Actueel

In samenwerking met:

Groots herstel Zeeuwse spoorlijn begint vandaag

ProRail is vannacht begonnen met de werkzaamheden om de verzakkingen op de lijn tussen Roosendaal en Vlissingen te herstellen. Het repareren van de spoorlijn gaat naar verwachting weken duren.

Overdag zullen de treinen wel gewoon blijven rijden. Een woordvoerder van ProRail laat aan RTL Nieuws weten dat er twee sprinters per uur op de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal zullen rijden. 

Langzame trein

Deze treinen zullen met een aangepaste snelheid van 60 kilometer per uur over het spoor mogen. Aankomende week bestaat de kans dat de treinen op een bepaald punt weer harder zal mogen rijden, wanneer alle borden met snelheidsbeperkingen langs het spoor zijn gezet. 

Meldingen van verzakkingen zijn gedaan langs 53 kilometer spoor, onder meer bij Goes en 's Heer Arendskerke. De verzakkingen zijn ontstaan als gevolg van de vele regen van de afgelopen tijd. In Zeeland bestaat de ondergrond voornamelijk uit klei, waardoor water heel slecht wordt afgevoerd en er zo verzakking ontstaat. 

Volgens een woordvoerster van ProRail heeft vooralsnog alleen Zeeland last van verzakkingsproblemen.


04 december 2023 05:01


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25