Actueel

In samenwerking met:

Artikel niet gevonden.

Zonnig en koud: 'Donderdagnacht wordt het 5 graden onder nul'

28-11-2023 om 11:30
Nee, een sneeuwballengevecht zit er nog niet in. Maar schaatsen op een aangelegde ijsbaan misschien wél: het wordt deze week zonnig weer met strakke blauwe luchten en lage temperaturen. "Heel mooi winters weer."
Lees het artikel

10 doden door extreem winterweer in Oekraïne

28-11-2023 om 08:46
Als gevolg van hevig noodweer in Oekraïne zijn er 10 doden gevallen. Vooral in de regio rond Odesa is de situatie ernstig, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar zijn vijf doden te betreuren.
Lees het artikel

Chaos in midden Duitsland door zware sneeuwval

28-11-2023 om 00:17
Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met zware sneeuwval die plaatselijk voor grote problemen zorgde.
Lees het artikel

Deel van Nederland kleurt wit, waarschuwing voor gladheid

27-11-2023 om 20:54
In het oosten van Nederland is de eerste sneeuw gevallen. Vooral in de iets hoger gelegen gebieden blijven de sneeuwvlokken liggen, zoals in Borne en Twello. Door de sneeuw wordt ook gewaarschuwd voor gladheid, gisterenavond en vanochtend.
Lees het artikel

Drukke avondspits verwacht: vanmiddag plaatselijk 'echt winters'

27-11-2023 om 09:35
Na de eerste sneeuw van dit seizoen afgelopen weekend in Limburg, gaan vandaag ook andere provincies de witte vlokjes zien. En niet alleen vandaag, weet meteoroloog van Buienradar Martijn Dorrestein. "Ook later deze week blijft de kans aanwezig op sneeuw."
Lees het artikel

Sneeuw op komst, KNMI waarschuwt voor gladheid morgen

26-11-2023 om 08:20
We krijgen voor het eerst deze herfst te maken met winterse taferelen. In De Bilt zakte de temperatuur afgelopen nacht naar -0,6 graden en daarmee is de eerste officiële vorstdag van het najaar een feit. En er is sneeuw op komst, het KNMI waarschuwt voor gladheid morgen in het noordoosten.
Lees het artikel

Met dit voedsel trek je eekhoorns naar je tuin

25-11-2023 om 17:56
Met een beetje geluk zie je nog wel eens een eekhoorn van boom naar boom springen in het bos. Maar rondhuppelen in jouw tuin komt wat minder vaak voor. Toch kan het zomaar gebeuren als je het juiste voedsel in je tuin hebt liggen.
Lees het artikel

Eerste sneeuw van het seizoen in Limburg – en er komt meer aan

25-11-2023 om 10:12
Voor het eerst dit seizoen is er weer sneeuw gevallen in Nederland. In het zuiden van Limburg viel gisteravond een dun laagje van het koude witte poeder, zoals in Kerkrade op de foto hierboven. En daar blijft het niet bij, zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. Komende week kan het vaker gaan sneeuwen, zelfs nog iets meer dan in Limburg.
Lees het artikel