Actueel

In samenwerking met:

Hoofdtent Kerstcircus Haarlem kapot gewaaid door storm

Door de stormachtige wind is de hoofdtent van het Kerstcircus Haarlem vanochtend vroeg zwaar beschadigd geraakt. Het hele dak is kapot gewaaid en 'er is niets meer van over', zegt producent René Duursma. "Er was één hele harde windvlaag en toen was het in tien seconden gebeurd."

Er ontstond een enorme scheur in het tentdoek, maar de tent zelf is niet de lucht ingegaan. "Alles stond goed geankerd", zegt Duursma.

Bekijk hier de actuele windkracht:

De tent is zodanig beschadigd dat die niet meer te gebruiken is voor de voorstellingen die gepland staan in de kerstvakantie. Maar er wordt een vervangende tent geregeld vanuit Frankrijk, dus de voorstellingen zijn niet in gevaar, verzekert hij. De producent verwacht dat de nieuwe hoofdtent morgenmiddag zal arriveren en dan weer kan worden opgebouwd.

Volgens Duursma beloopt de schade rond de 150.000 euro, maar wordt die gedekt door de verzekering van de Franse leverancier van de tent.

Het is dit jaar de dertigste editie van het Kerstcircus Haarlem, dat altijd staat op het Burgemeester Reinaldapark. De voorstellingen lopen van 22 december tot en met 7 januari.

Het Haarlemse circus is niet als enige door de harde wind gedupeerd. In Baarn (Utrecht) is de kersteditie van de Trotsmarkt afgelast. Op de locatie bij Kasteel Groeneveld zijn tientallen kramen omgewaaid. De organisatie vond het daarom niet veilig genoeg om de markt te laten doorgaan, schrijft ze op Facebook.


10 december 2023 13:29


Het is koud en nat, maar daar komt verandering in

26-02-2024 om 12:30
Buiten is het een graad of vijf. Wie naar buiten gaat, merkt al gauw dat het waterkoud aanvoelt: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Maar meteoroloog William Huizinga van Buienradar heeft goed nieuws.
Lees het artikel

Temperatuur bleef maar hoog in februari: warmterecord gebroken

25-02-2024 om 10:36
Een nieuw warmterecord in Nederland: deze maand is de warmste februarimaand sinds de metingen in 1901 begonnen. Daarmee is een record uit 1990 uit de boeken. "Het ligt in de trend, februari is één van de snelst opwarmende maanden van het jaar", zegt meteoroloog Thijs Smink van Buienradar.
Lees het artikel

Windstoten tot 120 km/u mogelijk: zo hard waait het nu bij jou

22-02-2024 om 15:55
Stormdepressie Louis trekt aan het einde van de middag Nederland binnen. Gevolg: langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van meer dan 120 kilometer per uur. Bekijk hieronder hoe hard het op dit moment bij jou waait.
Lees het artikel

Code oranje in heel het land: 'Flinke windstoten en pittige buien'

22-02-2024 om 15:42
Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd voor heel het land. Code oranje geldt vanaf het begin van de avond voor zeer zware windstoten en onweersbuien.
Lees het artikel

Sjor het tuinmeubilair maar weer vast: vanavond trekt storm Louis langs

22-02-2024 om 08:47
Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt, maar het gaat later vandaag behoorlijk spoken in het land. En dat heeft allemaal te maken met storm Louis.
Lees het artikel

Vier zwaargewonden door extreme bliksem in Sydney

19-02-2024 om 09:20
In de Australische stad Sydney zijn vier mensen gewond geraakt door bliksem. Tijdens een hevige storm werden in de stad in één middag 75.000 bliksemschichten geregistreerd.
Lees het artikel

Temperatuur schiet de lucht in deze week: 'Mogelijk 16 graden, echt hoog'

12-02-2024 om 17:51
Het was al niet koud, en het wordt alleen maar warmer deze week. Donderdag mogelijk zelfs 16 graden in Limburg, weet meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Indonesische voetballer overlijdt door blikseminslag tijdens wedstrijd

12-02-2024 om 17:42
In Indonesië is een voetballer overleden nadat hij tijdens een wedstrijd door de bliksem was getroffen. Op sociale media gaan beelden rond van het moment waarop de 34-jarige Septian Raharja geraakt wordt.
Lees het artikel

Hoge temperaturen, weinig sneeuw in Alpen: 'Maar er is hoop'

12-02-2024 om 12:07
Wie deze week op wintersport wil in de Alpen, zal het vooral moeten doen met zachte temperaturen. Met een paar graden boven 0 moet je vooral hoger zijn om echt goed te kunnen skiën, zegt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar. "De omstandigheden zijn niet ideaal, maar er is hoop op een betere sneeuwsituatie."
Lees het artikel