Actueel

In samenwerking met:

Noodweer in New York zet straten onder water, zeeleeuw zwemt uit dierentuinverblijf

Zware regenval in New York heeft geleid tot ondergelopen straten en overstromingen. Een zeeleeuw in de Central Park Zoo wist het extra water zelfs te gebruiken om even te ontsnappen uit haar verblijf.

Er viel meer regen in een dag bij het John F. Kennedy internationale vliegveld dan elke andere dag sinds 1948, meldt de Amerikaanse omroep CNN. De hoeveelheid regen die normaal in een maand valt, kwam nu in drie uur neer op het stadsdeel Brooklyn. Op beelden is te zien hoe de straten in de stad onder water staan.

De straten van New York staan onder water.

De burgemeester van New York heeft een noodtoestand afgekondigd voor de stad. Ze heeft inwoners opgeroepen om thuis te blijven, meldt CNN.

Op X, voorheen Twitter worden veel video's van de overstromingen gedeeld.

Zeeleeuw kort ontsnapt

Een zeeleeuw in de Central Park Zoo heeft de zware regenval gebruikt om een kijkje buiten haar verblijf te nemen. De poel waarin het dier genaamd Sally verbleef, overstroomde. Daardoor kon ze eruit zwemmen en wat rondsnuffelen in de dierentuin.

Medewerkers van de dierentuin hielden een oogje in het zeil tijdens de excursie van het dier, maar na een korte verkenning keerde Sally terug naar haar eigen verblijf en trok het water zich terug.


30 september 2023 06:32


Zware spits, code geel om dichte mist en gladheid

07-12-2023 om 05:22
Waar in Nederland je ook bent: het is vanochtend oppassen geblazen op de weg. In het zuiden begint de dag met dichte mist, later op de ochtend kan het ook noordelijker mistig worden. Verder is het glad. De ANWB waarschuwt voor een zware spits. Kort voor 09.00 uur stond er zo'n 750 kilometer file op de Nederlandse wegen.
Lees het artikel

Code geel voor gladheid in hele land: 'Pas op tijdens ochtendspits'

06-12-2023 om 14:14
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor gladheid in het hele land. De weerwaarschuwing gaat vanavond om 21.00 uur in en duurt tot morgenochtend 9.00 uur.
Lees het artikel

Tot morgenmiddag glad in het noorden: code geel

05-12-2023 om 06:06
In de provincies Groningen en Friesland en Drenthe kan het vandaag door sneeuwval en sneeuwresten plaatselijk glad zijn. Daarom geldt voor het noorden van het land code geel.
Lees het artikel

Hevige overstromingen in Zuidoost-India, duizenden geëvacueerd

04-12-2023 om 23:44
In het zuidoosten van India zorgt cycloon Michaung voor hevige regenval en harde wind, waardoor duizenden mensen geëvacueerd zijn uit lagergelegen gebieden van de deelstaten Andhra Pradesh en Tamil Nadu.
Lees het artikel

Ron heeft 4 dagen vertraging door sneeuw München: 'Jas zat al in de koffer'

04-12-2023 om 17:42
Het Duitse Beieren kampt met zo veel sneeuwval dat vluchten en internationale treinen al dagenlang geannuleerd worden. Het openbaar vervoer ligt stil en hotels zitten vol. Ron kan erover meepraten: hij deed er vier dagen over om van München naar Nederland te komen.
Lees het artikel

Sneeuwliefhebber? Geniet er vandaag nog van, morgen is het voorbij

04-12-2023 om 14:30
Wie van sneeuw houdt, moet het er vandaag nog even van nemen. Waar op sommige plekken nu nog miniatuursneeuwpoppen in elkaar gezet kunnen worden, is het witte poeder morgenochtend op de meeste plekken verdwenen. "Het wordt een grotendeels sneeuwloze pakjesavond."
Lees het artikel

Paar centimeter sneeuw: nét genoeg voor een sneeuwpop(je)

04-12-2023 om 06:23
Op sommige plaatsen in het land ligt er nog sneeuw, die gisteravond en afgelopen nacht is gevallen. Veel was het niet, maar op de plaatsen waar een paar centimeter bleef liggen zijn er sneeuwpoppen gemaakt. Vanaf vandaag zal de koude lucht worden verdreven; de temperatuur gaat langzaam maar zeker weer omhoog.
Lees het artikel

Groots herstel Zeeuwse spoorlijn begint vandaag

04-12-2023 om 04:01
ProRail is vannacht begonnen met de werkzaamheden om de verzakkingen op de lijn tussen Roosendaal en Vlissingen te herstellen. Het repareren van de spoorlijn gaat naar verwachting weken duren.
Lees het artikel

Winterse buien trekken over het land, bekijk hier waar het nu sneeuwt

03-12-2023 om 09:38
Het gaat vandaag in grote delen van Nederland sneeuwen. De winterse buien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten. Er valt 1 tot plaatselijk 5 centimeter.
Lees het artikel