Actueel

In samenwerking met:

Vier zwaargewonden door extreme bliksem in Sydney

In de Australische stad Sydney zijn vier mensen gewond geraakt door bliksem. Tijdens een hevige storm werden in de stad in één middag 75.000 bliksemschichten geregistreerd.

Het viertal, twee mannen en twee vrouwen in leeftijden variërend van tiener tot in de dertig, schuilde onder een boom in de Botanische Tuin voor de regen. Ze raakten bewusteloos, liepen brandwonden op en hadden hartritmestoornissen. De vier zijn volgens de hulpdiensten in een ernstige, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Geen stroom

Door het noodweer zaten meer dan 10.000 huishoudens en bedrijven in de noordelijke wijken van Sydney zonder stroom, schrijft de krant The Sydney Morning Herald. Treindiensten raakten ontregeld en het vliegverkeer liep vertraging op doordat een landingsbaan van het vliegveld beschadigd raakte. In een uur tijd viel in het noordwesten van de stad 48 millimeter regen. 

Ook morgen wordt weer noodweer verwacht in de stad. Pas zondag wordt het naar verwachting droog.


19 februari 2024 10:20


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25