Actueel

In samenwerking met:

5 stranden waar je hond óók in de zomer los mag lopen

Je hond los laten rennen op het strand is heerlijk voor je viervoeter. Maar in Nederland kan dat niet overal het hele jaar door. Op sommige stranden mogen ze in het hoogseizoen helemaal niet komen of alleen aangelijnd. Maar op welke stranden mogen honden ook tijdens de lente en zomer loslopen? Wij zochten het voor je uit en zetten vijf van onze favorieten op een rij.

1. Kijkduin, Hoek van Hollandpad – Den Haag

Bij het Hoek van Hollandpad bij Kijkduin zijn honden het hele jaar welkom om los te lopen. De loslooproute loopt tussen strandslag 2 (zuidwaarts) tot aan de grens met gemeente Westland. Het mooie strand heeft een verbreed pad waar je een heerlijke wandeling kunt maken samen met je viervoeter.

2. Autostrand – Oostvoorne

Op et voormalige autostrand van Oostvoorne is jouw hond ook welkom om het gehele jaar door rond te rennen, te spellen en te zwemmen. Het strand ligt in een baai en valt daarom ook bij trekvogels goed in de smaak. Let daarom wel extra goed op: bij het vogelbroedgebied moet je je hond even aanlijnen. Buiten dat kun je een heerlijke wandeling maken en met een verrekijker kun je zelfs zeehonden spotten of naar de kitesurfers kijken.

3. Hondenstrand – Wassenaar

Het strand in Wassenaar heeft een losloopgebied waar honden het hele jaar door welkom zijn. Het gereserveerde gebied waar honden gedurende de dag mogen loslopen ligt tussen de palen: HP 91,50 en 92,75. Dit gebeid is te bereiken bij strandafgang 91 en 92, waar je tot aan de grens van Katwijk je hond los kunt laten lopen. Bij het parkeerterrein van de Kuil kun je een uitlaatroute vinden. 

4. Bloemendaal aan Zee

Honden mogen het hele jaar loslopen op het strand van Bloemendaal vanaf Parnassia tot aan het naaktstrand. Wel gelden er bepaalde regels. Zo ben je verplicht om hondenpoep op te ruimen en het strand netjes achter te laten. Om die reden zijn hondeneigenaren dus ook verplicht om opruimmiddelen bij zich te hebben.

In het laagseizoen (15 september tot en met 15 mei) zijn honden bij Bloemendaal aan Zee alleen aangelijnd toegestaan, met uitzondering dus in het gebied van Parnassia tot het naaktstrand. Daar mag de hond wel loslopen. 

5. Schiermonnikoog

Als je op zoek bent naar een hondvriendelijk gebied waar je hond zonder riem mag rondlopen, is het strand van Schiermonnikoog misschien wel de beste optie. Voor het grootste deel van het strand op dit Waddeneiland mag jouw hond loslopen. Hiervoor heb je speciale uitlaatroutes, die zijn aangegeven met paaltjes. Wel is het de bedoeling dat je je hond onder appèl houdt. Zorg dat hij naar je luistert en laat hem zo veel mogelijk op de paden lopen. Ook geldt er een opruimplicht voor de baasjes, maar in het dorp zijn er diverse punten waar je gratis opruimzakjes kunt vinden.

Zoek altijd per uitlaat- en losloopgebied uit of er eventueel restricties of aanvullende regels zijn. Denk bijvoorbeeld aan opruimplicht, waar de hond precies mag loslopen, broedperiodes van vogels en of de hond wel of niet mag afwijken van de paden. 

Fotocredits


06 juni 2023 18:56


Zomer in oktober: vandaag 27 graden in Limburg

02-10-2023 om 08:38
De maand oktober is aangebroken, maar het weerbeeld past daar nog niet bij. Afgelopen weekend boften we al met het warme weer en ook vandaag krijgen we te maken met hoge temperaturen. In Limburg kan het zelfs 27 graden worden. Ook voor volgend weekend ziet het er goed uit.
Lees het artikel

Nu al bloedheet: Australië bereidt zich voor op zomer vol bosbranden

30-09-2023 om 17:19
Australië heeft nu al te maken met flink hete dagen en bosbranden. En dat terwijl de zomer pas in december begint. Een combinatie van het weerverschijnsel El Niño en klimaatverandering zorgen ervoor dat het risico op bosbranden toeneemt.
Lees het artikel

Zonnig nazomerweer houdt aan, morgen tot 24 graden

30-09-2023 om 10:45
Het is herfst, maar het lijkt af en toe wel zomer. Zeker morgen wordt het een echte nazomerdag, met zon, wat sluierbewolking en misschien wel gemiddeld 22 graden. "Dat is ronduit warm voor deze tijd van het jaar", zegt meteoroloog Philippe Schambergen.
Lees het artikel

Noodweer in New York zet straten onder water, zeeleeuw zwemt uit dierentuinverblijf

30-09-2023 om 04:32
Zware regenval in New York heeft geleid tot ondergelopen straten en overstromingen. Een zeeleeuw in de Central Park Zoo wist het extra water zelfs te gebruiken om even te ontsnappen uit haar verblijf.
Lees het artikel

Heerlijk nazomerweer, dus geniet er nog even van, zegt de weerman

26-09-2023 om 07:36
Niks te klagen toch als je naar buiten stapt? Rustig weer, een aangenaam zonnetje en, oké, af en toe een spetter regen op je hoofd. Het is goed nazomerweer, ziet ook meteoroloog Marc de Jong van Buienradar.
Lees het artikel

Om deze reden is het belangrijk mos van je dak te verwijderen (en zo doe je dat)

23-09-2023 om 18:22
Omdat dakpannen continu worden blootgesteld aan het weer, kunnen er op den duur mossen ontstaan. Het lijkt misschien onschuldig, maar het is erg schadelijk doordat de celdraden tot in de poriën van de dakbedekking groeien. Het is dan ook aan te raden het mos geregeld te verwijderen. Belangrijk is echter wel dat je op het volgende let:
Lees het artikel

Kou en regen: legt de herfst het Oekraïense offensief stil?

22-09-2023 om 19:24
Met de herfst in aantocht nemen de zorgen over het succes van het Oekraïense tegenoffensief toe. De regen zou het slagveld in een modderpoel doen veranderen waardoor tanks vastlopen. De dalende temperatuur en kortere dagen met minder daglicht helpen ook niet mee. Legt het najaar het Oekraïense offensief stil?
Lees het artikel

Regen en nog eens regen, maar de nazomer is in zicht

21-09-2023 om 12:42
De komende dagen hebben we de paraplu nog nodig, maar zaterdagmiddag klaart het op en kunnen we tot en met woensdag genieten van nazomerdagen. Vooral in het zuidoosten kan de temperatuur flink oplopen.
Lees het artikel