Actueel

In samenwerking met:

Heerlijk nazomerweer, dus geniet er nog even van, zegt de weerman

Niks te klagen toch als je naar buiten stapt? Rustig weer, een aangenaam zonnetje en, oké, af en toe een spetter regen op je hoofd. Het is goed nazomerweer, ziet ook meteoroloog Marc de Jong van Buienradar.

"Het zit bijna tegen zomerweer aan", zegt De Jong. Met temperaturen van 20, 21, 22 graden is het een stuk warmer dan normaal deze tijd van het jaar. In een gemiddeld jaar moeten we het eind september doen met een graad of 18.

Storm Agnes

Die temperaturen blijven de hele week redelijk hetzelfde. Het zou volgens De Jong daarom best mogelijk moeten zijn om nog een terrasje op te zoeken, of je tuin - als je die hebt - met een bezoekje te vereren. 

Zo warm is het nu bij jou:

Toch blijft het niet de hele week droog. "Morgen krijgen de kustprovincies te maken met windkracht 6 en wat regen", zegt De Jong. Dat komt door storm Agnes, die over Engeland raast. De uitvloeiselen daarvan komen in het westen van ons land terecht.

Heel aardig weekend

De Jong: "De volgende storing komt donderdagavond, en in de nacht naar vrijdag. Dat kan vrijdagochtend ook nog wat buien geven."

Dat het aan de kust gaat regenen, is geen toeval. In onderstaande video zie je waarom het in de kustprovincies in de herfst altijd wat meer regent dan in de rest van het land:

Het weekend verloopt vervolgens weer 'heel aardig', zoals De Jong het zegt. "Zondag is er misschien nog een kans op een bui in het noorden, maar dat is nog onzeker."


26 september 2023 09:36


Hoofdtent Kerstcircus Haarlem kapot gewaaid door storm

10-12-2023 om 12:29
Door de stormachtige wind is de hoofdtent van het Kerstcircus Haarlem vanochtend vroeg zwaar beschadigd geraakt. Het hele dak is kapot gewaaid en 'er is niets meer van over', zegt producent René Duursma. "Er was één hele harde windvlaag en toen was het in tien seconden gebeurd."
Lees het artikel

Winterse cupcakes: 6 overheerlijke én makkelijke recepten

10-12-2023 om 06:23
Inmiddels zijn we de kou buiten gewend en alhoewel de dagen korter worden, kunnen we binnen sfeer creëren door heerlijke cupcakes te bakken. En wat is nou leuker dan bakken in het thema van de tijd van het jaar? We zetten 6 cupcakes met een winters tintje op een rijtje.
Lees het artikel

Hittegolf treft zuidoosten van Australië: 40 graden in Sydney

09-12-2023 om 07:19
Het zuidoosten van Australië heeft te kampen met flinke hitte. In de miljoenenstad Sydney werd het zelfs 40 graden, veel warmer dan gemiddeld voor de tijd van het jaar. Bovendien is er risico voor bosbranden in de regio.
Lees het artikel

Zware spits, code geel om dichte mist en gladheid

07-12-2023 om 05:22
Waar in Nederland je ook bent: het is vanochtend oppassen geblazen op de weg. In het zuiden begint de dag met dichte mist, later op de ochtend kan het ook noordelijker mistig worden. Verder is het glad. De ANWB waarschuwt voor een zware spits. Kort voor 09.00 uur stond er zo'n 750 kilometer file op de Nederlandse wegen.
Lees het artikel

Code geel voor gladheid in hele land: 'Pas op tijdens ochtendspits'

06-12-2023 om 14:14
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor gladheid in het hele land. De weerwaarschuwing gaat vanavond om 21.00 uur in en duurt tot morgenochtend 9.00 uur.
Lees het artikel

Tot morgenmiddag glad in het noorden: code geel

05-12-2023 om 06:06
In de provincies Groningen en Friesland en Drenthe kan het vandaag door sneeuwval en sneeuwresten plaatselijk glad zijn. Daarom geldt voor het noorden van het land code geel.
Lees het artikel

Hevige overstromingen in Zuidoost-India, duizenden geëvacueerd

04-12-2023 om 23:44
In het zuidoosten van India zorgt cycloon Michaung voor hevige regenval en harde wind, waardoor duizenden mensen geëvacueerd zijn uit lagergelegen gebieden van de deelstaten Andhra Pradesh en Tamil Nadu.
Lees het artikel

Ron heeft 4 dagen vertraging door sneeuw München: 'Jas zat al in de koffer'

04-12-2023 om 17:42
Het Duitse Beieren kampt met zo veel sneeuwval dat vluchten en internationale treinen al dagenlang geannuleerd worden. Het openbaar vervoer ligt stil en hotels zitten vol. Ron kan erover meepraten: hij deed er vier dagen over om van München naar Nederland te komen.
Lees het artikel

Sneeuwliefhebber? Geniet er vandaag nog van, morgen is het voorbij

04-12-2023 om 14:30
Wie van sneeuw houdt, moet het er vandaag nog even van nemen. Waar op sommige plekken nu nog miniatuursneeuwpoppen in elkaar gezet kunnen worden, is het witte poeder morgenochtend op de meeste plekken verdwenen. "Het wordt een grotendeels sneeuwloze pakjesavond."
Lees het artikel

Paar centimeter sneeuw: nét genoeg voor een sneeuwpop(je)

04-12-2023 om 06:23
Op sommige plaatsen in het land ligt er nog sneeuw, die gisteravond en afgelopen nacht is gevallen. Veel was het niet, maar op de plaatsen waar een paar centimeter bleef liggen zijn er sneeuwpoppen gemaakt. Vanaf vandaag zal de koude lucht worden verdreven; de temperatuur gaat langzaam maar zeker weer omhoog.
Lees het artikel