Actueel

In samenwerking met:

7 simpele en verfrissende zomercocktails die je in een handomdraai maakt

De zomerperiode is aangebroken en veel mensen gaan het terras op om te borrelen. Toch is het net zo makkelijk om jezelf te verwennen met heerlijke cocktails uit je eigen keuken. We zetten 7 heerlijke, verfrissende cocktails – én alcoholvrije mocktails – op een rij die makkelijk te maken zijn én maar weinig ingrediënten nodig hebben!

1. Gin-tonic

Ingredienten: 

  • 35 ml gin
  • 100 ml tonic
  • ijsblokjes
  • garnering (optioneel)

De gin-tonic is een echte klassieker onder de cocktails waarin veel variatie mogelijk is. Kies je favoriete fruitsoort als garnering, maak een klassieke variant met een partje komkommer of citroen óf voeg een kruidentakje (zoals rozemarijn) en wat peperkorrels toe. Daarnaast kun je kiezen uit het gebruikelijke ballonglas waarin de smaken echt tot zijn recht komen óf je kiest voor een longdrink glas zodat de tonic nog meer zal bruisen!

Bereiding: Vul het (gekoelde) glas met ijsblokjes, giet de gin en tonic erbij, roer een keertje door en voeg eventueel wat garnering toe. 

2. Tequila sunrise

Ingrediënten:

  • 45 ml tequila
  • 90 ml sinaasappelsap
  • grenadine

De tequila sunrise heeft zijn naam te danken aan zijn mooie kleurovergang die aan een zonsopgang doet denken. De cocktail is makkelijk te bereiden en je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig.

Bereiding: Mix de tequila met de sinaasappelsap, schenk het in een longdrinkglas en breng het op smaak met de gewenste hoeveelheid grenadine. 

3. Caipirinha

Ingrediënten:

  • 50 ml Cachaça (Braziliaanse rum)
  • partjes limoen
  • gecrusht ijs
  • 2 theelepels suiker

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze Braziliaanse cocktail te maken. De Caipirinha staat bekend om zijn frisse, zoetzure smaak en staat binnen vijf minuutjes op tafel. Handig toch?

Bereiding: Stamp de limoen samen met de suiker fijn. Giet dit samen met wat gecrusht ijs in een copaglas of een traditioneel cocktailglas en voeg tot slot de Cachaça toe. 

4. Mimosa (eventueel alcoholvrij)

Ingredienten:

  • 60 ml mousserende (en eventueel alcoholvrije) champagne, cava of prosecco
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 5 ml Cointreau 

De Mimosa is een heerlijke cocktail met een frisse smaak die je zowel met alcohol als alcoholvrij kunt maken. Deze cocktail is erg makkelijk om te maken en uitermate geschikt voor bij de brunch, lunch of zelfs ontbijt. 

Bereiding: Meng de ingrediënten met elkaar, schenk het in een champagneglas en decoreer het glas eventueel met een sinaasappelschijfje of aardbei. 

5. Margarita

Ingrediënten:

  • 45 ml tequila
  • 20 ml triple sec
  • 30 ml limoensap
  • ijs
  • keukenzout (optioneel)

De margarita is een van de populairste cocktails en staat bekend om het zoutrandje op het glas. Hoe je een zoutrandje maakt, lees je onderin het artikel.

Bereiding: Maak het zoutrandje voordat je de cocktail in het glas serveert. Meng de tequila, triple sec en één derde citroensap met elkaar en schenk dit in een martiniglas met wat ijsblokjes. 

6. Bellini (eventueel alcoholvrij)

Ingrediënten:

  • perziken (vers óf uit blik)
  • 15 cl (alcoholvrije) prosecco
  • kersenlikeur (optioneel)

Deze bruisende klassieker is ontzettend makkelijk te bereiden en werd voor het eerst in Venetië geschonken, maar is inmiddels over heel de wereld bekend. 

Bereiding: Pureer per cocktail één perzik en laat deze vervolgens 10 minuten koelen in de vriezer. Vul de fluteglazen ieder met twee eetlepels perzikpuree en voeg erna langzaam de 15 cl prosecco toe. Als je een leuk kleurtje wil, kun je eventueel nog een klein scheutje kersenlikeur toevoegen.

7. Strawberry martini

Ingrediënten (4 personen):

  • wodka
  • 150 gr aardbeien
  • een theelepel aardbeiensiroop- of likeur
  • een theelepel suiker

Laat je niet misleiden; de strawberry martini heeft niks met de traditionele martinicocktail te maken. De naam refereert namelijk naar het glas waarin men het serveert: een martiniglas. 

Bereiding: Pureer de aardbeien en verdeel ze over vier martiniglazen. Voeg vervolgens de likeur of siroop toe samen met de suiker. Tot slot vul je het glas met wodka en kun je genieten van de heerlijke smaaksensatie!

Tip: Wil je het extra sfeervol maken? Dit kun je heel makkelijk doen door het cocktailglas te decoreren met een zout- of suikerrandje. Maak de rand van het glas vochtig met sap van een citroen, limoen (of gewoon een héél klein beetje water). Strooi wat zout of suiker (afhankelijk van de smaak van je cocktail) op een bordje. Rol het cocktailglas erdoorheen vóórdat je het drankje inschenkt, en voilà!

Fotocredits


09 juni 2023 20:42


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25