Actueel

In samenwerking met:

Hevige overstromingen in Zuidoost-India, duizenden geëvacueerd

In het zuidoosten van India zorgt cycloon Michaung voor hevige regenval en harde wind, waardoor duizenden mensen geëvacueerd zijn uit lagergelegen gebieden van de deelstaten Andhra Pradesh en Tamil Nadu.

Daarnaast spreekt de politie van de stad Chennai, hoofdstad van deelstaat Tamil Nadu, over zes doden als gevolg van de storm. Deze mensen zouden omgekomen zijn door elektrocutie en vallende constructies als gevolg van het weer. 

Grote ravage

Veel woonwijken van de stad Chennai zijn overstroomd, auto's zijn weggevaagd, fabrieken zijn gesloten, bomen zijn ontworteld en de landingsbaan van de luchthaven van Chennai staat onder water, schrijft persbureau Reuters. 

Een ondergelopen straat in Chennai.

De verwachting is dat cycloon Michaung vandaag rond het middaguur aan land komt aan de kust van de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh, bericht het weerbureau van India. De cycloon zou bestaan uit aanhoudende windsnelheden van 90 tot 100 km per uur, met windstoten tot 110 km per uur.

Evacuaties

Bijna zevenduizend mensen zijn geëvacueerd uit de kustdistricten van de staat en nog eens 21.000 kunnen worden geëvacueerd, afhankelijk van het traject en de ernst van de cycloon, meldde het persbureau.

De verwachting is dat het ergste weer woensdagochtend voorbij zal zijn.


05 december 2023 00:44


Weervrouw Amara Onwuka keert terug bij RTL

27-02-2024 om 13:58
Amara Onwuka keert na een afwezigheid van vijf jaar terug als meteoroloog bij RTL Weer. Tussen 2013 en 2019 was Onwuka te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. Afgelopen jaren presenteerde ze het weer op SBS6. "Ik ben blij om terug te zijn en opnieuw onderdeel uit te maken van het team van RTL Weer", zegt ze.
Lees het artikel

Het is koud en nat, maar daar komt verandering in

26-02-2024 om 12:30
Buiten is het een graad of vijf. Wie naar buiten gaat, merkt al gauw dat het waterkoud aanvoelt: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Maar meteoroloog William Huizinga van Buienradar heeft goed nieuws.
Lees het artikel

Temperatuur bleef maar hoog in februari: warmterecord gebroken

25-02-2024 om 10:36
Een nieuw warmterecord in Nederland: deze maand is de warmste februarimaand sinds de metingen in 1901 begonnen. Daarmee is een record uit 1990 uit de boeken. "Het ligt in de trend, februari is één van de snelst opwarmende maanden van het jaar", zegt meteoroloog Thijs Smink van Buienradar.
Lees het artikel

Windstoten tot 120 km/u mogelijk: zo hard waait het nu bij jou

22-02-2024 om 15:55
Stormdepressie Louis trekt aan het einde van de middag Nederland binnen. Gevolg: langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van meer dan 120 kilometer per uur. Bekijk hieronder hoe hard het op dit moment bij jou waait.
Lees het artikel

Code oranje in heel het land: 'Flinke windstoten en pittige buien'

22-02-2024 om 15:42
Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd voor heel het land. Code oranje geldt vanaf het begin van de avond voor zeer zware windstoten en onweersbuien.
Lees het artikel

Sjor het tuinmeubilair maar weer vast: vanavond trekt storm Louis langs

22-02-2024 om 08:47
Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt, maar het gaat later vandaag behoorlijk spoken in het land. En dat heeft allemaal te maken met storm Louis.
Lees het artikel

Vier zwaargewonden door extreme bliksem in Sydney

19-02-2024 om 09:20
In de Australische stad Sydney zijn vier mensen gewond geraakt door bliksem. Tijdens een hevige storm werden in de stad in één middag 75.000 bliksemschichten geregistreerd.
Lees het artikel

Temperatuur schiet de lucht in deze week: 'Mogelijk 16 graden, echt hoog'

12-02-2024 om 17:51
Het was al niet koud, en het wordt alleen maar warmer deze week. Donderdag mogelijk zelfs 16 graden in Limburg, weet meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Indonesische voetballer overlijdt door blikseminslag tijdens wedstrijd

12-02-2024 om 17:42
In Indonesië is een voetballer overleden nadat hij tijdens een wedstrijd door de bliksem was getroffen. Op sociale media gaan beelden rond van het moment waarop de 34-jarige Septian Raharja geraakt wordt.
Lees het artikel