Actueel

In samenwerking met:

Hoofdtent Kerstcircus Haarlem kapot gewaaid door storm

Door de stormachtige wind is de hoofdtent van het Kerstcircus Haarlem vanochtend vroeg zwaar beschadigd geraakt. Het hele dak is kapot gewaaid en 'er is niets meer van over', zegt producent René Duursma. "Er was één hele harde windvlaag en toen was het in tien seconden gebeurd."

Er ontstond een enorme scheur in het tentdoek, maar de tent zelf is niet de lucht ingegaan. "Alles stond goed geankerd", zegt Duursma.

Bekijk hier de actuele windkracht:

De tent is zodanig beschadigd dat die niet meer te gebruiken is voor de voorstellingen die gepland staan in de kerstvakantie. Maar er wordt een vervangende tent geregeld vanuit Frankrijk, dus de voorstellingen zijn niet in gevaar, verzekert hij. De producent verwacht dat de nieuwe hoofdtent morgenmiddag zal arriveren en dan weer kan worden opgebouwd.

Volgens Duursma beloopt de schade rond de 150.000 euro, maar wordt die gedekt door de verzekering van de Franse leverancier van de tent.

Het is dit jaar de dertigste editie van het Kerstcircus Haarlem, dat altijd staat op het Burgemeester Reinaldapark. De voorstellingen lopen van 22 december tot en met 7 januari.

Het Haarlemse circus is niet als enige door de harde wind gedupeerd. In Baarn (Utrecht) is de kersteditie van de Trotsmarkt afgelast. Op de locatie bij Kasteel Groeneveld zijn tientallen kramen omgewaaid. De organisatie vond het daarom niet veilig genoeg om de markt te laten doorgaan, schrijft ze op Facebook.


10 december 2023 13:29


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25