Actueel

In samenwerking met:

Biden zegt noodhulp toe aan door tornado getroffen Mississippi

De Amerikaanse president Joe Biden heeft federale hulp toegezegd aan de staat Mississippi, die zwaar werd getroffen door een tornado. Daarbij zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen.

De noodhulp bestaat uit financiële steun en het sturen van hulpgoederen. Mensen kunnen geld krijgen om een tijdelijk onderkomen te betalen of om hun beschadigde huis te laten repareren.

Zonder stroom

Tienduizenden huizen in Mississippi en buurstaten Alabama en Tennessee zitten nog zonder stroom. Het zoeken naar overlevenden gaat nog altijd door. 

Dorpen waar de tornado overheen raasde, werden met de grond gelijkgemaakt: 

'Mijn stad is weg'

In sommige dorpen zijn hele woonblokken verwoest door het weer. In Rolling Fork is bijna alles weggevaagd. "Mijn stad is weg", zei burgemeester Eldridge Walker tegen CNN. "Verwoesting is het enige dat ik zie. De gemeenschap zit nu in een situatie die we nooit hadden verwacht."

Het gevaar is nog niet geweken. Het noodweer in het zuiden van de VS zal ook vandaag nog aanhouden. Volgens de Amerikaanse meteorologische diensten moeten zeker twintig miljoen inwoners in de zuidelijke staten rekening houden met storm, veel regen, hagel en mogelijk tornado's.    


26 maart 2023 10:51


Zonnige dagen op komst, woensdag lokaal 25 graden

27-05-2023 om 10:07
Strandliefhebbers opgelet: het wordt vandaag zonnig, maar ook fris aan de kust. "Dat komt door de noordoostenwind", zegt Philippe Schambergen. De temperatuur schommelt daar rond de 17 of 18 graden, in het midden en zuidoosten van het land kan het 21 tot 23 graden worden.
Lees het artikel

Parasol vies? Zo maak je 'm makkelijk schoon

27-05-2023 om 05:04
We hebben al eventjes een voorproefje gehad voor de zomer, maar de komende weken is het écht zo ver. Een langere periode van zon en zelfs zo warm dat de parasol weer tevoorschijn gehaald kan worden. Maar wanneer deze lange tijd in de schuur heeft gestaan ziet 'ie er niet altijd meer even knap uit. Tijd om 'm schoon te maken én schoon te houden met het volgende stappenplan en handige tips:
Lees het artikel

Hop, het terras op: 'Het wordt echt genieten dit weekend'

26-05-2023 om 10:02
0 procent kans op regen, een stralend zonnetje en nauwelijks bewolking. Het zijn dé ingrediënten om lekker op het terras te gaan zitten, en morgen komt het helemaal goed. "Het wordt echt lekker weer."
Lees het artikel

Zonovergoten pinksterzondag met lokaal 24 graden

24-05-2023 om 10:45
Wel boven de 20 graden, niet boven de 20 graden. De afgelopen dagen was het onzeker of we tijdens Pinksteren kunnen genieten van zomerse temperaturen. Inmiddels is dat wat zondag betreft zo zeker als het weer kan zijn: het wordt lokaal 24 graden, met flink wat zon. "Het wordt prachtig weer."
Lees het artikel

Hooikoortsseizoen dit jaar mogelijk nog heftiger: 'Iedereen kan last krijgen'

24-05-2023 om 04:52
Voor mensen die veel last hebben van hooikoorts breekt een vervelende periode aan. Het hooikoortsseizoen staat op het punt van beginnen. De weersomstandigheden hebben het er volgens bioloog Arnold van Vliet niet makkelijker op gemaakt. "Het gras heeft flink kunnen profiteren van de regen."
Lees het artikel

Uitgedroogd Zuidoost-Spanje getroffen door zware regenval

23-05-2023 om 22:22
In het zuidoosten van Spanje kampen verschillende regio's na een lange periode van droogte nu met zware regenval. Vooral de regio's Murcia, Valencia en Andalusië worden zwaar getroffen door de grote hoeveelheid regen, waardoor straten onder water staan en mensen uit ondergelopen auto's gered moesten worden.
Lees het artikel

Nu even een dipje, maar dit weekend ruim boven de 20 graden

23-05-2023 om 11:20
Wie vanmorgen de deur uitstapte, heeft het ongetwijfeld gemerkt: een frisse wind, een lagere temperatuur. Vannacht kan het in het zuidoosten zelfs nog tot vorst aan de grond komen. Maar met Pinksteren krijgen we vrij zonnig en ook wat warmer weer.
Lees het artikel

Periode van zonnig en rustig lenteweer in aantocht

22-05-2023 om 14:11
Wie de Buienradar-app bekijkt, zal het zijn opgevallen. De vooruitzichten voor de langere termijn zijn zonnig en droog, met weinig wind. "Maar is wel een onzekerheid en dat is de temperatuur", vertelt meteoroloog Maurice Middendorp.
Lees het artikel

Code geel vanwege onweersbuien, kans op plaatselijke wateroverlast

21-05-2023 om 13:46
In het noorden en (zuid)oosten van het land kunnen vanavond stevige onweersbuien voorkomen. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Bij de buien is er kans op hagel, windstoten en plaatselijke wateroverlast.
Lees het artikel