Actueel

In samenwerking met:

Zonnig nazomerweer houdt aan, morgen tot 24 graden

Het is herfst, maar het lijkt af en toe wel zomer. Zeker morgen wordt het een echte nazomerdag, met zon, wat sluierbewolking en misschien wel gemiddeld 22 graden. "Dat is ronduit warm voor deze tijd van het jaar", zegt meteoroloog Philippe Schambergen.

Vandaag wordt het een graad of 19, verwacht Schambergen, en morgen doet de temperatuur daar nog een schepje bovenop: "24 graden halen we in het zuiden van het land en gemiddeld komen we misschien wel op 22 graden uit."

De meteoroloog zegt er wel bij dat in de drie noordelijke provincies vannacht een beetje regen kan vallen. "Het noorden wordt morgen wakker met bewolking, maar niet getreurd, uiteindelijk wordt het ook daar zonnig."

Regen en veel wind

Maandag is het nog steeds warm, en ook dan komt de gemiddelde maximumtemperatuur op 22 graden uit, is de verwachting. Dat is opvallend warm, want het klimaatgemiddelde voor de eerste dagen van oktober is een maximum van 16 graden. 

Dinsdag wordt een afwijkende dag, dan passeert een koufront ons land, met regen en van tijd tot tijd veel wind. Schambergen: "Daar kunnen stevige buien tussen zitten, misschien met onweer. In het noorden is er kans op zware windstoten. De temperatuur komt die dag uit op 16,17 graden."

Daarna herstelt het weer zich vrij snel en keert de rust terug. Met afwisselend zon en bewolking en een temperatuur die richting het einde van de week weer wat omhooggaat. 

"Het is dus niet gezegd dat dit het laatste weekend is dat we van deze hogere temperaturen kunnen genieten. De kans bestaat dat volgend weekend weer een warm weekend wordt van rond de 20 graden of misschien zelfs iets hoger."

Zo warm is het op dit moment:


30 september 2023 12:45


Meerdere verzakkingen rond spoor Zeeland door extreem veel regenval

29-11-2023 om 12:48
Bij het spoor tussen Vlissingen en Roosendaal zijn meerdere verzakkingen geconstateerd door extreme regenval. Dat laat ProRail weten. Daarom zal er op het traject de komende tijd slechts één trein per uur rijden, met een snelheid van 40 kilometer per uur.
Lees het artikel

Katten onder motorkap vanwege kou: dierenambulance meerdere keren uitgerukt

29-11-2023 om 11:54
Nu de temperatuur de komende dagen in de buurt van het vriespunt komt, zoeken ook huisdieren een warm plekje op. En dat is niet altijd binnen bij de open haard, waarschuwt de dierenambulance. Zo zijn er in Utrecht onlangs al meerdere gewonde en dode katten gevonden onder de motorkap van een auto.
Lees het artikel

Het regent lekkages: dakdekkers maken overuren

29-11-2023 om 06:24
Lees het artikel

Winterdepressie? 'Als je er echt last van hebt, functioneer je amper'

29-11-2023 om 06:20
Nu de dagen steeds korter worden (en het weer ook niet meewerkt) valt het woord winterdepressie weer veel vaker. Wie zich niet kiplekker voelt, is niet de enige. Dan zal het vaker gaan om een dip dan om een echte depressie, zegt psychiater Dyllis van Dijk. "Maar ook van de milde variant kun je veel last hebben."
Lees het artikel

Winterse nacht met ongelukken, problemen in ochtendspits vallen mee

29-11-2023 om 04:49
Winters weer heeft afgelopen nacht gladheid op de wegen veroorzaakt. Dat leidde weer tot enkele ongelukken. De gladheid heeft in de ochtendspits niet geleid tot grote problemen.
Lees het artikel

Zonnig en koud: 'Donderdagnacht wordt het 5 graden onder nul'

28-11-2023 om 11:30
Nee, een sneeuwballengevecht zit er nog niet in. Maar schaatsen op een aangelegde ijsbaan misschien wél: het wordt deze week zonnig weer met strakke blauwe luchten en lage temperaturen. "Heel mooi winters weer."
Lees het artikel

10 doden door extreem winterweer in Oekraïne

28-11-2023 om 08:46
Als gevolg van hevig noodweer in Oekraïne zijn er 10 doden gevallen. Vooral in de regio rond Odesa is de situatie ernstig, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar zijn vijf doden te betreuren.
Lees het artikel

Chaos in midden Duitsland door zware sneeuwval

28-11-2023 om 00:17
Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met zware sneeuwval die plaatselijk voor grote problemen zorgde.
Lees het artikel

Deel van Nederland kleurt wit, waarschuwing voor gladheid

27-11-2023 om 20:54
In het oosten van Nederland is de eerste sneeuw gevallen. Vooral in de iets hoger gelegen gebieden blijven de sneeuwvlokken liggen, zoals in Borne en Twello. Door de sneeuw wordt ook gewaarschuwd voor gladheid, gisterenavond en vanochtend.
Lees het artikel