Actueel

In samenwerking met:

Dode en gewonden door rondvliegend decor op muziekfestival Spanje

Op het Spaanse muziekfestival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Ze werden geraakt door rondvliegende decorstukken, die waren losgerukt door harde wind.

Het festival op het strand van Cullera werd afgelopen nacht onverwachts getroffen door een zandstorm. Daarbij werden volgens Spaanse media windstoten gemeten tot 65 kilometer per uur. 

Op onderstaande beelden is te zien hoe stukken van het decor met volle vaart in het publiek terechtkwamen:

Het dodelijke slachtoffer is volgens Spaanse media een man van 22. Drie van de zeventien gewonden zijn er ernstig aan toe, de rest raakte lichtgewond. 

Medusa begon afgelopen woensdag en zou tot en met maandag duren. Er werden 320.000 bezoekers verwacht. Vanavond zou de Nederlandse dj Afrojack er optreden.


13 augustus 2022 11:15


Voormalige orkanen zorgen komende dagen voor veel wind en regen

18-09-2023 om 11:24
We hebben een wisselvallige week voor de boeg. Komende dagen is het nog warm, maar wel met veel wind en regen. Vrijdag en zaterdag wordt het wat koeler met zo'n 17 graden. "Volgende week kan het wel weer lekker worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Waarschuwing voor regen en onweer, zware avondspits verwacht

18-09-2023 om 05:19
In een deel van het land geldt code geel. In de ochtend trekken regen- en onweersbuien richting het noorden. Daarbij is vooral in het westen kans op windstoten van tussen de 60 en 75 kilometer per uur en hagel. Mede daardoor wordt een zware avondspits verwacht, zo laat Rijkswaterstaat weten.
Lees het artikel

Ondanks regen, hagel of bloedhitte krijgt de zomervakantie een dikke 8

15-09-2023 om 14:06
Vakantiegangers hebben afgelopen zomer massaal van hun vakantie genoten, ondanks de soms extreme weersomstandigheden. Uit onderzoek onder het RTL Nieuwspanel blijkt dat vakantiegangers hun zomervakantie gemiddeld een 8,2 geven als rapportcijfer.
Lees het artikel

Geniet vooral van dit zonnige weekend, want het weer slaat om

15-09-2023 om 07:33
We krijgen een heerlijk warm en zonnig weekend, verzekert meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar ons. Het is zaak om er flink gebruik van te maken, want vanaf maandag moeten de korte broeken en zomerjurkjes weer een tijd de kast in.
Lees het artikel

VN laakt chaos autoriteiten: op tijd waarschuwen had veel doden in Libië kunnen voorkomen

14-09-2023 om 11:08
Het dodental als gevolg van de overstromingen in het oosten van Libië had veel lager kunnen zijn als er op tijd goed was gewaarschuwd. De meesten hadden gered kunnen worden als er in het land niet zo'n politieke en bestuurlijke chaos was. Dat zegt Petteri Taalas, het hoofd van de WMO, de meteorologische organisatie van de Verenigde Naties.
Lees het artikel