Actueel

In samenwerking met:

Dode en gewonden door rondvliegend decor op muziekfestival Spanje

Op het Spaanse muziekfestival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Ze werden geraakt door rondvliegende decorstukken, die waren losgerukt door harde wind.

Het festival op het strand van Cullera werd afgelopen nacht onverwachts getroffen door een zandstorm. Daarbij werden volgens Spaanse media windstoten gemeten tot 65 kilometer per uur. 

Op onderstaande beelden is te zien hoe stukken van het decor met volle vaart in het publiek terechtkwamen:

Het dodelijke slachtoffer is volgens Spaanse media een man van 22. Drie van de zeventien gewonden zijn er ernstig aan toe, de rest raakte lichtgewond. 

Medusa begon afgelopen woensdag en zou tot en met maandag duren. Er werden 320.000 bezoekers verwacht. Vanavond zou de Nederlandse dj Afrojack er optreden.


13 augustus 2022 11:15


Hier moet je op letten bij het kiezen van het juiste haardhout

26-09-2022 om 18:22
Het stookseizoen komt er aan óf is voor velen zelfs al begonnen. Maar welk haardhout past nou het beste bij jouw kachel of open haard én welk type hout geeft de meeste warmte af? In dit artikel geven wij alle tips over welk soort hout jouw kachel nodig heeft om jouw huis zo effectief mogelijk te verwarmen.
Lees het artikel

Tien graden kouder dan vorig jaar: frisse week in aantocht

25-09-2022 om 10:37
Het is ons niet gegund: een mooie warme nazomer zoals eerdere jaren. De temperatuur bleef afgelopen week hangen rond een graad of 13. Komende week wordt het nog wat frisser. Morgen en dinsdag bereikt het kwik een graad of 12, verwacht Sebastiaan Aarts van Buienradar. Ter vergelijking: vorig jaar was het rond deze tijd 23 graden. "Het is nu echt te koud voor de tijd van het jaar."
Lees het artikel

Morgen wordt een lichtpuntje, in een verder flink natte week

24-09-2022 om 09:37
Behoorlijk wat regen vandaag, en dat zal ook de komende week het geval zijn. Morgen is er wel een klein lichtpuntje: "Het wordt dan best een mooie dag."
Lees het artikel

Het waren een paar droge dagen, maar de herfst komt snel terug

23-09-2022 om 13:46
Genoten de afgelopen dagen? Heel goed, want je regenjas kan weer uit de kast. De herfst is begonnen, en dat is de komende dagen te merken.
Lees het artikel

Deense bank deelt dekens uit aan personeel

22-09-2022 om 15:45
Ook in Denemarken is de energiecrisis voelbaar. Daarom gaat de thermostaat in overheidsgebouwen deze winter op maximaal 19 graden en bedrijven is gevraagd dat voorbeeld te volgen. Onder andere de Arbejdernes Landsbank heeft dat gedaan. Om te voorkomen dat werknemers onverhoopt verkleumen, deelt de bank nu dekens uit.
Lees het artikel

Er viel veel regen, maar is de extreme droogte ook opgelost?

21-09-2022 om 13:28
Regenjassen en paraplu's konden na een lange periode vol zonneschijn eindelijk weer uit de kast. De afgelopen weken viel er flink wat regen. Is het nu over met de droogte, of waren de buien een druppel op een gloeiende plaat?
Lees het artikel

Voor 't eerst dit najaar vorst aan de grond: -1,8 in Eelde

21-09-2022 om 05:31
Voor het eerst dit najaar heeft het aan de grond gevroren. Op meetpunt Eelde in Drenthe daalde de temperatuur aan de grond afgelopen nacht naar -1,8 graden. Hoewel de ochtend koud van start ging, belooft het een zonnige en redelijk warme dag te worden.
Lees het artikel

Amerikaanse weerman ontslagen om naaktbeelden: 'Wilde het geheimhouden'

20-09-2022 om 02:17
Een Amerikaanse weerman is zijn baan kwijtgeraakt nadat de televisiezender waar hij voor werkte hoogte had gekregen van zijn activiteiten buiten de studio. Erick Adame verscheen in zijn vrije tijd voor de webcam op een site met naaktbeelden. Iemand filmde dat en stuurde die video naar zijn baas. "Het was waarschijnlijk naïef van mij om te denken dat ik dit geheim kon houden."
Lees het artikel

Kouderecord, maar later deze week richting 20 graden

18-09-2022 om 20:26
Het was zondag officieel de koudste 18 september ooit gemeten. De maximumtemperatuur in De Bilt bleef steken op 13,3 graden. Het oude record uit 1962 stond op 13,5 graden. Komende week ziet er weer wat warmer uit.
Lees het artikel

Miljoenen Japanners moeten evacueren voor supertyfoon

18-09-2022 om 08:25
De supertyfoon Nanmadol heeft nog voordat hij de kust van Japan echt heeft bereikt al voor flinke schade gezorgd. 93.000 huizen zitten zonder stroom als gevolg van beschadigde elektriciteitskabels. Persoonlijke ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan. De autoriteiten hebben vier miljoen mensen opgeroepen een veilig heenkomen te zoeken.
Lees het artikel