Actueel

In samenwerking met:

Winterse cupcakes: 6 overheerlijke én makkelijke recepten

Inmiddels zijn we de kou buiten gewend en alhoewel de dagen korter worden, kunnen we binnen sfeer creëren door heerlijke cupcakes te bakken. En wat is nou leuker dan bakken in het thema van de tijd van het jaar? We zetten 6 cupcakes met een winters tintje op een rijtje.

1. Gingerbread cupcakes

Deze cupcakes smaken lekker winters door de kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder; ingrediënten die je veel terugziet in kerstgerechten. Om deze cupcake te maken voeg je simpelweg wat gemberpoeder, kaneel en een snufje nootmuskaat toe aan het ‘gewone’ beslag. Voor wat extra zoetigheid kan je er ook nog vanille extract aan toevoegen. Terwijl de cupcakes in de oven worden gebakken, kun je botercrème met een snufje kaneel erdoor maken voor de topping. Steek er ter decoratie een schattig gingerbread koekje in en smullen maar!

2. Tiramisu cupcakes

Tiramisu cupcakes smaken naar de nét wat zoetere variant van het originele gerecht, met een lichte koffiesmaak, een romige mascarponetopping en cacao. Ze zijn ontzettend lekker en ook nog eens eenvoudig om te maken. Bak ‘gewone’ cupcakes en besprenkel deze met een beetje koffielikeur (gemaakt van een kopje koffie, suiker en een scheutje amaretto). Voor de topping meng je mascarpone, crème fraîche en wat suiker. Tenslotte zeef je alleen nog een beetje cacao over de toef!

3. Champagne cupcakes

Deze cupcakes zijn de perfecte traktatie voor oudejaarsavond. De smaak van de champagne komt goed naar voren en door de koolzuur uit de champagne zijn ze ook nog eens extra smeuïg! Meng yoghurt met champagne en spatel dit door het beslag, vóórdat je de eieren en het bloemmengsel toevoegt. Bak de cupcakes en maak ondertussen de frosting door champagne in te koken tot 2 eetlepels en dit toe te voegen aan roomboter en poedersuiker. Versier ze met prachtige gouden sprinkles en proosten maar!

4. Glühwein cupcakes

Glühwein geeft het ultieme wintergevoel: het is warm, kruidig en fruitig. Wist je dat je dit drankje ook kan gebruiken voor in baksels? Voeg wat kaneel toe aan het beslag van de cupcake. Terwijl deze bakt in de oven, spatel je een scheut glühwein en een snuf kaneel door de crème van de topping. Spuit mooie toefjes op de cupcakes als deze afgekoeld zijn en decoreer met sprinkles of sinaasappelrasp!

5. Chai latte cupcakes

Van de combinatie van kruiden in deze cupcake krijg je het vanzelf helemaal warm. Verhit melk in een pannetje, haal van het vuur en hang er twee zakjes thee in. Laat 15-20 minuten trekken en voeg dit als laatste onderdeel aan het cupcakebeslag toe. Voor de frosting is een heel scala aan smaken te bedenken: denk aan karamel, crème brulée, kaneel of vanille. Alles past erbij!

6. Eggnog cupcakes

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, is een cocktail op basis van melk, cognac en eigeel en super geschikt voor koude winteravonden. Het is van zichzelf erg zoet en daarom perfect als basis voor cupcakes. Vervang simpelweg de melk in je cupcakerecept voor eggnog en/of maak de frosting met geklopte eggnog. 


10 december 2023 07:23


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ViewComponents.NewsOverviewViewComponent.InvokeAsync(Control control) in D:\a\1\s\src\Buienradar\ViewComponents\NewsOverviewViewComponent.cs:line 28 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsyncCore(ObjectMethodExecutor executor, Object component, ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25