Actueel

In samenwerking met:

Groots herstel Zeeuwse spoorlijn begint vandaag

ProRail is vannacht begonnen met de werkzaamheden om de verzakkingen op de lijn tussen Roosendaal en Vlissingen te herstellen. Het repareren van de spoorlijn gaat naar verwachting weken duren.

Overdag zullen de treinen wel gewoon blijven rijden. Een woordvoerder van ProRail laat aan RTL Nieuws weten dat er twee sprinters per uur op de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal zullen rijden. 

Langzame trein

Deze treinen zullen met een aangepaste snelheid van 60 kilometer per uur over het spoor mogen. Aankomende week bestaat de kans dat de treinen op een bepaald punt weer harder zal mogen rijden, wanneer alle borden met snelheidsbeperkingen langs het spoor zijn gezet. 

Meldingen van verzakkingen zijn gedaan langs 53 kilometer spoor, onder meer bij Goes en 's Heer Arendskerke. De verzakkingen zijn ontstaan als gevolg van de vele regen van de afgelopen tijd. In Zeeland bestaat de ondergrond voornamelijk uit klei, waardoor water heel slecht wordt afgevoerd en er zo verzakking ontstaat. 

Volgens een woordvoerster van ProRail heeft vooralsnog alleen Zeeland last van verzakkingsproblemen.


04 december 2023 05:01


Vier zwaargewonden door extreme bliksem in Sydney

19-02-2024 om 09:20
In de Australische stad Sydney zijn vier mensen gewond geraakt door bliksem. Tijdens een hevige storm werden in de stad in één middag 75.000 bliksemschichten geregistreerd.
Lees het artikel

Temperatuur schiet de lucht in deze week: 'Mogelijk 16 graden, echt hoog'

12-02-2024 om 17:51
Het was al niet koud, en het wordt alleen maar warmer deze week. Donderdag mogelijk zelfs 16 graden in Limburg, weet meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Indonesische voetballer overlijdt door blikseminslag tijdens wedstrijd

12-02-2024 om 17:42
In Indonesië is een voetballer overleden nadat hij tijdens een wedstrijd door de bliksem was getroffen. Op sociale media gaan beelden rond van het moment waarop de 34-jarige Septian Raharja geraakt wordt.
Lees het artikel

Hoge temperaturen, weinig sneeuw in Alpen: 'Maar er is hoop'

12-02-2024 om 12:07
Wie deze week op wintersport wil in de Alpen, zal het vooral moeten doen met zachte temperaturen. Met een paar graden boven 0 moet je vooral hoger zijn om echt goed te kunnen skiën, zegt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar. "De omstandigheden zijn niet ideaal, maar er is hoop op een betere sneeuwsituatie."
Lees het artikel

Steeds vroeger lente: planten maand eerder in bloei dan halve eeuw geleden

11-02-2024 om 10:23
De lenteplanten en -bloemen staan gemiddeld een maand eerder in bloei dan vijftig jaar geleden. Dat concluderen natuurwetenschappers Arnold van Vliet, Wichtertje Bron en Letty de Weger in het onderzoeksblad Nature Today. Zo staan planten als het gewone speenkruid, de gele kornoelje, het gewone sneeuwklokje en de krokus momenteel al volop in bloei.
Lees het artikel

Ook januari warmste ooit, achtste recordmaand op rij

08-02-2024 om 04:03
De maand januari is sinds het begin van de metingen nog nooit zo warm verlopen als dit jaar. Een verrassing? Niet echt. Het is de achtste maand op rij waarin een wereldwijd warmterecord is verbroken.
Lees het artikel

De komende dagen zacht, maar donderdag kans op wat natte sneeuw

04-02-2024 om 10:13
Vandaag, morgen en dinsdag wordt het in ons land ronduit zacht, met temperaturen in de dubbele cijfers. Donderdag wordt een uitschieter naar beneden, en dan kan er zelfs even wat natte sneeuw vallen.
Lees het artikel

Nederland vorig jaar bijna drie graden warmer sinds begin metingen

30-01-2024 om 23:01
Het jaar 2023 gaat de boeken in als het warmste en natste jaar in Nederland ooit gemeten. Het was in De Bilt gemiddeld 11,8 graad. Daarmee was het bijna drie (2,9) graden warmer dan het gemiddelde van 8,9 graad Celsius aan het begin van de vorige eeuw. Dat staat in de jaarlijkse Staat van het Klimaat van het KNMI.
Lees het artikel

Jeanine heeft 's winters zulke droge handen dat ze gaan bloeden

30-01-2024 om 15:37
Ik vraag dit voor een vriend: elke week behandelen we een vraag over je gezondheid die je niet snel aan je eigen arts durft te stellen. Jeanine heeft elke winter zeer droge handen, vaak tot bloedens toe. Kan zij hier iets tegen doen?
Lees het artikel