Eitjes zoeken kan het beste zondag, tweede paasdag kletsnat

29-03-2024 om 08:42
Mensen die het helemaal gehad hebben met de regen van de afgelopen dagen, zullen nog even geduld moeten hebben. Dit weekend blijft het namelijk wisselvallig, met een erg natte maandag op komst.
Lees het artikel