Actueel

In samenwerking met:

Weer wordt zachter, met mogelijk 17 graden in het weekend

Maart roerde de afgelopen tijd overduidelijk zijn staart, maar langzaamaan lijken de temperaturen iets te gaan stijgen. Vrijdag kan het 17 graden worden, zij het vooral in het zuidoosten van het land.

Vanochtend vielen er nog enkele winterse buien, maar volgens Magdel Erasmus van Buienradar wordt het vanaf morgen wat zachter. "De temperatuur ligt nu nog tussen de 4 en 9 graden, maar daar komt de komende dagen dus verandering in." We kunnen ons opmaken voor wat hogere temperaturen. 

"Zo wordt het vrijdag op vrijwel de meeste plaatsen in het land 15 of 16 graden", aldus Erasmus. En in het zuidoosten wordt het nog beter, daar kan de temperatuur zoals eerder gezegd tot 17 graden oplopen.

Wisselvallig

Daarbij moet wel gezegd worden dat er niet louter sprake zal zijn van zonnige dagen. De bewolking overheerst met soms wat regen of een bui. Kortom, een wisselvallig weerbeeld, met hogere temperaturen, maar ook af en toe regen. De temperatuur beweegt zich tussen de 11 en 15 graden. Een lichtpuntje: er is geen sprake van nachtvorst meer.


15 maart 2023 12:27


Meer wintersporters melden zich met letsel bij ANWB, sneeuw 'niet optimaal'

04-03-2024 om 11:17
De alarmcentrale van de ANWB heeft in december, januari en februari meer meldingen gehad van wintersporters met letsel. Het ging om 1100 meldingen, waar dat er vorig jaar in dezelfde periode ongeveer 1000 waren.
Lees het artikel

Tweedeling in weer: morgen lenteachtig in oosten, 'beroerd' in zuidwesten

02-03-2024 om 11:49
De meteorologische lente is begonnen, en het lenteweer komt er ook aan. Op sommige plekken van het land wordt het morgen een lekkere dag, met lenteachtige temperaturen. Maar dat is het zeker niet overal, zegt Leander de Wit van Buienradar.
Lees het artikel

Groen gazon deze zomer? Begin dan in maart al met de volgende klusjes

02-03-2024 om 06:28
In de zomer wil je niets liever dan buiten in de zon kunnen genieten van je eigen tuin, inclusief een mooi en groen gazon. Maar daar is natuurlijk wel wat onderhoud voor nodig. Daarom kun je maar beter al op tijd beginnen met het klaarmaken van je gazon. Deze klusjes kun je in maart al uitvoeren als je in de zomer een groen gazon wil.
Lees het artikel

Farid komt weinig buiten: 'Wanneer moet ik vitamine D gaan slikken?'

29-02-2024 om 15:43
Ik vraag dit voor een vriend: elke week behandelen we een vraag over je gezondheid die je niet snel aan je eigen arts durft te stellen. Farid is bang dat hij niet genoeg buiten is geweest en dus een tekort aan vitamine D heeft. Maar hoe weet hij of hij daadwerkelijk een vitamine D-tekort heeft?
Lees het artikel

Komende zomer in Zuid-Europa mogelijk extra warm en droog

28-02-2024 om 18:38
Het wordt mogelijk een abnormaal warme en droge zomer in Zuid-Europa. Een toename van smeltwater afkomstig van de Groenlandse ijskap kan hetere en drogere zomers in die regio veroorzaken. En dat lijkt dit jaar het geval.
Lees het artikel

Weervrouw Amara Onwuka keert terug bij RTL

27-02-2024 om 13:58
Amara Onwuka keert na een afwezigheid van vijf jaar terug als meteoroloog bij RTL Weer. Tussen 2013 en 2019 was Onwuka te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. Afgelopen jaren presenteerde ze het weer op SBS6. "Ik ben blij om terug te zijn en opnieuw onderdeel uit te maken van het team van RTL Weer", zegt ze.
Lees het artikel

Het is koud en nat, maar daar komt verandering in

26-02-2024 om 12:30
Buiten is het een graad of vijf. Wie naar buiten gaat, merkt al gauw dat het waterkoud aanvoelt: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Maar meteoroloog William Huizinga van Buienradar heeft goed nieuws.
Lees het artikel

Temperatuur bleef maar hoog in februari: warmterecord gebroken

25-02-2024 om 10:36
Een nieuw warmterecord in Nederland: deze maand is de warmste februarimaand sinds de metingen in 1901 begonnen. Daarmee is een record uit 1990 uit de boeken. "Het ligt in de trend, februari is één van de snelst opwarmende maanden van het jaar", zegt meteoroloog Thijs Smink van Buienradar.
Lees het artikel

Windstoten tot 120 km/u mogelijk: zo hard waait het nu bij jou

22-02-2024 om 15:55
Stormdepressie Louis trekt aan het einde van de middag Nederland binnen. Gevolg: langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van meer dan 120 kilometer per uur. Bekijk hieronder hoe hard het op dit moment bij jou waait.
Lees het artikel

Code oranje in heel het land: 'Flinke windstoten en pittige buien'

22-02-2024 om 15:42
Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd voor heel het land. Code oranje geldt vanaf het begin van de avond voor zeer zware windstoten en onweersbuien.
Lees het artikel