Actueel

In samenwerking met:

Hitte in Nederland: drukte op stranden, parkeerplekken overvol

Het is druk op de stranden. Vanwege het mooie weer zijn alle parkeerplekken vol in Scheveningen, Zandvoort, Castricum aan Zee, Noordwijk aan Zee en bij het Maasvlaktestrand.

Ook staan er veel strandfiles op de wegen naar de kust, meldt de ANWB. "Je kunt tijdelijk niet meer met de auto naar het strand komen", meldt de gemeente Castricum, die wijst op een gratis shuttlebus tussen station Castricum en het strand.

De bus rijdt vanaf 11.00 uur twee keer per uur. De laatste bus vertrekt om 19.00 uur vanaf Castricum aan Zee.

Parkeergarages vol

Ook in Noordwijk wordt gratis strandvervoer aangeboden. "Veel mensen zijn nu al naar Noordwijk gekomen voor een heerlijk dagje strand", zo tweet de gemeente. "Onze parkeerplaatsen zijn vol. Ons voorstel: kom met de fiets, het ov of maak gebruik van de gratis Beach Shuttle."

In Zandvoort zijn de grote parkeerplaatsen vol en ook de parkeergarages bij Scheveningen hebben geen plek meer. De gemeentes raden aan om met de fiets of het openbaar vervoer verder te reizen.

Lief zijn voor verkeersregelaars

De zeehavenpolitie meldt dat in verband met de drukte alle wegen richting het Maasvlaktestrand zijn afgesloten. Op Twitter vraagt de politie 'lief te zijn voor de verkeersregelaars'. "Ook zij hebben het warm."

Verder staan er veel strandfiles op de wegen naar Scheveningen, Zandvoort en de Zeeuwse kust. In Zeeland gaat het om files op de A4 vanaf de Belgische grens, op de A58 en N59 vanuit Noord-Brabant en de N57 vanuit Rotterdam, aldus de ANWB.


13 augustus 2022 15:25


Morgen wordt een lichtpuntje, in een verder flink natte week

24-09-2022 om 09:37
Behoorlijk wat regen vandaag, en dat zal ook de komende week het geval zijn. Morgen is er wel een klein lichtpuntje: "Het wordt dan best een mooie dag."
Lees het artikel

Het waren een paar droge dagen, maar de herfst komt snel terug

23-09-2022 om 13:46
Genoten de afgelopen dagen? Heel goed, want je regenjas kan weer uit de kast. De herfst is begonnen, en dat is de komende dagen te merken.
Lees het artikel

Deense bank deelt dekens uit aan personeel

22-09-2022 om 15:45
Ook in Denemarken is de energiecrisis voelbaar. Daarom gaat de thermostaat in overheidsgebouwen deze winter op maximaal 19 graden en bedrijven is gevraagd dat voorbeeld te volgen. Onder andere de Arbejdernes Landsbank heeft dat gedaan. Om te voorkomen dat werknemers onverhoopt verkleumen, deelt de bank nu dekens uit.
Lees het artikel

Er viel veel regen, maar is de extreme droogte ook opgelost?

21-09-2022 om 13:28
Regenjassen en paraplu's konden na een lange periode vol zonneschijn eindelijk weer uit de kast. De afgelopen weken viel er flink wat regen. Is het nu over met de droogte, of waren de buien een druppel op een gloeiende plaat?
Lees het artikel

Voor 't eerst dit najaar vorst aan de grond: -1,8 in Eelde

21-09-2022 om 05:31
Voor het eerst dit najaar heeft het aan de grond gevroren. Op meetpunt Eelde in Drenthe daalde de temperatuur aan de grond afgelopen nacht naar -1,8 graden. Hoewel de ochtend koud van start ging, belooft het een zonnige en redelijk warme dag te worden.
Lees het artikel

Amerikaanse weerman ontslagen om naaktbeelden: 'Wilde het geheimhouden'

20-09-2022 om 02:17
Een Amerikaanse weerman is zijn baan kwijtgeraakt nadat de televisiezender waar hij voor werkte hoogte had gekregen van zijn activiteiten buiten de studio. Erick Adame verscheen in zijn vrije tijd voor de webcam op een site met naaktbeelden. Iemand filmde dat en stuurde die video naar zijn baas. "Het was waarschijnlijk naïef van mij om te denken dat ik dit geheim kon houden."
Lees het artikel

Kouderecord, maar later deze week richting 20 graden

18-09-2022 om 20:26
Het was zondag officieel de koudste 18 september ooit gemeten. De maximumtemperatuur in De Bilt bleef steken op 13,3 graden. Het oude record uit 1962 stond op 13,5 graden. Komende week ziet er weer wat warmer uit.
Lees het artikel

Miljoenen Japanners moeten evacueren voor supertyfoon

18-09-2022 om 08:25
De supertyfoon Nanmadol heeft nog voordat hij de kust van Japan echt heeft bereikt al voor flinke schade gezorgd. 93.000 huizen zitten zonder stroom als gevolg van beschadigde elektriciteitskabels. Persoonlijke ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan. De autoriteiten hebben vier miljoen mensen opgeroepen een veilig heenkomen te zoeken.
Lees het artikel

Japan waarschuwt voor 'zeer gevaarlijke' supertyfoon met lokaal halve meter regen

17-09-2022 om 13:52
Inwoners in het zuiden van Japan zijn gewaarschuwd voor een krachtige supertyfoon. Het Japanse weerbureau heeft zo'n 34.000 mensen op het zuidelijke eiland Kyushu gevraagd om te evacueren.
Lees het artikel

Na guur weekend wordt het langzaam droger en warmer

17-09-2022 om 13:25
Regen, wind, onweer, hagel en frisse temperaturen. Dit weekend is het opeens herfst. Een weersverbetering is in zicht, maar laat nog een paar dagen op zich wachten.
Lees het artikel