Actueel

In samenwerking met:

Regenjas aan en gaan: herfstmachine gaat op volle toeren draaien

Geniet nog maar even van deze mooie dag en van morgen overdag, want vanaf morgenavond is het gedaan met het mooie weer. "Het gaat veel regenen dit weekend, heel veel."

"Morgen wordt het net zo'n mooie dag als vandaag, maar dat zal morgenavond anders worden", vertelt Nicolien Kroon van Buienradar. "In de loop van de avond gaat het vanuit het westen hard waaien en regenen. Het wordt een herfstachtig weekend."

Regen, regen, regen dus. En wind. "Het gaat stevig waaien. Maar niet alles is kommer en kwel, er is een voordeel: het wordt niet koud. Met zo'n 17 graden is de temperatuur prima."

Na het weekend beter

Trek dat regenpak dus maar aan als je naar buiten gaat. "Zondag is er iets minder wind dan zaterdag, maar ook zondag valt er veel regen."

Na het weekend wordt het beter. De temperaturen lopen nog iets op, tot 18 graden. "Lokaal kan zelfs de 20 graden worden gehaald. Op een enkel buitje na blijft het droog."


29 september 2022 16:08


Tuintips van Tom: Bomen snoeien in het najaar en takken recyclen doe je zo

02-12-2022 om 16:50
Het najaar is hét moment om te snoeien én dit 'afval' ook direct te recyclen in je eigen tuin. Tom legde in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven alles uit over het snoeien van bomen en wat je vervolgens met het snoeiafval kunt doen. Wij zetten zijn tips voor je op een rij.
Lees het artikel

Waterkoud weekend voor de deur: 'Gevoelstemperatuur -5'

01-12-2022 om 12:48
Kippenvel, koude tenen en blauwe nagels. Wie zich komend weekend niet warm aankleedt moet eraan geloven. Het wordt namelijk 'waterkoud', zegt Marjon de Hond van Buienradar. "De gevoelstemperatuur gaat flink omlaag, naar zo'n min 5."
Lees het artikel

Zo maak je jouw dakgoot winterproof

01-12-2022 om 05:55
Wanneer het kouder wordt is het verstandig je dakgoot winterproof te maken om lekkage te voorkomen. Laat je dakgoten ongeschonden de winter doorkomen en klim nog één keer de ladder op.
Lees het artikel

Krijgen we echt 'extreme diepvrieskou'? Rustig aan, zegt de meteoroloog

29-11-2022 om 13:13
'Diepvrieskou', een 'winter zoals in de vorige eeuw' en sneeuwbuien 'zoals we ze lang niet gezien hebben'. Wie weerliefhebbers volgt op sociale media, heeft al de nodige aankondigingen van een horrorwinter voorbij zien komen. Maar zijn die voorspellingen wel terecht? Dit zegt de meteoroloog erover.
Lees het artikel

Problemen op de weg door dichte mist, ook vluchten vertraagd

29-11-2022 om 06:55
Schiphol en Eindhoven Airport hebben last van vertragingen als gevolg van dichte mist eerder op de ochtend. Ook het wegverkeer had last van de mist. Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond er meer dan 700 kilometer.

Lees het artikel

Het wordt grijs en waterkoud: 'Soepkippenweer is in aantocht'

27-11-2022 om 10:42
Het wordt komende week een stuk kouder. Maar stralend blauwe luchten boven stijfbevroren plassen en sloten hoeven we voorlopig niet te verwachten. Meteoroloog Sebastiaan Aarts van Buienradar: "Ik kan het niet mooier maken: het wordt grauw, grijs en waterkoud."
Lees het artikel

Opmerkelijk: deze herfst was er geen enkele storm in Nederland

26-11-2022 om 07:47
Mocht je het gevoel hebben dat er de afgelopen tijd weinig zwaar weer is geweest, dan klopt dat wel. Er is tot nu toe geen enkele herfststorm over het land getrokken. En dat terwijl de meteorologische winter al over minder dan een week begint.
Lees het artikel

Oekraïne bereidt zich na rakettenregen voor op winter zonder stroom

24-11-2022 om 19:07
Een dag na de grootschalige Russische raketaanval zitten grote delen van Oekraïne nog altijd zonder stroom, water en verwarming. Inwoners staan in overlevingsstand en zullen dat mogelijk lang moeten volhouden. De echte winter moet nog beginnen. "Mensen maken zich zorgen. Het kan hier -20 worden", zegt correspondent Olaf Koens vanuit Kiev.
Lees het artikel

Vanaf maandag temperatuur omlaag, mogelijk langdurig kouder

24-11-2022 om 12:46
Meteorologen en weeramateurs houden de weerkaarten boven Scandinavië deze dagen extra goed in de gaten. Als het hogedrukgebied dat daar in ontwikkeling is zich 'krachtig gaat nestelen', dan zou het in ons land langdurig kouder kunnen worden. "Bij meteorologen die houden van de winter, gaat het hart dan sneller kloppen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel