Actueel

In samenwerking met:

Weer wordt zachter, met mogelijk 17 graden in het weekend

Maart roerde de afgelopen tijd overduidelijk zijn staart, maar langzaamaan lijken de temperaturen iets te gaan stijgen. Vrijdag kan het 17 graden worden, zij het vooral in het zuidoosten van het land.

Vanochtend vielen er nog enkele winterse buien, maar volgens Magdel Erasmus van Buienradar wordt het vanaf morgen wat zachter. "De temperatuur ligt nu nog tussen de 4 en 9 graden, maar daar komt de komende dagen dus verandering in." We kunnen ons opmaken voor wat hogere temperaturen. 

"Zo wordt het vrijdag op vrijwel de meeste plaatsen in het land 15 of 16 graden", aldus Erasmus. En in het zuidoosten wordt het nog beter, daar kan de temperatuur zoals eerder gezegd tot 17 graden oplopen.

Wisselvallig

Daarbij moet wel gezegd worden dat er niet louter sprake zal zijn van zonnige dagen. De bewolking overheerst met soms wat regen of een bui. Kortom, een wisselvallig weerbeeld, met hogere temperaturen, maar ook af en toe regen. De temperatuur beweegt zich tussen de 11 en 15 graden. Een lichtpuntje: er is geen sprake van nachtvorst meer.


15 maart 2023 12:27


5 stranden waar je hond óók in de zomer los mag lopen

06-06-2023 om 16:56
Je hond los laten rennen op het strand is heerlijk voor je viervoeter. Maar in Nederland kan dat niet overal het hele jaar door. Op sommige stranden mogen ze in het hoogseizoen helemaal niet komen of alleen aangelijnd. Maar op welke stranden mogen honden ook tijdens de lente en zomer loslopen? Wij zochten het voor je uit en zetten vijf van onze favorieten op een rij.
Lees het artikel

Hatsj-woef! Ook jouw hond (of kat) kan last hebben van hooikoorts

06-06-2023 om 13:53
Het hooikoortsseizoen is in volle gang. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Je hond of kat kan namelijk ook last krijgen van een snotneus en tranende ogen. Wat kun je doen als je huisdier hooikoortsklachten vertoont?
Lees het artikel

Geen costa maar fjorden: Noord-Europa populairder als zomerbestemming

05-06-2023 om 16:14
Geen zon, zee, strand en paella, maar fjorden, bossen, meren en smørrebrød. Reisbureaus zien dat Scandinavië populair is bij vakantiegangers. Waar we eerder massaal via de Route du Soleil naar het zuiden trokken, kiezen mensen nu vaker voor een Noord-Europese bestemming. "Je struikelt hier niet over de toeristen."
Lees het artikel

Hogedrukgebied 'aan de wandel', lokaal komend weekend 30 graden

05-06-2023 om 09:48
Het hogedrukgebied boven Schotland dat al weken zorgt voor veel zon, droogte en een schrale noorderwind, gaat later deze week 'aan de wandel', zegt Maurice Middendorp van Buienradar. Volgens de meteoroloog komt de wind straks uit het oosten en dat gaan we merken. Na donderdag stijgt het kwik in een groot deel van het land naar zomerse waarden van 25 graden of meer. "Vanaf vrijdag gaat Limburg zelfs de tropische waarde van 30 graden halen."
Lees het artikel

Noodweer in Haïti: 15 doden en tienduizenden geëvacueerd

05-06-2023 om 03:10
In Haïti zijn afgelopen weekend minstens vijftien mensen omgekomen en worden nog eens acht mensen vermist na zware regenval. De grote hoeveelheid regen leidde tot wijdverspreide overstromingen en verschillende aardverschuivingen in het Caribische land.
Lees het artikel

Verbrand door de zon? Zo herstel je je huid

04-06-2023 om 05:22
We weten allemaal dat je jezelf goed moet insmeren om je huid te beschermen tegen de zon en daardoor de kans op huidkanker te verkleinen. Ben je om wat voor reden dan ook evengoed verbrand door de zon? Dan is het extra belangrijk om je huid de juiste aandacht te geven zodat het zo goed én zo snel mogelijk kan herstellen. Hoe je dat het beste kunt doen leggen we je in dit artikel uit.
Lees het artikel

Airco's loeien door hittegolf in China, maar er is niet genoeg stroom

02-06-2023 om 17:01
In het zuiden en oosten van China woedt al wekenlang een hittegolf, en dat terwijl de zomer nog moet beginnen. Mensen zetten massaal de airco aan in huis en op kantoor, maar daar is het stroomnet niet op voorbereid.
Lees het artikel

Jasper is ongeneeslijk ziek door melanoom: 'Smeer randje boven wetsuit in'

02-06-2023 om 15:39
Vorig jaar kregen 8000 mensen in Nederland te maken met een melanoom, de meest dodelijke vorm van huidkanker. Zo ook surfer Jasper Rijpma, die ongeneeslijk ziek is. Hij organiseert op 11 juni een peddeltocht om mensen voor hetzelfde lot te behoeden.
Lees het artikel

Meteorologische zomer begint met dipje, maar daarna 'wordt het genieten'

01-06-2023 om 10:04
Met temperaturen tot 25 graden sloten we de lente gisteren 'in stijl af'. Dat betekent ook dat vandaag de meteorologische zomer is gestart. Met een dipje weliswaar, maar de komende dagen loopt de temperatuur weer verder op. "Het wordt genieten."
Lees het artikel