Actueel

In samenwerking met:

Winterjassen terug in de kast: hoge temperaturen, weinig neerslag

De winterjas kan weer even terug in de kast. Na veel regen en lage temperaturen de laatste tijd kan het vandaag weleens 20 graden worden in het zuiden van het land. Morgen is zelfs de 22 graden haalbaar in Zuid-Limburg, zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Vandaag blijft het overal droog en liggen de temperaturen rond de 18 graden. In het zuiden van het land wordt het mogelijk zelfs 20 graden. Later op de avond neemt de bewolking toe vanuit het westen, met een kleine kans op een bui in het noordwesten. In de nacht koelt het af naar zo'n 11 graden. 

De woensdag begint erg zonnig. Gedurende de dag neemt vanuit het westen opnieuw de bewolking toe en die wordt steeds dikker. In het hele land wordt het tussen de 18 en 20 graden. De piek ligt mogelijk in Zuid-Limburg, waar de 22 graden bereikt kan worden. Aan de kust waait het wel flink, in het noordwesten mogelijk windkracht 7. 

Zonovergoten

De donderdag wordt een prachtige dag voor zonliefhebbers. Waar de temperatuur niet hoger uitkomt dan 18 graden, schijnt in het hele land die dag de zon. 

Vrijdag en zaterdag is er een kans op een kleine bui, wel blijft er ruimte voor de zon. In het weekend wordt het overdag zo'n 16 graden, een gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar. De wind is dan al wat meer gaan liggen en in de nacht koelt het flink af. 

De week blijft dus overwegend droog, wolken en zon wisselen elkaar af.


04 oktober 2022 13:55


Zo maak je jouw dakgoot winterproof

01-12-2022 om 05:55
Wanneer het kouder wordt is het verstandig je dakgoot winterproof te maken om lekkage te voorkomen. Laat je dakgoten ongeschonden de winter doorkomen en klim nog één keer de ladder op.
Lees het artikel

Krijgen we echt 'extreme diepvrieskou'? Rustig aan, zegt de meteoroloog

29-11-2022 om 13:13
'Diepvrieskou', een 'winter zoals in de vorige eeuw' en sneeuwbuien 'zoals we ze lang niet gezien hebben'. Wie weerliefhebbers volgt op sociale media, heeft al de nodige aankondigingen van een horrorwinter voorbij zien komen. Maar zijn die voorspellingen wel terecht? Dit zegt de meteoroloog erover.
Lees het artikel

Problemen op de weg door dichte mist, ook vluchten vertraagd

29-11-2022 om 06:55
Schiphol en Eindhoven Airport hebben last van vertragingen als gevolg van dichte mist eerder op de ochtend. Ook het wegverkeer had last van de mist. Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond er meer dan 700 kilometer.

Lees het artikel

Het wordt grijs en waterkoud: 'Soepkippenweer is in aantocht'

27-11-2022 om 10:42
Het wordt komende week een stuk kouder. Maar stralend blauwe luchten boven stijfbevroren plassen en sloten hoeven we voorlopig niet te verwachten. Meteoroloog Sebastiaan Aarts van Buienradar: "Ik kan het niet mooier maken: het wordt grauw, grijs en waterkoud."
Lees het artikel

Opmerkelijk: deze herfst was er geen enkele storm in Nederland

26-11-2022 om 07:47
Mocht je het gevoel hebben dat er de afgelopen tijd weinig zwaar weer is geweest, dan klopt dat wel. Er is tot nu toe geen enkele herfststorm over het land getrokken. En dat terwijl de meteorologische winter al over minder dan een week begint.
Lees het artikel

Oekraïne bereidt zich na rakettenregen voor op winter zonder stroom

24-11-2022 om 19:07
Een dag na de grootschalige Russische raketaanval zitten grote delen van Oekraïne nog altijd zonder stroom, water en verwarming. Inwoners staan in overlevingsstand en zullen dat mogelijk lang moeten volhouden. De echte winter moet nog beginnen. "Mensen maken zich zorgen. Het kan hier -20 worden", zegt correspondent Olaf Koens vanuit Kiev.
Lees het artikel

Vanaf maandag temperatuur omlaag, mogelijk langdurig kouder

24-11-2022 om 12:46
Meteorologen en weeramateurs houden de weerkaarten boven Scandinavië deze dagen extra goed in de gaten. Als het hogedrukgebied dat daar in ontwikkeling is zich 'krachtig gaat nestelen', dan zou het in ons land langdurig kouder kunnen worden. "Bij meteorologen die houden van de winter, gaat het hart dan sneller kloppen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Dit is waarom er juist in de herfst zoveel spinnenwebben zijn

21-11-2022 om 19:09
In de herfst is het volop spinnentijd. Niet alleen de beestjes zelf, maar ook de spinnenwebben duiken overal op. Ook je tuin hangt er nu waarschijnlijk vol mee. Maar waarom er juist nú zo veel spinnenwebben zijn? Daar is een logische verklaring voor.
Lees het artikel

Uitzonderlijk koud, schaatsliefhebbers grijpen kans in Winterswijk

20-11-2022 om 08:25
Deze eeuw was het nog niet eerder zo vroeg in de herfst zo koud. Met een temperatuur van -7 in de Bilt is er sprake van 'uitzonderlijke vorst'. En bij de ijsvereniging in Winterswijk betekende dit sproeien, sproeien en nog eens sproeien. "De hele nacht zijn we bezig geweest, maar het is gelukt: er ligt een geweldige schaatsbaan."
Lees het artikel