Actueel

In samenwerking met:

Monument Piet Paulusma in Valkenburg: 'Hij was dol op Limburg'

Op de Cauberg in Valkenburg wordt dit weekend een monument voor Piet Paulusma onthuld. Het eerbetoon heeft de vorm van een zonnewijzer en komt op de top van de helling te staan. Maandag is het een jaar geleden dat de weerman overleed.

Het eerbetoon zal te vinden zijn in het Limburgse vakantiepark Kasteeldomein De Cauburg. Zondag wordt het onthuld in het bijzijn van de familie van Paulusma. De zonnewijzer is gemaakt door een siersmid uit Surhuizum.

Hoewel Paulusma een trotse Fries was – heel Nederland weet inmiddels wat de woorden 'oant moarn' betekenen – verbleef hij tijdens vakanties vaak in het zuiden van het land. "Hij was dol op Limburg en is heel vaak bij ons in het vakantiepark geweest", vertelt medewerker Fanny van Kasteeldomein De Cauburg. Ook heeft Paulusma zijn weerbericht vaak gepresenteerd vanaf de Cauberg.

Het monument zal ook voor mensen die niet in het park verblijven te bezoeken zijn.


16 maart 2023 13:36


Noodweer in Haïti: 15 doden en tienduizenden geëvacueerd

05-06-2023 om 03:10
In Haïti zijn afgelopen weekend minstens vijftien mensen omgekomen en worden nog eens acht mensen vermist na zware regenval. De grote hoeveelheid regen leidde tot wijdverspreide overstromingen en verschillende aardverschuivingen in het Caribische land.
Lees het artikel

Verbrand door de zon? Zo herstel je je huid

04-06-2023 om 05:22
We weten allemaal dat je jezelf goed moet insmeren om je huid te beschermen tegen de zon en daardoor de kans op huidkanker te verkleinen. Ben je om wat voor reden dan ook evengoed verbrand door de zon? Dan is het extra belangrijk om je huid de juiste aandacht te geven zodat het zo goed én zo snel mogelijk kan herstellen. Hoe je dat het beste kunt doen leggen we je in dit artikel uit.
Lees het artikel

Airco's loeien door hittegolf in China, maar er is niet genoeg stroom

02-06-2023 om 17:01
In het zuiden en oosten van China woedt al wekenlang een hittegolf, en dat terwijl de zomer nog moet beginnen. Mensen zetten massaal de airco aan in huis en op kantoor, maar daar is het stroomnet niet op voorbereid.
Lees het artikel

Jasper is ongeneeslijk ziek door melanoom: 'Smeer randje boven wetsuit in'

02-06-2023 om 15:39
Vorig jaar kregen 8000 mensen in Nederland te maken met een melanoom, de meest dodelijke vorm van huidkanker. Zo ook surfer Jasper Rijpma, die ongeneeslijk ziek is. Hij organiseert op 11 juni een peddeltocht om mensen voor hetzelfde lot te behoeden.
Lees het artikel

Meteorologische zomer begint met dipje, maar daarna 'wordt het genieten'

01-06-2023 om 10:04
Met temperaturen tot 25 graden sloten we de lente gisteren 'in stijl af'. Dat betekent ook dat vandaag de meteorologische zomer is gestart. Met een dipje weliswaar, maar de komende dagen loopt de temperatuur weer verder op. "Het wordt genieten."
Lees het artikel

Nul millimeter regen: droogte houdt voorlopig nog aan

31-05-2023 om 10:32
Het was de natste lente in zeker de afgelopen 25 jaar. Maar de droogte doet nu haar intrede en de neerslag blijft voorlopig weg. Hoe komt het dat het zo droog is?
Lees het artikel

Grote temperatuurverschillen op komst: 14 graden in noorden, 25 in zuiden

30-05-2023 om 10:56
Met 10 graden verschil waan je je deze week in het zuiden in het buitenland, terwijl je in het noorden een jas aan wilt trekken om je te beschermen tegen de frisse wind. "Wat temperatuur betreft wordt het een week van contrasten."
Lees het artikel

Zonnige dagen op komst, woensdag lokaal 25 graden

27-05-2023 om 10:07
Strandliefhebbers opgelet: het wordt vandaag zonnig, maar ook fris aan de kust. "Dat komt door de noordoostenwind", zegt Philippe Schambergen. De temperatuur schommelt daar rond de 17 of 18 graden, in het midden en zuidoosten van het land kan het 21 tot 23 graden worden.
Lees het artikel